reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
oj dużo tego, jak będę miała gotowe karty menu to Wam wrzucę screena i dam przepisy na to co Was zainteresuje :)

KasiaMarysia spróbuj coś zjeść. Maluszkowi trzeba dostarczać wartości odżywczych :) Ja Wam już jakiś czas temu pisałam, że przerzuciłam się z chleba na pieczywo chrupkie pełnoziarniste. Mam takie z siemieniem lnianym. Zaparcia jak ręką odjął :) Polecam!

Co do farbowania, to ja też mam opory, chociaż moja fryzjerka, która jest już w 6 miesiącu ciąży mówi, że to nie szkodzi. Ale czy ja wiem.... co ma mówić, musi zarabiać:p na razie się wstrzymuję. Jestem blondynką i póki co będę czasem wodą utleniona polewać włosy żeby odrost aż tak się nie rzucał w oczy. A potem będę udawać, że mam ombre :elvis: :p

No ja w przesądy nie wierzę, bardziej mi chodzi o tę chemię w farbie. Ale że paznokci nie malować?? Hmmmm.

O vasa previa pisała moja koleżanka z grupy mam z czerwca 2012. Straszne to, a co gorsze nie każdy lekarz na tym się zna i nie ma sprzętu do tego badania. Choć fakt, że niebezpieczne jest przy naturalnym porodzie tylko. Ja w pierwszej ciąży wiedziałam, że będzie cc od 7 miesiąca, w tej pewnie też.

Kochane, a czy Wy w poprzednich ciążach ćwiczyłyście? Jak tak to kiedy? Teraz w I trymestrze to pewnie nikt nie ma sił na ćwiczenia :) ale w II trymestrze ja chciałabym zacząć ćwiczyć w miarę możliwości. Nie tyle dla figury co dla samopoczucia :)

mlodak ja to dziwna jestem więc u mnie to normalne:) wiosną pewnie zacznę:)

ja też planuję. Przed ciążą robiłam przysiady, bo mam cellul na pośladkach i niestety daje się we znaki. 2 mc nie ćwiczę i znów go widać :(

Ja już po wizycie dzidziuś 2,13cm już ma , także bardzo fajnie rośnie ;) Wypisał jeszcze kilka badań i skierował mnie do dentysty, okulisty i lekarza ogólnego żeby coś dalej podziałać z tym WZW no i powiedział że dopiero po ciąży będę mogła się leczyć.
Założył mi dziś kartę ciąży, ja z wrażenia zapomniałam zapytać się o badanie piersi < bo ich nie zbadał> mam też odstawić luteinę jakoś się stresuje ,ze plamienia wrócą jak jej nie będe brała ale wierze mu w końcu podobno się zna haha ;)
Co do farb no to mówią że w 1 trymestrze nie powinno się farbować dopiero w 2 można farbami bez amoniaku z tego co słyszałam , jednak chyba planuję chodzić w ombre niż szkodzić dzidziusiowi ;D
O malowaniu paznokci nie słyszałam ;o
Co do prenatalnych dużo osób nie robi , jednak ja sobie myślę że teraz wprowadzili tyle nowych technologii w życie , że jeśli coś jest dostępne i można zrobić i gdzieś tam się przygotować mniej więcej na swoje przyszłe życie to czemu nie.. tym bardziej że są teraz takie techniki że nawet operacje w brzuchu matki dziecku można zrobić.
Co do miliona badań no to ja np miałam zalecone przez lekarza i każda znajoma która chodziła do tego lekarza ten szereg badań musiała zrobić < minusem jest to że niestety prywatnie> także co lekarz to inne badania ;)

A co do ćwiczeń to jak już będe miała pewność że z dzidziusiem wszystk o ok , to planuję się gdzieś na joge czy coś innego zapisać , z pracy mam kartę multisport także nie będę z niej rezygnować, a na pewno coś dla siebie znajdę ;)

reklama
Marzen to dobra wiadomość:) widzisz ,nie ma co się martwić na zapas:)

Mam bardzo wyczulony węch i po prostu przeszkadza mi zapach lakieru ..

Właśnie obawiam się skierowania do dentysty:(

Do góry