reklama
Kasia, ja rodziłam w Wołominie, moja dr tam pracuje.Jestem ciekawa czy dziewczyny z Warszawy wybrały już szpital w którym chcą rodzić? Mój lekarz pracuje m. in. w Wołominie, a to niedaleko ode mnie. Tydzień temu byłam tam w szpitalu żeby się zorientować jak tam jest i w Międzylesiu bo to też blisko. Bardziej podoba mi się chyba w Wołominie ale tam podobno jest kiepsko ze znieczuleniem, bo jest jeden anestezjolog na cały szpital. A ja boję się że będzie bardzo bolało i że będzie problem z tym. W Miedzylesiu jest podobnie i moja siostra mówi że znieczulenie zewnątrzoponowe to wcale nie jest standard na żądanie pacjentki tak jak piszą na stronach szpitali w ramach programu "rodzenia po ludzku"... Co o tym myślicie?
Opieka przed porodem i w trakcie genialna, ja jeszcze jakieś pół dnia po porodzie miałam dobra opiekę, bo miałam ciężki poród i mnie na pooperacyjną położyły.
Potem już trochę gorzej, np. nikt mi nie powiedział z personelu jak karmić itp.
Teraz też będzie Wołomin.
Mówisz o Miedzylesiu ul. Bursztynowa?
Same pozytywne opinie słyszałam.
Warunki bardzo kiepskie, ale mały ruch i położne mogą więcej czasu poświęcić, bo nie latają od pacjentki do pacjentki.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
sreberko
mała iskierka 05-09-08 :)
Witajcie
I jak tu iść spać, jak później tyle nadrabiania?
Witam nowe mamusie ☺
Anik trzymaj się kochana, czasami mam wrażenie, że lekarze to już totalnie znieczulicą dotknięci ...
Widzę, że się "szpitalowy" ranking rozkręca
Ja będę rodzić w Krakowie
Miłego dnia ☺
I jak tu iść spać, jak później tyle nadrabiania?
Witam nowe mamusie ☺
Anik trzymaj się kochana, czasami mam wrażenie, że lekarze to już totalnie znieczulicą dotknięci ...
Widzę, że się "szpitalowy" ranking rozkręca
Ja będę rodzić w Krakowie
Miłego dnia ☺
Malusiolka
Potrójna mamusia :D
Witam z rana Pogoda coś nie rozpieszcza, przymrozek u nas jest. Coś mi źle się śpi przez co brzuch i plecy bolą. Prosiłabym Was o podpowiedź co do tej poduszki dla kobiet w ciąży. Jak macie jakieś zdjęcia to proszę dajcie na wątek z zakupami. Nie chce chodzić jak połamana.
Kaaasiu, ja mogłam Reeni brać, ale lepiej z lekarzem brać. Z tego co wiem to jeszcze tylko sam paracetamol, apap i nospe można brać. Ja mam nospe brać jak będę czuć chociaż lekki ból. A na przeziębienie oscillococcinum i nie zawsze pomaga.
Anik, kochana jak się czujesz? Kiedy wyniki?
Molly po pierwsze gratuluję 11tc :* A po drugie na badaniach możliwe aby lekarz mógł już określić płeć dziecka. W 12tc są już genitalia męskie lub żeńskie Ja mam wizytę w czwartek i też ciekawa jestem czy pokaże kogo mam. Zależy jaki lekarz ma sprzęt.
Kaaasiu, ja mogłam Reeni brać, ale lepiej z lekarzem brać. Z tego co wiem to jeszcze tylko sam paracetamol, apap i nospe można brać. Ja mam nospe brać jak będę czuć chociaż lekki ból. A na przeziębienie oscillococcinum i nie zawsze pomaga.
Anik, kochana jak się czujesz? Kiedy wyniki?
Molly po pierwsze gratuluję 11tc :* A po drugie na badaniach możliwe aby lekarz mógł już określić płeć dziecka. W 12tc są już genitalia męskie lub żeńskie Ja mam wizytę w czwartek i też ciekawa jestem czy pokaże kogo mam. Zależy jaki lekarz ma sprzęt.
Ostatnia edycja:
reklama
kasia2439
Zaangażowana w BB
Sreberko Ja też lubię wrzesień 20 września data mojego ślubu, ja urodziłam się 6 września a mój mąż 9 września
kaaasia2 jeść się chce a na jedzenie patrzeć nie mogę rzadko kiedy mi coś posmakuje.
Ja też brałam ślub 20 września Co do leków to słyszałam, że zażycie ibuprom max może spowodować dziurę w serduszku dziecka, wolę nie ryzykować i w razie gdy zajdzie taka potrzeba to zażyję Apap lub paracetamol. Co do poduszki dla ciężarnej to mama mi mówiła, że w kauflandzie jest po 35zł i tak się zastanawiałam nad nią ... ale mąż stwierdził, że wszyscy wkoło karmią bez udziwnień a ja oczywiście chcę mieć coś, co potem będzie trzeba wyrzucić... cały M! No i na razie sobie odpuściłam. Zaraz będę musiała iść do sklepu po jakieś śniadanko a tak mi się nie chce ... Mąż pojechał na załadunek do Wrocławia i będzie po południu dopiero.
Rodzice dzieci z przedszkola zaczynają po kątach dowiadywać się o ciąży i gratulować. Może będą częściej zostawiać swoje dzieci chore w domu Wczoraj na trzy oddziały dzieci miałyśmy ich 16 sztuk.