reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
oj dużo tego, jak będę miała gotowe karty menu to Wam wrzucę screena i dam przepisy na to co Was zainteresuje :)

KasiaMarysia spróbuj coś zjeść. Maluszkowi trzeba dostarczać wartości odżywczych :) Ja Wam już jakiś czas temu pisałam, że przerzuciłam się z chleba na pieczywo chrupkie pełnoziarniste. Mam takie z siemieniem lnianym. Zaparcia jak ręką odjął :) Polecam!

Co do farbowania, to ja też mam opory, chociaż moja fryzjerka, która jest już w 6 miesiącu ciąży mówi, że to nie szkodzi. Ale czy ja wiem.... co ma mówić, musi zarabiać:p na razie się wstrzymuję. Jestem blondynką i póki co będę czasem wodą utleniona polewać włosy żeby odrost aż tak się nie rzucał w oczy. A potem będę udawać, że mam ombre :elvis: :p

No ja w przesądy nie wierzę, bardziej mi chodzi o tę chemię w farbie. Ale że paznokci nie malować?? Hmmmm.

O vasa previa pisała moja koleżanka z grupy mam z czerwca 2012. Straszne to, a co gorsze nie każdy lekarz na tym się zna i nie ma sprzętu do tego badania. Choć fakt, że niebezpieczne jest przy naturalnym porodzie tylko. Ja w pierwszej ciąży wiedziałam, że będzie cc od 7 miesiąca, w tej pewnie też.

Kochane, a czy Wy w poprzednich ciążach ćwiczyłyście? Jak tak to kiedy? Teraz w I trymestrze to pewnie nikt nie ma sił na ćwiczenia :) ale w II trymestrze ja chciałabym zacząć ćwiczyć w miarę możliwości. Nie tyle dla figury co dla samopoczucia :)

mlodak ja to dziwna jestem więc u mnie to normalne:) wiosną pewnie zacznę:)

ja też planuję. Przed ciążą robiłam przysiady, bo mam cellul na pośladkach i niestety daje się we znaki. 2 mc nie ćwiczę i znów go widać :(

Ja już po wizycie dzidziuś 2,13cm już ma , także bardzo fajnie rośnie ;) Wypisał jeszcze kilka badań i skierował mnie do dentysty, okulisty i lekarza ogólnego żeby coś dalej podziałać z tym WZW no i powiedział że dopiero po ciąży będę mogła się leczyć.
Założył mi dziś kartę ciąży, ja z wrażenia zapomniałam zapytać się o badanie piersi < bo ich nie zbadał> mam też odstawić luteinę jakoś się stresuje ,ze plamienia wrócą jak jej nie będe brała ale wierze mu w końcu podobno się zna haha ;)
Co do farb no to mówią że w 1 trymestrze nie powinno się farbować dopiero w 2 można farbami bez amoniaku z tego co słyszałam , jednak chyba planuję chodzić w ombre niż szkodzić dzidziusiowi ;D
O malowaniu paznokci nie słyszałam ;o
Co do prenatalnych dużo osób nie robi , jednak ja sobie myślę że teraz wprowadzili tyle nowych technologii w życie , że jeśli coś jest dostępne i można zrobić i gdzieś tam się przygotować mniej więcej na swoje przyszłe życie to czemu nie.. tym bardziej że są teraz takie techniki że nawet operacje w brzuchu matki dziecku można zrobić.
Co do miliona badań no to ja np miałam zalecone przez lekarza i każda znajoma która chodziła do tego lekarza ten szereg badań musiała zrobić < minusem jest to że niestety prywatnie> także co lekarz to inne badania ;)

A co do ćwiczeń to jak już będe miała pewność że z dzidziusiem wszystk o ok , to planuję się gdzieś na joge czy coś innego zapisać , z pracy mam kartę multisport także nie będę z niej rezygnować, a na pewno coś dla siebie znajdę ;)

reklama
Marzen to dobra wiadomość:) widzisz ,nie ma co się martwić na zapas:)

Mam bardzo wyczulony węch i po prostu przeszkadza mi zapach lakieru ..

Właśnie obawiam się skierowania do dentysty:(

Do góry