reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

nie wiem czy z tymi węglowodanami to prawda bo ja w poprzedniej ciąży też dużo kanapek jadłam bo mi bardzo smakowały a moja Ola się mała urodziła :-p to chyba od genetyki zależy...a tak btw to już zgłodniałam :rofl2:

anusia ale i tak będzie fajnie bo we wrześniu :tak:
Dokładnie, wrzesień to fajny miesiąc :-)
Ja biorę teraz Femibion 1, do końca 12 tyg jest zalecany. Później zacznę prawdopodobnie Femibion 2, od 13 tyg i przez okres karmienia.

reklama
KasiaMArysia ja się czuję bardzo dobrze :) nie ma wymiotów, mdłości bardzo bardzo rzadko :) Chyba rzeczywiście ten drugi trymestr będzie fajny :) Jeszcze jak poczuję ruchy Dzieciątka to już wogóle będzie cudnie :) Do załatwiania mam jeszcze parę spraw. Normalnie to by było dużo mniej, ale ja dostałam dotację z Urzędu Pracy do działalności gospodarczej i teraz latam po urzędach żeby się rozliczyć ze wszystkiego. Do tego sanepid jest jak wrzód na pupce, no i trzeba spełnić szereg wymogów żeby otworzyć lokal :) Ale już blisko do końca. Myślę, że na dzień kobiet otwarcie :)

Dziewcyznki, tydzień w te, czy we wte..co za różnica :D byleby nie za szybko :D

Cześć dziewczyny! Ja dziś nie mogę się dobudzić, czuję się jakbym dostała obuchem w głowę.
Póki co biorę tylko kwas foliowy, może na następnej wizycie dostanę coś więcej.
Co do terminu to nigdy nic nie wiadomo.
U mnie w rodzinie ostatnio urodziło się dziecko 4 miesiące za wcześnie :( i czasami mnie nachodzi strach, że u mnie też tak może być ale odpędzam te myśli. Staram się myśleć pozytywnie.
O jej! I co z tym Dzieciatkiem?

Cześć dziewczyny :) ale dużo do nadrobienia miałam... 12 stron. Dzisiaj byłam na pobieraniu krwi, endokrynolog zleciła mi hormony do kontroli. Wyjątkowo nie bolało :p (boję się pobierania krwi).
Wczoraj miałam małego stracha, bo mnie lewy jajnik pobolewał, ale to takie bardziej kłucie czułam. Wieczorem przeszło. Jeny, jak tu nie przeżywać stresów jak takie rzeczy się dzieją :p

Co do "stażów" partnersko-małżeńskich, to z moim mężem znamy się od dzieciaka, ale zaczęliśmy się spotykać na początku 2010 roku, a rok później (październik) się pobraliśmy :) W tym roku 5 rocznica, rodzinka chciała imprezę, ale ja na pewno nie będę chętna, bo jak skoro termin na 16.09 a pewnie dzidzia później wyjdzie, a rocznica pod koniec października? :D w miesiąc się "nie ogarnę", żeby się bawić :p

Co do witamin: biorę Falvit Mama. Jest tam wszystko co zalecił lekarz (sprawy tarczycy)

Annam03 powinnaś coś dostać musisz najlepiej zadzwonić. Jeśli teraz to nie odbierają to poczekaj godzinkę.

Jane wiem kiedy była owulacja. :-) masz zdjęcie z wizyty?? ;-)

Sreberko potrzebuje wit. D, kwas foliowy, żelazo, magnez i kwas dha żeby to było razem. A czytałam ze w doopler herz jest właśnie to wszystko.

Molusiolka może i nam się uda, oby:-) dziękuję. Poszukam tych Mama Mia zaraz.

U mnie poród pierw z usg powiedziała 17 września, a w książeczce jest 9 września według OM.

Molly a jak Ty się czujesz? Przeszły wymioty? dużo jeszcze Kochana załatwiania?

wrzuciłam na wątku o wizytach :tak:

O jej! I co z tym Dzieciatkiem?

Od prawie 4 miesięcy czyli od urodzenia jest w szpitalu. Bardzo ładnie przybiera na wadze ale nie chce sam jeść, jest karmiony sondą. Ma problemy z oczkami. Ogólnie jest z nim dobrze ale ze skrajnymi wcześniakami nigdy nic nie wiadomo, oby już więcej problemów nie było.

reklama
Od prawie 4 miesięcy czyli od urodzenia jest w szpitalu. Bardzo ładnie przybiera na wadze ale nie chce sam jeść, jest karmiony sondą. Ma problemy z oczkami. Ogólnie jest z nim dobrze ale ze skrajnymi wcześniakami nigdy nic nie wiadomo, oby już więcej problemów nie było.

Biedny maluszek. Każdy dzien w brzuchu jest bardzo ważny dla malucha.

Do góry