reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Hej.
Noc za mną straszna. W każdej pozycji ból kręgosłupa. Spać nie mogłam. Jak juz zasnęłam to głupoty mi się śniły.
Mąż miał wrócić wczoraj ale niestety nie dał rady.
Na dworze zrobiła się już wiosna. Moje okna błagaja o mycie ale trochę ich mam dużo wiec nie wiem jak się za nie zabiorę...

reklama
Cc miałam bo w ciąży odezwał się mój kręgosłup. Lapaly mnie takie ataki bólu, że oddychać nie mogłam. Stąd też decyzja lekarzy o cc bo gdyby taki ból złapał mnie podczas porodu to mogłoby się to źle skończyć.
Po tygodniu mdłości i prawie nic niejedzenia miałam ketonow w ilości 5 mg/dl. Glukozy i bakterii brak. Więc to ewidentnie wina braku jedzenia.
W poprzedniej ciąży miałam nietolerancje glukozy i dzięki diecie udało mi się uniknąć cukrzycy ciężarnych, ale też schudłam i ketony się pojawiły. Dopóki jadłam normalnie ketonow nie było. Ale cukier po jedzeniu szalał. Na czczo zawsze było ok.

Ja miałam ketonów 10mg/dl. Ale to dlatego, że badanie było na czczo, bo jeszcze badałam glukozę. Więc może u Ciebie jest podobnie.

Ja też widzę, że mam już malusi brzuszek, ale rano jest mniejszy, wieczorem większy, wiec to pewnie wzdęcia i zaległości jelitowe.

Dziewczyny, które już były w ciąży: kiedy Wam minęły te straszne mdłości? Ja się łudzę, że do końca lutego mi przejdzie, jak minie 3 miesiąc, ale boję się, że nie..a przede mną tyle pracy :(

Anik u mnie sytuacja podobna. Też z bólem pleców się obudziłam. Ledwo głową ruszam......
Okien mam 11 do mycia. I w ciąży ich nie tykam. Mąż stwierdził, że choćby jedno dziennie, ale on je pomyje. Niech tylko ciepłej się zrobi. Na szczęście przed świętami na parterze umylam to nie ma większej tragedii.

Molly ja w poprzedniej ciąży nie miałam w ogóle mdłości. A tej dramatyczne. I też liczę na szybkie ich minięcie.
U mnie ketony były bo za duże odstępy między posiłkami robiłam. I ostatni posiłek jadłam o 19, a powinnam ok 22.

Hej.
Noc za mną straszna. W każdej pozycji ból kręgosłupa. Spać nie mogłam. Jak juz zasnęłam to głupoty mi się śniły.
Mąż miał wrócić wczoraj ale niestety nie dał rady.
Na dworze zrobiła się już wiosna. Moje okna błagaja o mycie ale trochę ich mam dużo wiec nie wiem jak się za nie zabiorę...

nie przemęczaj się :) dolegliwości miną to się zajmiesz domkiem, teraz uważaj na siebie i na Maleństwo :)

Molly_88 powinny minąć po 3 miesiącu ale znam dziewczyny co całą ciążę się męczyły. Mam nadzieję, że u Ciebie szybko mina.

Mlodak - ja mam 15 okien. I jeszcze w tym roku remont mnie czeka...

Cześć dziewczyny ;)

dzisiaj zaczynam 8tc ;) termin na 13 wrzesnia :) to moja druga ciąża, ale niestety pierwsza to aniołek. Teraz jest wszystko dobrze. ;) wczoraj byłam na usg i rośnie ślicznie maluch ;) Jestem młodziutka bo za 3 dni koncze dopiero 20 lat.Jestem przerażona, ale bardzo się cieszę. Dziękuję Bogu za dobry start, że prace mam, własny dach nad głową. Oby całe i zdrowe. a co do wyglądu czuję sie jakbym zbrzydła. cycki mi urosly o dwa rozmiary, a przytuc przytyłam bo wcinam dużo.:/

Agulka to terminy mamy te same :)
Ja przytyłam dużo przed ciążą bo od roku mam zdiagnozowana niedoczynność tarczycy i hashimoto. Koszmarne choroby. Zero wpływu na własne ciało.

Normalnie nic mi się nie chce. Siedzę na łóżku i nic nie robie. Najbardziej żal mi mojej córki bo biedna bawi się sama, a ja? Nie mam siły się z nią pobawić. No nie mogę jak mnie to drażni.

Mlodak -Jej,współczuję, ale niekiedy nie mamy wpływu na stan zdrowia. Oby Maluch caly i zdrowy ;)

Ja bym ciągle spała i jadła... mdłości mnie dobijają, rano, popołudniu, wieczorem. :(

reklama
Dzień dobry :):)

Mlodak witaj :-)

Molly przybij piątkę, miałam przed chwilą taką samą sytuację jak Ty. :)

Anik może zaopatrz się w poduszkę specjalną? współczuję Kochana. Sprzątanie zostaw jak będziesz się lepiej czuła, mąż Ci pomoże i dacie rade :)

Do góry