reklama
W Wawie jest też wyprzedaż, sądzę że to ogólnopolska akcja = ja dziś idę bo mnie już zwykle spodnie jak siadam uciskają
Link do: Mama
Link do: Mama
tysia123
Fanka BB :)
Ja tez nie mam problemu ze zdejmowaniem majtek u lekarza . Nachodziłam się do nich co nie miara, parę ładnych lat i to regularnie. Powiem nawet, że wolę facetów ginekologów niż kobiety, HEHE.
Oj tak, faceci są delikatniejsi.
Pamiętam, że bardzo się bałam porodu - nie tego, że będzie bolało, ale tego, że będą mnie oglądać. O wiecie co? Jak już się zaczęło, to miałam w doopie to ile jest tych ludzi - byle szybciej młodego że mnie wyjeli ;-)
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
tez popieram. Ja od mniej wiecej 38 tc juz byłam gotowa na wszystko oby urodzić. Tak miałam dosc ciąży.
Mnie co wizytę bada dlatego mam nadzieje, ze to się skończy. Na ostatniej wizycie włożyła palce i naciskała na brzuch żeby sprawdzić czy macica się powiększa. Teraz chciałabym tego uniknąć.
Osobiście boje się porodu, przeraża mnie wizja lewatywy. Nie wiem czy jeszcze to się robi...
u nas w szpitalu lewatywa obowiazkowo. Nic strasznego. Ja sie nawet cieszylam ze robia lewatywe dzieki temu nie stresowalam sie ze cos zrobie podczas porodu.
A wasi mężowie byli przy porodzie??
Nie. Do ostatniej chwili nie wiedzielismy czy G bedzie czy nie. Chodzil ze mna na szkole rodzenia. Ale jak miałam w domu skurcze i doszły bóle krzyzowe, ja siedziałam płakałam z bólu to G był tak przerazony ze stwierdzilam ze nie chce go na prodówce. Nie bede do stresowac. I ciesze sie ze tak zrobilam bo u mnie nawet polozna była na zmiane zielona-czerwona i biała bo dziecko dłguo w kanale rodnym stało i co chwila sie cofało..... Takze jakby jeszcze maz miał sie denerwowac to ja dziekuje.
Coś ty, żadnej lewatywy się nie robi, jedyne co to podobno golą mocno zarośnięte dziewczyny.
talka
Dla mnie lekarz kazal samemu w domu sie ogolic przed wyjazdem do szpitała. Oczywisc maz pomagal bo za brzuchem to nic nie widziałam. Kolezanka opowiadala ze ja golili w szpitalu i nie było to przyjemne.
tysia123
Nadrobiłam was
Wczoraj miałam wizyte. Jest ok. Maluch ma 37 mm, serducho pieknie pika. Oczywiście jakieś drożdżaki wyszły w posiewie, ale póki mam luteine nic z tym nie zrobimy. Poza tym z tego przejęcia ciśnienie u lekarza 150/80, a drugi pomiar 160/85 .... No i mam prikaz mierzyć cisnienie 3 razy dziennie. Chyba nie musze pisac ze po powrocie do domu mam 125/80? Co ja poradze ze wizyta mnie tak zestresowała. A dzis rano po przebudzeniu jeszcze niższe cisnienie ....
Wczoraj miałam wizyte. Jest ok. Maluch ma 37 mm, serducho pieknie pika. Oczywiście jakieś drożdżaki wyszły w posiewie, ale póki mam luteine nic z tym nie zrobimy. Poza tym z tego przejęcia ciśnienie u lekarza 150/80, a drugi pomiar 160/85 .... No i mam prikaz mierzyć cisnienie 3 razy dziennie. Chyba nie musze pisac ze po powrocie do domu mam 125/80? Co ja poradze ze wizyta mnie tak zestresowała. A dzis rano po przebudzeniu jeszcze niższe cisnienie ....
KasiaMarysia23
Dzień dobry
Kasiu trzymam kciuki &&&& ja juz w poczekalni.
U mnie dziwne jest to ze mogę nom stop wahać gumę do.żucia różowa dla dzieci
Kasiu trzymam kciuki &&&& ja juz w poczekalni.
