reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Hej. U mnie dzisiaj ba obiad była łopatka pieczona z ziemniakami i mizeria z ogórka i pomidora. A na deser zrobiłam rogaliki z marmoladą wieloowocową.

Mam pytanie do dziewczyn, które są między 9 a 11 tc. Ja niby z USG 9 tydzień, a z @ 11tc. I moje pytanie. Czy któraś z Was odczuwa tak jakby dziecko zaczęło się ruszać? Od dwóch dni taki mam dziwne uczucie jakby mnie dziecko kopało. Lekko czuje, ale coś czuję. Czy to możliwe, a może sobie wymyślam? Przy młodszej około 13 tc czułam, a przy starszej około 17 tc.

Kopać to chyba nie kopie :) ale u mnie w asystencie ciąży jest napisane ,że zaczyna się ruszać.

reklama
Hess już.... a ja nic nie czułam . Boże .... nie no 14 idę na prywatne usg . Niech mi powie co i jak z dzieckiem

Ja miałam tak w 6 tc:)
Nie mozesz odrazu panikowac. Kazdy organizm jest inny. Jak bedziesz sie tak wszystkim przejmowac to zwariujesz! Dziewczyno jestes mloda zdrowa i z ciaza na pewno jest wszystko ok. Takze postaraj sie troche wyluzowac:)

Nie mozesz odrazu panikowac. Kazdy organizm jest inny. Jak bedziesz sie tak wszystkim przejmowac to zwariujesz! Dziewczyno jestes mloda zdrowa i z ciaza na pewno jest wszystko ok. Takze postaraj sie troche wyluzowac:)

ale ja nawet nie wiem ile bobas ma cm :( ta moja doktorka pokazała i tylko serduszko.... 11 mam wizytę , bo badania przyjdą. Może wtedy mi pokaże na usg co gdzie ...
A jak nie to 14 ide prywatnie, nie mam ani jednego zdjęcia usg:(

Kasia, zle napisałam:p Chodziła o ruszanie się. Ale czy to możliwe?
Chyba tak:)

reklama
Dzięki dziewczyny. Może za bardzo o ciąży myślę.

Kasiu, może i Ciebie trochę uspokoję. Ja wizytę mam 11.02 i też nie wiem ile ma moje maleństwo. Widziałam serduszko i z tego co mi Pani Doktor powiedziała, to rośnie i dobrze.

Sreberko, ja zanim zaszłam w ciążę byłam na l4 przez moje nadciśnienie. A jak zaszłam w ciążę od razu lekarz mi wypisał ciążowe i nie chce mnie puścić do pracy. Więc u mnie l4 od początku do końca, a później macierzyńskie.

Do góry