reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

No to dlatego, że Ci pękł po prostu przy porodzie, a mi pękł sam z siebie, nie ma innych objawów porodu, ale w takich przypadkach jest duże ryzyko infekcji i ogólnie się poród wywołuje tylko narazie każdy dzień jest dobry żeby jeszcze zdążyły zadziałać leki żeby dziecko urodziło się jak najzdrowsze w tym tygodniu ciąży. Kontrolują narazie czy z dzieckiem ok, ale myślę, że w przyszłym tygodniu już będzie poród
Trzymam kciuki aby było wszystko dobrze ❤

Wybacz za te pytania,ta ciaza odmóżdżyła mnie trochę 🙈🙃😊

reklama
Hej dziewczyny, u mnie dziś równo 33tc i od kilku dni boli mnie podbrzusze. Nie są to skurcze, ból jest raczej stały, średnio intensywny, odnoszę wrażenie ze jest spowodowany intensywnymi ruchami Dzidzi która non stop „obija” macice. Wizytę u lekarza mam za tydzień, ale zastanawiam się czy nie zgłosić tego wcześniej. Czy któraś z Was ma podobnie?

Hej dziewczyny, u mnie dziś równo 33tc i od kilku dni boli mnie podbrzusze. Nie są to skurcze, ból jest raczej stały, średnio intensywny, odnoszę wrażenie ze jest spowodowany intensywnymi ruchami Dzidzi która non stop „obija” macice. Wizytę u lekarza mam za tydzień, ale zastanawiam się czy nie zgłosić tego wcześniej. Czy któraś z Was ma podobnie?
Ja bm poszła do lekarza teraz jakoś jestem bardziej przeczulona na tym punkcie sama czekam do piątku na wizytę bo wleke nogi a nie chodzę, boli mnie też przy chodzeniu u mnie 35 tydzień, nie myślałam że będzie aż tak ciężko a proste czynności już mi sprawiają trudność

Ja już po wizycie. Mała ułożona tak jak do tej pory główkowo więc odetchnęłam, bo szczerze gdzieś z tyłu głowy miałam obawę, że może zmieniła położenie [emoji4] A dalej to już się dzieje. Lekarz zmierzył szyjke, skróciła się do 1,5cm, jest rozwarcie na 2cm [emoji3061][emoji32] Jak tak dalej pójdzie to jeszcze za tydzień urodzę, więc teraz zwalniam totalnie. W kuchni już nie będę stała i gotowała, ogólnie mało wylegiwałam się, a brzuch już ciężki. Tylko podczas podnoszenia nóg pobolewa mnie okolica krocza, ale żadnych skurczy nie wyłapałam. Zalecenie z tej wizyty mam już naprawdę zwolnić tempo, odpoczywać. Oszczędzać się dużo. Czyli w skrócie mamy dziś 33+5 i zakaz współżycia, nakaz odpoczynku leżenia, wstawać mam tylko do toalety oraz do posiłków. Mam przepisaną luteine, magnez i no-spe. Wizyta wraz z ktg wcześniej za dwa tygodnie 17-tego. Sprawdzimy czy są skurcze, a może to być ostatnia wizyta. Matko boska nie spodziewałam się takich informacji dziś. Z tego przejęcia tematem szyjki nie zapytałam jaką wagę ma mała, ale wierze, że rośnie moja klusia[emoji5][emoji2960][emoji123] Badania dobre, waga też prawidłowa jak na teraz 12kg z haczykiem na plusie. Byleby malutka jeszcze wytrzymała te pare tygodni[emoji846] To teraz śmiało z gotowania przestawiam się na oglądanie seriali i jeszcze więcej dzidziutkowych stron wyprawkowych [emoji38] Powiedział mi że mógłby już posłać mnie na oddział, ale jak lepiej odpoczywać w domu czy na oddziale. Oczywiście, że w domu. Nie wybieram się na oddział jeszcze, byle jak najdłużej utrzymać szyjke w warunkach domowych.
Mam zacząć liczyć ruchy i brać leki przez te dwa tygodnie i na wizycie zobaczymy co dalej. Dziewczyny ja jeszcze nie zamówiłam koszul i stanika mleczarni [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji2957] To już chyba najwyższa pora ! [emoji989]

