reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Acgug, niby tak. Ale boje się, że jednak co innego może być. Alergie bardzo silną ma i lekarze mówią, żeby uważać aby astmy nie dostałam (u nas rodzinna). Co do ciąży w wakacje, to zastanawiam się czy nie będę mieć powtórki z rozrywki. Przy dziewczynkach pod koniec ciąży strasznie spuchłam.

Co do oliwek to nie polecam, bo wysuszają skórę. Ja dla moich dzieci oliwkę używałam tylko na ciemieniuchę.

Kasia, ja mam tak, że zjem śniadanie i zaraz głodna jestem.

A jaka oliwke uzywalas?
Te z naturalnym składem raczej nie wysuszaja a parafina owszem dlatego nie przepadam za nią :) ponadto zatyka pory i ciężko ją zmyć ze skóry.

Jasne ze o Polsce :) nie chce żeby coś mnie zaskoczyło. Kamil juz się denerwuje, bo mi np nikt ciśnienia na wizycie u ginekologa nie mierzy, ani wagi nie sprawdził. Może na NFZ takich luksusow nie ma.

Wrzucam tył próbki mama mi

Załączniki

• 1454840163555.jpg
    1454840163555.jpg
    51 KB · Wyświetleń: 34
Jasne ze o Polsce :) nie chce żeby coś mnie zaskoczyło. Kamil juz się denerwuje, bo mi np nikt ciśnienia na wizycie u ginekologa nie mierzy, ani wagi nie sprawdził. Może na NFZ takich luksusow nie ma.
Wydaje mi się, że to powinien być standard nieważne czy na NFZ czy prywatnie. A nie możesz dopytać dlaczego nie mierzą ciśnienia?

Acgug jakoś mi głupio. Boże ja to się wszystkiego boję. Brakuje mi takiego zapewnia, że wszystko jest ok. Ostatnio miałam zapytać o to ale taki lęk mnie złapał....

Anik chociaż tyle ze aż tak bardzo nie bolało. Ja mam wysoki próg bólu, ale i tak się boje.

Dziewczyny a jak to jest z położonymi? Kiedy się je wybiera? można mieć prywatną czy one są tylko prywatne?

Dziś Kamil ma na obiad przyjechać do babci. Oczywiście wypytala mnie o wszytko juz wczoraj. Ale mama mnie zdenerwowala, bo zadzwoniła do mojego kuzyna i mówi "Andrzejku przyjedz na obiad to zobaczy tego chłopa Kaski " po prostu aż mnie trzęsie! wczoraj jeszcze bardziej mnie zdecydowała, pół wieczora płakałam do babci w rękaw.

Co do masażu to już w 8 miesiącu można. Olejek ze słodkich migdałów i masujesz krocze rozciągając je możliwie jak najbardziej na wszystkie strony.

Co do położnej popytaj znajome które juz rodziły. U nas jest opcja - 500 zł i położna jedzie z Tobą do porodu i zostaje póki nie urodzisz. Warto mieć kogoś takiego. Przy pierwszym porodzie był mój lekarz cały czas, teraz nie da rady bo mimo, że do niego chodzę to 100 km od niego rodze ;) stąd chce właśnie położna.

Nie przejmuj się mama. Czasami potrafią zrobić przykrość niechcacy :) nie płacz i się nie denerwuj bo to nie wskazane w Twoim stanie

Anik to by było najlepsze rozwiązanie, wydaje mi się ze opłacona położna lepiej się zajmie.
Z moja matka nie da się nie denerwować. Jej facet uważa że sama powinnam iść do babci rozkładac ławę, dźwigać szybę z niej. Nie mogę do niej nie przyjeżdżać ale ten jej facet tak bardzo mnie denerwuje. W dodatku spila się wczoraj i dziś tez widzę ze cos piła. Nic do niej nie dociera.

reklama
Kasia a czemu nie nad morze, my na koniec sierpnia jedziemy, b to taka tradycja. Ze Gdańsk trzeba zaliczyć i przyjaciół.
Kasia u mnie ma NFZ tylko ciśnienie sprawdzają hehe. A mnie lekarz prywatnie też nie mierzył. A waga mię chciała zadziałać to sama podałam. Ja mam położna swoją ale nie wiem czy ten szpital wybiorę hehe. Nieysle o tym jeszcze za wczesnie.

Do góry