reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
a dziewczynki, wierzycie w to, że na prenatalnych już może być widać jaka płeć? Bo ja czytałam, że niektórzy lekarze już w 12 tc strzelają, ale jakoś mało prawdopodobne mi się to zdaje

Już w 12 jak się dziecko ładnie ułoży to widać. :-)
W pierwszej ciąży Młody siusiaka pokazał w 6 mcu, w drugiej w 12 tc już było widać, że chłopiec.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Jestem ciekawa czy dziewczyny z Warszawy wybrały już szpital w którym chcą rodzić? Mój lekarz pracuje m. in. w Wołominie, a to niedaleko ode mnie. Tydzień temu byłam tam w szpitalu żeby się zorientować jak tam jest i w Międzylesiu bo to też blisko. Bardziej podoba mi się chyba w Wołominie ale tam podobno jest kiepsko ze znieczuleniem, bo jest jeden anestezjolog na cały szpital. A ja boję się że będzie bardzo bolało i że będzie problem z tym. W Miedzylesiu jest podobnie i moja siostra mówi że znieczulenie zewnątrzoponowe to wcale nie jest standard na żądanie pacjentki tak jak piszą na stronach szpitali w ramach programu "rodzenia po ludzku"... Co o tym myślicie?
Kasia, ja rodziłam w Wołominie, moja dr tam pracuje.
Opieka przed porodem i w trakcie genialna, ja jeszcze jakieś pół dnia po porodzie miałam dobra opiekę, bo miałam ciężki poród i mnie na pooperacyjną położyły.
Potem już trochę gorzej, np. nikt mi nie powiedział z personelu jak karmić itp.
Teraz też będzie Wołomin.

Mówisz o Miedzylesiu ul. Bursztynowa?
Same pozytywne opinie słyszałam.
Warunki bardzo kiepskie, ale mały ruch i położne mogą więcej czasu poświęcić, bo nie latają od pacjentki do pacjentki.

Ach, zapomniałam napisać, że jeśli chodzi o Wołomin, to o znieczuleniu możesz zapomnieć. Chyba, że cesarka :-)

Witajcie
I jak tu iść spać, jak później tyle nadrabiania? :cool:
Witam nowe mamusie ☺
Anik trzymaj się kochana, czasami mam wrażenie, że lekarze to już totalnie znieczulicą dotknięci ...
Widzę, że się "szpitalowy" ranking rozkręca ;)
Ja będę rodzić w Krakowie ;)
Miłego dnia ☺

My juz tez nie spimy :)
Chyba jestem glodna:)
Milego weekendu dla Was ciezaroweczki
Anik czekamy na wiesci kochana:)
A co do porodu to z racji tego ze mieszkam w Niemczech bede rodzic tu, i pewnie czeka mnie druga cesarka

Witam z rana :) Pogoda coś nie rozpieszcza, przymrozek u nas jest. Coś mi źle się śpi przez co brzuch i plecy bolą. Prosiłabym Was o podpowiedź co do tej poduszki dla kobiet w ciąży. Jak macie jakieś zdjęcia to proszę dajcie na wątek z zakupami. Nie chce chodzić jak połamana.

Kaaasiu, ja mogłam Reeni brać, ale lepiej z lekarzem brać. Z tego co wiem to jeszcze tylko sam paracetamol, apap i nospe można brać. Ja mam nospe brać jak będę czuć chociaż lekki ból. A na przeziębienie oscillococcinum i nie zawsze pomaga.

Anik, kochana jak się czujesz? Kiedy wyniki?

Molly po pierwsze gratuluję 11tc :* A po drugie na badaniach możliwe aby lekarz mógł już określić płeć dziecka. W 12tc są już genitalia męskie lub żeńskie :) Ja mam wizytę w czwartek i też ciekawa jestem czy pokaże kogo mam. Zależy jaki lekarz ma sprzęt.

Ostatnia edycja:
reklama
Sreberko Ja też lubię wrzesień :) 20 września data mojego ślubu, ja urodziłam się 6 września a mój mąż 9 września :D

kaaasia2 jeść się chce a na jedzenie patrzeć nie mogę :( rzadko kiedy mi coś posmakuje.

Ja też brałam ślub 20 września :) Co do leków to słyszałam, że zażycie ibuprom max może spowodować dziurę w serduszku dziecka, wolę nie ryzykować i w razie gdy zajdzie taka potrzeba to zażyję Apap lub paracetamol. Co do poduszki dla ciężarnej to mama mi mówiła, że w kauflandzie jest po 35zł i tak się zastanawiałam nad nią ... ale mąż stwierdził, że wszyscy wkoło karmią bez udziwnień a ja oczywiście chcę mieć coś, co potem będzie trzeba wyrzucić... cały M! No i na razie sobie odpuściłam. Zaraz będę musiała iść do sklepu po jakieś śniadanko a tak mi się nie chce ... Mąż pojechał na załadunek do Wrocławia i będzie po południu dopiero.

Rodzice dzieci z przedszkola zaczynają po kątach dowiadywać się o ciąży i gratulować. Może będą częściej zostawiać swoje dzieci chore w domu :) Wczoraj na trzy oddziały dzieci miałyśmy ich 16 sztuk.

Do góry