U mnie dziwne jest to ze mogę nom stop wahać gumę do.żucia różowa dla dzieci
annam03
KasiaMarysia musisz poczytać lub zapytać w szpitalu w którym chcesz rodzic czy jest obowiązek lewatywy.bo to zależy. U mnie jest inf że na specjalne życzenie pacjentki.
Mnie ostatnio nie badał bo w szpitalu mi dali popalić stwierdził że nie będzie mnie ciągac po fotelach. A wizyta i tak trwała ok 30 min.
AnusiaP super ze z maluchem wszystko ok
A ja jestem ciekawa czy to ze moja mama jak i babcia w każdej ciaxy miały pęcherz przebijali bo wody nie odeszły to czy u mnie będzie tak samo. Z porodu myślę tylko o szpitalu, który wybrać ale to też może się zmienić z dnia na dzień. Się okaże.
Teraz już jest zakazane naciskanie na brzuch chyba że sytuacja tego wymaga to położna bądź lekarz powinni zapytać o zgodę ale jest to bardzo niebezpieczne takie wydychanie. Ostatnio pytałam położnej o to.
KasiaRo naucz go prostych słów: parcie, boli, oddychać itd. Słownictwo związane z porodem. Zresztą zanim pójdziesz rodzic możesz iść i obejrzeć szpital i porodówcke i zapytać czy w razie czego miga mówić po angielsku.
!zi dobrze ze wszystko ok.
Podwyższone ciśnienie w ciąży to podobno normalne. Ja mam zawsze 90/60 a teraz ok110/80. Z plusem mam problem bo nie powinien przekraczać 140 a ja potrafie miec w spoczynku ok 110. Po spacerze krótkim mam i 130.
Ja tak samo jem wszystko oprócz tatara ;( sery plemników jem te brie ale odrobinę bo to takie sery nie sery. Nawet mój mi wczoraj chipsy ostre przyniósł bo chciałam coś wyraźnego.
Tosia wsxystko zależy jaka farby używa fryzjer możesz powiedzieć że jesteś w ciaxy ti zmieni.
Kasiu trzymam kciuki.
Rozpisałam się ale wczoraj mi się już nie chciało czytać. Mam nadzieję że wszystko zrozumiałe
Mnie ostatnio nie badał bo w szpitalu mi dali popalić stwierdził że nie będzie mnie ciągac po fotelach. A wizyta i tak trwała ok 30 min.
AnusiaP super ze z maluchem wszystko ok
A ja jestem ciekawa czy to ze moja mama jak i babcia w każdej ciaxy miały pęcherz przebijali bo wody nie odeszły to czy u mnie będzie tak samo. Z porodu myślę tylko o szpitalu, który wybrać ale to też może się zmienić z dnia na dzień. Się okaże.
Teraz już jest zakazane naciskanie na brzuch chyba że sytuacja tego wymaga to położna bądź lekarz powinni zapytać o zgodę ale jest to bardzo niebezpieczne takie wydychanie. Ostatnio pytałam położnej o to.
KasiaRo naucz go prostych słów: parcie, boli, oddychać itd. Słownictwo związane z porodem. Zresztą zanim pójdziesz rodzic możesz iść i obejrzeć szpital i porodówcke i zapytać czy w razie czego miga mówić po angielsku.
!zi dobrze ze wszystko ok.
Podwyższone ciśnienie w ciąży to podobno normalne. Ja mam zawsze 90/60 a teraz ok110/80. Z plusem mam problem bo nie powinien przekraczać 140 a ja potrafie miec w spoczynku ok 110. Po spacerze krótkim mam i 130.
Ja tak samo jem wszystko oprócz tatara ;( sery plemników jem te brie ale odrobinę bo to takie sery nie sery. Nawet mój mi wczoraj chipsy ostre przyniósł bo chciałam coś wyraźnego.
Tosia wsxystko zależy jaka farby używa fryzjer możesz powiedzieć że jesteś w ciaxy ti zmieni.
Kasiu trzymam kciuki.
Rozpisałam się ale wczoraj mi się już nie chciało czytać. Mam nadzieję że wszystko zrozumiałe
reklama