reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Agulka ja to piłam herbatę z cytryną, póki co mdłości już mam mniejsze.

Dziewczynki macie szybkowar??? Albo garnek do gotowania na parze?

Ja mam parowar 3 piętrowy

Jak sobie radzicie z mdłościami? Ja już ledwo daję rade. raz mi pomaga sok z czarnej pożeczki(sama robię) Raz czego bym nie wyprobowała jest coraz gorzej.

U mnie mieta działa cuda

reklama
KasiaMarysia co 3 godziny jestem głodna jak wilk, ale zjem odrobinkę i już czuje się przejedzona. Ale to chyba dobrze jeść często ale mniej??

Ja mam szybkowar :)

Agulka u mnie podobnie jak u anik mięta pomaga. Na początku pomagały mi migdały. A teraz to już się tak przyzwyczaiłam do tych nudności, że jakoś z nimi nawet już tak nie walczę :) gorzej jak mam odruchy wymiotne. Do nich wolałabym się nie przyzwyczajać :p

To chyba i ja się przyzwyczaiłam do tych mdłości. Dopiero wstałam, a już bym się położyła spać.

I jak wam się gotuje w takich przyrządach?? Mam w planach kupić żeby dietę zmienić dla nas i maluszkowi też się przyda.

jana to późno masz tego księdza, choinka już rozebrana??

Molly na 10.15 mam wyznaczoną wizytę, ale będę trochę wcześniej :) dziś mi się śniło że ginka badała mnie w kiosku ruchu... Już cuda niewidy mi się śnią... Kochana masz apetyt?

Ja ostatnio miałam sen z tymi nieszczęsnymi śledziami. Śniło mi się, że z już dość dużym brzuszkiem poszłam do sklepu z ogromną ochotą na śledzia. Spojrzałam na półkę a tam ostatnia sztuka. Kątem oka zobaczyłam, że inna ciężarna kobitka też patrzy na tego śledzia. Obie rzuciłyśmy się na tą półkę. Słoik spadł i się stłukł, a my z ziemi jadłyśmy te śledzie i się śmiałyśmy jak głupie. Maaasaaakraaa :p

Szybkowar to super sprawa. Normalnie sztuka mięsa piecze się ponad 1,5h a w tym szybkowarze 45 min i jest naprawdę pyszna. A warzywka to kilka minut i gotowe, zdrowe, pyszne :) Ja polecam

Molly widzisz w śnie się najadlaś, a potem Ci było nie dobrze ;) Dobrze by tak było w śnie się nasycic, a w dzień nie mieć zachcianek ;)
A jakiej firmy masz szybkowar??

Jane ginka powiedziała żeby się nie martwić, że nie takie rzeczy widziała i gorzej by było gdyby zarodek był pośrodku, ale serduszko nie biło. I chyba tym jeszcze bardziej mnie przerazila, że już bałam się pytać o więcej.......

Mi na mdłości pomaga leżenie, picie wody z imbirem i cytryną oraz jedzenie mętosów.
Czy Wy też produkujecie nadmiar śliny? Nie radzę sobie z lykaniem już i przez to też mi niedobrze więc chodzę i pluje.....

Mlodak wierzę Ci, że się przestraszyłaś. Dla mnie też to strasznie brzmi, ale trzeba zaufać lekarzowi. Prywatnie chodzisz na wizyty????
Gdzieś tu na bb czytałam, że powinno robić się specjalne badanie USG. Kurcze jak znajdę ten wpis to dam linka.

jana to późno masz tego księdza, choinka już rozebrana??

Molly na 10.15 mam wyznaczoną wizytę, ale będę trochę wcześniej :) dziś mi się śniło że ginka badała mnie w kiosku ruchu... Już cuda niewidy mi się śnią... Kochana masz apetyt?

no jakoś tak późno, parafia się rozrasta a księży mało, choinkę jeszcze mamy bo moja córka ją uwielbia a że mamy w doniczce to się trzyma :-D

Agulka ja to piłam herbatę z cytryną, póki co mdłości już mam mniejsze.

Dziewczynki macie szybkowar??? Albo garnek do gotowania na parze?
ja mam urządzenie do gotowania na parze. Polecam, o wiele lepsze są warzywa takie niż z wody.

Jane ginka powiedziała żeby się nie martwić, że nie takie rzeczy widziała i gorzej by było gdyby zarodek był pośrodku, ale serduszko nie biło. I chyba tym jeszcze bardziej mnie przerazila, że już bałam się pytać o więcej.......

Mi na mdłości pomaga leżenie, picie wody z imbirem i cytryną oraz jedzenie mętosów.
Czy Wy też produkujecie nadmiar śliny? Nie radzę sobie z lykaniem już i przez to też mi niedobrze więc chodzę i pluje.....

a który to tc? kiedy masz następną wizytę?

reklama
KasiaMarysia chodzę z Luxmed bo tam mamy pakiet rodzinny.
Usg co wizyta. Byłam 20 stycznia i następna 17 lutego dopiero bo 10 moja doktor wyjeżdża na urlop. Ocipieje do tego czasu i być może pójdę gdzieś dodatkowo.

Jane dziś 7 tydzień i 3 dzień.

Do góry