reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

KasiaMarysia mąż dzisiaj ugotował spaghetti bolognese :D pyszne :)

Acgug no właśnie nie wiem kto, ale też wydawało mi się to nie prawdą. A wiem, że kilka z Was miało cc dlatego pytam :)

reklama
Oj moje Drogie!

Jak dobrze, że Was mam :) jest się komu wyżalić, bo domownicy czasem nie rozumieją :) zawsze dacie jakieś mądre rady :) jak te z silikonowymi nakładkami :) pewnie mi się przyda :)

Bardzo się cieszę z Waszych udanych wizyt :) super, że u nas wszystkie Maluchy zdrowe, oby tak dalej :)

A powiedzcie mi, czy to prawda, że po cc nie można karmić piersią? Coś mi się o uszy obiło, ale ja się nie znam na tym kompletnie, dlatego Was pytam :)

Ja dziś super samopoczucie, prawie żadnych mdłości. Może powoli będzie puszczać. Oby tylko z Dzidzią było dobrze :) a brzuch to już mam, nie wiem czy ciążowy, czy tłuszczowy :p :D

KasiaMarysia jedz na zdrowie, dla siebie i Maleństwa :) :*
Ja mialam jeszcze pokarm jak mi robili 2 cesarke ,potem karmilam kolejne 2,5 roku

jane u mnie z tym karmieniem nie wyszło przez zbyt częste pobyty małej w szpitalu i jej zbyt krótkie wędzidełko pod językiem...a jak właśnie miała te 3,5 miesiąca to była w szpitalu z zapaleniem płuc...ja wówczas dostałam też gorączki i mnie dobę u niej nie było...a jak do niej przyjechałam to piersi w ogóle nie chciała wziąć do buzi i na tym się nasze karmienie piersią zakończyło...

no pobyty w szpitalu i choroby kp nie ułatwiają ....

Ja karmilam 3.5 miesiaca ale to byla dla mnie katorga. Przy kazdym przystawianiu do piersi mialam wrazenie ze zyletkami ktos mi je tnie tak bolalo. Mleka mialam za duzo bo mlody sie dusil i krztusil pijac, tak pod cisnieniem lecialo. Zaczelam sciagac i podawac butla a w ten sposob pokarm szybko zanikal. Mam nadzieje ze tym razem bedzie lepiej. Od 7 miesiaca leciala juz mi siara z piersi potrafilam miec cala mokra koszulke

ja też na początku karmiłam z nakładkami przez jakiś mc ale dlatego, że Ola przez pierwsze 3 doby była na OIOMie i była na butli i nie umiała złapać ale potem ją przestawiłam i udało się bez.

Ja karmilam 2,5 Roku jedno i 2,5 drugie w sumie 5 lat bez przerwy,tym rrazem planuje tylko rok i definitywnie koniec

piękny wynik, a same się odstawiały ?

Oj moje Drogie!

Jak dobrze, że Was mam :) jest się komu wyżalić, bo domownicy czasem nie rozumieją :) zawsze dacie jakieś mądre rady :) jak te z silikonowymi nakładkami :) pewnie mi się przyda :)

Bardzo się cieszę z Waszych udanych wizyt :) super, że u nas wszystkie Maluchy zdrowe, oby tak dalej :)

A powiedzcie mi, czy to prawda, że po cc nie można karmić piersią? Coś mi się o uszy obiło, ale ja się nie znam na tym kompletnie, dlatego Was pytam :)

Ja dziś super samopoczucie, prawie żadnych mdłości. Może powoli będzie puszczać. Oby tylko z Dzidzią było dobrze :) a brzuch to już mam, nie wiem czy ciążowy, czy tłuszczowy :p :D

KasiaMarysia jedz na zdrowie, dla siebie i Maleństwa :) :*

oczywiście, że można karmić po cc

ja usypiając małą prawie zasnęłam...chyba zaczyna się faza snu :-p

anik czy mogłabyś mi powiedzieć coś więcej o tym składzie kremu na rozstępy dla kobiet w ciąży?
Z tego co pamiętam to znasz się na tym :D

Aqua, Ethylhexyl Stearate, Aloe Vera Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Isopropyl Myristate, Urea, Sodium Lactate, Hydrolyzed Silk Protein, Buxus Chinensis (Jojoba Oil), C18-36 Acid Triglyceride, Glycerin, Polyglyceryl-4 Isostearate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Oenothera Paradoxa Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Tocopheryl Acetate, Bisabolol, Isostearyl Isostearate, Phenoxyethanol, Magnesium Stearate, Potassium Chloride, Parfum, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Oleate, Propylenglycol Soyate, Zinc Gluconate, Citric Acid, Ethylhexylglycerin.

Całkiem w porządku. Dużo substancji nawilżających ma w sobie :)

Odebrałam cześć wyników. Niestety mocz - mogłam się spodziewać - niezbyt fajny. 70-100 erytrocytow (norma do 5), metny, do tego liczne bakterie...

Molly ja miałam cc i full pokarmu, ale karmilam tylko w szpitalu. Od początku miałam takie założenie. Wręcz zalowalam, że mleka ze sobą do szpitala nie wzięłam bo mały nie umiał chwycić brodawki i głodny był i płakał. A położne w doopie to miały i kazały przystawiać.
W domu to nie wyrabialam ze ściąganiem..... Największy koszmar jak dla mnie - być zmuszanym. Potworny Ból, złość, nerwy i niepokój o małego.....
A dziewczyna, która ze mną w sali była, też cc i zero pokarmu. Podobno bardzo pomaga założenie biustonosza. Kanaliki się jakoś tak układają i organizm ma łatwiej z produkcją. Tak mi położne powiedziały. Ja właśnie biustonosz założyłam wieczorem po cc jak tylko wstałam i się umylam. A o tym dowiedziałam się przed wyjściem ze szpitala......

Ja wizytę mam 17.02. i nerw stres ogromny

Judy musisz zakwaszac mocz - dużo wody z cytryną, sok z żurawiny, witaminę C w kroplach.

reklama
no to już wiem jak z tym cc :) dziękuję Wam

ja cały dzień super, a teraz na noc mdłości mnie złapały. Do tego mam doła bo to dopiero początek 3 msc a ja już prawie 3 kg do przodu :( jestem załamana, jem taką samą ilość jak przed ciążą, tyle że rozdzielone na więcej posiłków, zero słodyczy...a tu takie tycie...łudzę się że to może woda, ale jak to sprawdzić :(

Do góry