Ja już po wizycie. Mała ułożona tak jak do tej pory główkowo więc odetchnęłam, bo szczerze gdzieś z tyłu głowy miałam obawę, że może zmieniła położenie [emoji4] A dalej to już się dzieje. Lekarz zmierzył szyjke, skróciła się do 1,5cm, jest rozwarcie na 2cm [emoji3061][emoji32] Jak tak dalej pójdzie to jeszcze za tydzień urodzę, więc teraz zwalniam totalnie. W kuchni już nie będę stała i gotowała, ogólnie mało wylegiwałam się, a brzuch już ciężki. Tylko podczas podnoszenia nóg pobolewa mnie okolica krocza, ale żadnych skurczy nie wyłapałam. Zalecenie z tej wizyty mam już naprawdę zwolnić tempo, odpoczywać. Oszczędzać się dużo. Czyli w skrócie mamy dziś 33+5 i zakaz współżycia, nakaz odpoczynku leżenia, wstawać mam tylko do toalety oraz do posiłków. Mam przepisaną luteine, magnez i no-spe. Wizyta wraz z ktg wcześniej za dwa tygodnie 17-tego. Sprawdzimy czy są skurcze, a może to być ostatnia wizyta. Matko boska nie spodziewałam się takich informacji dziś. Z tego przejęcia tematem szyjki nie zapytałam jaką wagę ma mała, ale wierze, że rośnie moja klusia[emoji5][emoji2960][emoji123] Badania dobre, waga też prawidłowa jak na teraz 12kg z haczykiem na plusie. Byleby malutka jeszcze wytrzymała te pare tygodni[emoji846] To teraz śmiało z gotowania przestawiam się na oglądanie seriali i jeszcze więcej dzidziutkowych stron wyprawkowych [emoji38] Powiedział mi że mógłby już posłać mnie na oddział, ale jak lepiej odpoczywać w domu czy na oddziale. Oczywiście, że w domu. Nie wybieram się na oddział jeszcze, byle jak najdłużej utrzymać szyjke w warunkach domowych.
Mam zacząć liczyć ruchy i brać leki przez te dwa tygodnie i na wizycie zobaczymy co dalej. Dziewczyny ja jeszcze nie zamówiłam koszul i stanika mleczarni [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji2957] To już chyba najwyższa pora ! [emoji989]
A miałaś jakieś objawy? Plamienia albo skurcze?

Hej dziewczyny! Gratulacje ogromne dla Was! Pisze krótko w imieniu jednej z mam, która urodziła Helenkę w maju 2020 roku ale niestety są w szpitalu bo mała jest po drugiej operacji serducha. Operacja się udała ale mała ma sepsę i wysiadają pokolei płuca, nerki, trzustka. Liczy się każda minuta by podać drugi lek który kosztuje kilka tysięcy euro- jeżeli możecie pomóżcie, bo dziewczyna została z problemem sama bez wsparcia ojca dziecka 😞 Dziękuje za każdą złotówkę która jest na wagę złota!🙏🏼 Tutaj opis choroby małej i zbiórka środków - Link do: Operacja ratująca życie/ leczenie po operacji/ rehabilitacja i leki SYTUACJA JEST DRAMATYCZNA ŚCIGAMY SIĘ Z CZASEM | zrzutka.pl . Przepraszam, że tak brzydko wchodzę na forum i proszę o środki ale zostało 6 godzin na uzbieranie 1500 zł.
W każdym razie : Życzę Wam spokojnej ciąży i zdrowych bobasów! Powodzenia! ❤️ Pozdrawiam Mama Stasia (2020) i Zuzi (2018) 😘

Hej, miala/ma moze ktoraś z Was takie jakby pieczenie pod lewym zebrem/piersia na gorze?? Nie wiem czy juz isc na usg jamy brzusznej, czy zrobić badania trzustki czy to maly tak uciska bo ma głowke u góry i rozciaga sie najczesciej po lewej stronie🤷‍♀️

reklama
Dziewczyny poradzicie mi coś, nie wiem czy to młoda gdzieś mi siedzi i uciska na nerw ale boli mnie prawy pośladek i tak trochę bardziej w górę wskakuje mi po prostu blokada jak chce wstać i zrobić krok to normalnie jakby ktoś mnie młotkiem walił w to miejsce i promienieje to trochę w dół nogi.. jutro z rana postaram się isc do ogólnego lekarza bo mój gin i położna na urlopie... wizytę dopiero m 23.08 Nie wiem czy mogę jakieś maści przeciwbólowe czy cokolwiek żeby przestało boleć.. boje nocki dzisiaj 😩😩 paracetamol nie pomoże

Do góry