reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Dziewczyny,

Po wizycie u kardiologa odetchnęłam powiedziała , że mam śladowa niedomykalność zastawki mitralnej i trójdzielnej ale powiedziała, że mam się na razie nie przejmować ;) No to się nie przejmuje ;)

Jeśli możecie to trzymajcie kciuki za jutro- badania prenatalne mam , po nich się odezwę , lecę pod prysznic i spać ;)

Soglam - gratulacje ! ;)

reklama
Piszecie meeega duzo :) az ciezko wszystkim odpisac. Ale pocieszajace jest to ze wszystkie zbliżamy sie do II trymestru i bedzie nam łatwiej. Co do tych wirusów to ja nie wiem, z kim bym w pl nie rozmawiała wszyscy chorzy, dlatego życze wam zdrówka.
Dziewczyny zna ktoras z was jakas strone internetowa z opisem badań jakie powinno sie wykonać bedac w ciazy. Bo ja ostatnio dostalam broszure z opisem i sa tylko dwa badania usg, dwa razy krew (na rożyczke, zespol downa, żółtaczke, syfilis, hiv, cos tam z komorkami i jakies thalassaemia, no i poziom hemoglobiny grupe krwi i przeciwciala) i dwa razy badaja mocz, a pozniej jeszcze oferuja szczepionke na grupe i na krztusiec i to by były wszystkie badania. W porównaniu z tym co wy tu piszecie to jestem przerażona, ze za duzo badań mnie ominie, wiec prosila bym o jakies info.

Jeżeli chodzi o badania jakie trzeba zrobić to takie mam wypisane w książeczce ciąży.

Załączniki

• 1456346475366.jpg
    1456346475366.jpg
    64,1 KB · Wyświetleń: 63
  • 1456346498217.jpg
    1456346498217.jpg
    57,1 KB · Wyświetleń: 60
  • 1456346513083.jpg
    1456346513083.jpg
    40,9 KB · Wyświetleń: 60
Jeżeli chodzi o badania jakie trzeba zrobić to takie mam wypisane w książeczce ciąży.
Czy to jest w karcie ciąży? Bo bardzo fajne rozwiązanie, wszystko w jednym miejscu.
Widzę, że są jakieś badania robione do 10 tyg, a mnie dopiero w 13 tyg lekarz ma założyć kartę ciąży i zlecić badania.. Tak jak na kiedyś pisałyśmy, za granicą bardziej z tym zwlekają i ciążę poważniej traktują dopiero po 12 tyg. A szkoda, pod tym względem bardziej podoba mi się podejście w Pl ;-)

reklama
Tak jest to z karty ciaxy, ja też nie mam zleconych wszystkich. Gin stwierdził że teraz tylko mocz, morfologia. Alt. Ast (nie wiem co to) tsh ft4, i toxo bo poprosiłam

Do góry