reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

a właśnie....jaką płeć Dzidziusia byście preferowały? :)

oj zmieniają się te preferencję, ja w pierwszej ciąży i zawsze chciałam najpierw syna a jak jest córcia to nie wyobrażam sobie że miałaby być chłopakiem :-D teraz też chcemy córkę ale jak będzie chłopak to też będzie super. Co do imion to mamy problem bo mało nam się podoba. Mi się podoba Alicja, Weronika a mężowi Iga ale myślę, że nas tym będziemy myśleć jak płeć poznamy.

Witajcie dziewczyny dawno mnie u was nie było, źle się czuje jak cholera,ciagle mam mdłości, odruchy wymiotne i wymioty, juz nie daje rady nie mam siły, nic nie mogę jeść, jedynie chleb z masłem.coś pr€buje jeść ale potem jeśli się nie zwymiotuje to chodze z mdłościami i zmęczeniem, nie miałam tak chłopcami jak chodziłam w ciąży,cieszę z waszych wizyt u lekarzy że wszystko dobrze.ja mam na 12 lutego wizyty.a na zapachy to aż mi się płakać che, wszystko mi śmierdzi,masakra jakaś się ze mną dzieje, i nie mam żadnej rady na to, bo nic mi nie pomaga.jeszcze do tego mam zatwardzenie i chyba hemoroidy, wszystko na raz się mnie czepiło.
a co do płci to razem z mężem pragniemy córci bo dwóch chłopców już mamy, ale wiadomo co Bóg da i aby zdrowe było.jak na razie nasze jedyne imię dla córci to Amelia.

współczuję :-( :(

Jestem po wizycie. Ciaza potwierdzona serduszko bije. Takze masa badan do zrobienia. Troche problemow bedzie z konfliktem no ale z tego zdawalam sobie akurat sprawe.

gratulacje :-) :)

Ja też już po wizycie , nasze szczęście ma 1 cm i serduszko bije :)) cieszymy się bardzo

gratulacje :-) :)

ja nie mam zachcianek
ja od jakiegoś czasu robię sobie warzywno-owocowe smoothies do pracy. Dostałam od m bidon pod choinkę. Jakoś tak mi lepiej w tym okresie zimowym warzywa i owoce wchodzą.
Ostatnio mój ulubiony to pomarańcza, kiwi, banan i szpinak :tak:

reklama
Ale toprzeciez ok. Teraz rosnie mm dziennie wiec za tydzien bedzie juz mial ponad 1cm. Ja w 7t3d mialam dokladnie 1.16mm wiec sie nie martw.
Twoj tez zdazy urosnac ;)
Na kiedy termin?
No gin tez mowil ze ok.
Termin 20 wrzesien
Kto nastepny ma wizyte ? Pamietam ze jest kilka na 1 lutego a wczesniej ?

Hoho ale czytania Dużo się u was dzieje widzę terminy ,wyniki. My mamy teraz termin na 2.2, krew była pobrana w zeszłym tygodniu i mocz do badania. Zobaczymy jakie wyniki bedą ?
Moja żona akurat do kuchni nie wchodzi nadal, zapachy ja odrzucają. Jak jestem w pracy to nie ma wyboru musi sobie herbatę albe coś do jedzenia zrobić. Jak przychodzę z pracy to bujam się do kuchni i coś nam gotuje, muszę powiedzieć ze czasami nie jest łatwo zrobić coś do jedzenia kobiecie w ciąży. Ale gotowanie to moje hobby wiec nie czuje się zmuszany do gotowania, uwielbiam kuchnie i kombinowanie ze smakami.
Dzisiaj siedzielismy sobie na sofie i słuchaliśmy jak w brzuchu u zony bąbelki się przemieszczały
My już tez mamy imiona wybrane dla dziewczynki Mia, dla chłopaka Jonas.
U nas zarodek 19.1 miał 9 mm. Nie mogę się już doczekać kiedy usłyszymy serduszko ❤️

reklama
Do góry