reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześnióweczki

Tak ma dwoje.mieszka z mama.i na sama sprawe czeka od pazdziernika.ale wczesniej już się rozchodzili i właśnie ich godzili w sądzie i pogodzili.Ale teraz to już chyba na dobre się rozsypalo.

reklama
Kornela tak zrobię. Może można napisać żeby szybko zrobili sprawę....

Daria w Polsce ciężko utrzymać rodzinę. Tam pewnie więcej zarobi, odłożycie i będzie mógł zostać :) w sumie Radom nie tak daleko od Kielc.

Nie chcialam straszyc, tylko zasygnalizowac, ze to moze nie byc takie latwe i szybkie.
W trakcie ciazy udowodnienie ojcostwa kogos innego niz maz (jesli jest taka koniecznosc) to badanie, ktore moze niesc zagrozenie dla dziecka. O kosztach nie wspominam.

Prosty rozwod moze trwac i tak kolo pol roku z uwagi na formalnosci sadowe. A brzucha dlugo nie ukryjesz...

ckai3e3kikq3p3qp.png

Kasia spokojnie. Jeżeli by się ciągną rozwód to wpis do USC możesz zrobić z ojcem jakim chcesz. Może być nieznany. Musisz jak najszybciej wszystko załatwić. Co do alimentów może się domagać od ciebie ale musi udowodnić że masz lepsze dochody a on przez rozwód straci to co obecnie miał. Styl życia np.
Co do becikowego to 1000 zł jednorazowe należy się każdemu. Kolejne 1000 jeżeli masz "odpowiednie" dochody. 1000 co miesiąc jeżeli nie masz umowy o pracę i nie masz macierzyńskiego.

A czujesz się lepiej jak zwymiotujesz? mi to pomagało, potem jadłam co chciałam :).

Tak mały napędzil mi strachu. Płakałam jak głupia, a on sobie spał ehh :)
Tak jak sobie rzygne to potem jest ok.
Ale najważniejsze, że z Dzieciątka em wszystko dobrze i nie stresuj się więcej bo to Maleństwu nie służy.

Kasia spokojnie. Jeżeli by się ciągną rozwód to wpis do USC możesz zrobić z ojcem jakim chcesz. Może być nieznany. Musisz jak najszybciej wszystko załatwić. Co do alimentów może się domagać od ciebie ale musi udowodnić że masz lepsze dochody a on przez rozwód straci to co obecnie miał. Styl życia np.
Co do becikowego to 1000 zł jednorazowe należy się każdemu. Kolejne 1000 jeżeli masz "odpowiednie" dochody. 1000 co miesiąc jeżeli nie masz umowy o pracę i nie masz macierzyńskiego.

Powiem Wam szczerze ze on nic nie zyska jeśli przyznam się. Dlatego jak będzie robił problemy to ostatnie winę mogę wziąć na siebie. Chociaż mogę powiedzieć że nie chciał mieć dzieci i nie chciał się leczyć. Bo my długo staraliśmy się o dziecko, głównie to ja chciałam.

Jesli nie chcial sie leczyc (a mogl) to zdecydowanie dziala na Twoja korzysc. Tylko musisz to w sadzie udowodnic.

ckai3e3kikq3p3qp.png

reklama
Głowa do góry, ja mam rozwodnika i wszystko na nasze szczęście skończyło się na jednej rozprawie a myśleliśmy że będą z tym problemy, tylko właśnie było bez orzekania winy.

Do góry