reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny a ja się dziś wystraszyłam 😔 od jakiegoś tygodnia, boli mnie prawy jajnik nic w tym dziwnego, kłuje mnie praktycznie cala ciążę bo mam tam torbiela ( nie wiem czy się wchłonął czy nie, bo dzidzia już go zasłania ale we wczesnym etapie ciazy mial 8cm..) No, ale do rzeczy od jakiegoś tygodnia ten bol jest inny palący tak jakby ktoś mi podłożył ogień do skóry, na początku myslalam, że mam jakąś ranę na skórze, ale okazało się, że to mnie tak pali od środka. Teraz szykuje się do wyjścia i sobie usiadłam jak mnie zakuło i poparzyło w to miejsce że przez minute nie mogłam się ruszyć.... Mam nadzieję, że ten torbiel mi nie pękł? Nic mnie aktualnie nie boli.
Jak mi pękł torbiel to nie mogłam się ruszać, pojechałam na sor bo ból był taki jak przy pęknięciu wyrostka, dostałam antybiotyk i nakaz leżenia. Jak się dalej martwisz to lepiej jedź na IP, ale ja mam cała ciąże ból jajnika i to czasem tak ze mnie wygina, obstawiam ze to właśnie przez ten torbiel, jajnik jest osłabiony i odczuwa wszystko bardziej.

reklama
Moja koleżanka urodzila w 7 miesiącu bliźniaki. Żaden z nich nie miał nawet 1.5 kg a teraz mają juz roczek i wszystko jest w porządku. U Ciebie też na pewno będzie dobrze. 2kg to już jest coś. 🥰🥰🥰

Tzn mi wody odchodziły zawsze w nocy 🙈 ale po 38tyg i 39 tydz po masażu szyjki ,stad moje pytanie czy się przemeczylas czy coś.. Wybacz jeśli cię to zdenerwowało
Wiesz, pracowałam cały czas, ale nie czułam żeby coś się działo, ogólnie czułam się ok więc ciężko powiedzieć..

Rozumiem.. Coś się dzieje? Rozkręca?
.
Nie, narazie będą przeciągać, podali sterydy, antybiotyki, minęło kilka dni i nic się nie dzieje. Mam nadzieję, że w przyszłym tyg się to wszystko zakończy bo teraz to straszny stres, czekanie na sygnał, że coś się źle dzieje że mną lub dzieckiem

Nie, narazie będą przeciągać, podali sterydy, antybiotyki, minęło kilka dni i nic się nie dzieje. Mam nadzieję, że w przyszłym tyg się to wszystko zakończy bo teraz to straszny stres, czekanie na sygnał, że coś się źle dzieje że mną lub dzieckiem
Jeśli to nie tajemnica to w którym szpitalu jesteś?

Czyli zostały ci wody w takim razie.. Bo ja zrozumiałam że pęcherz plodowy ci pękł, w tym wypadku poród idzie automatycznie jeśli pęknie właśnie 🤔

P

Pęcherz pękł i wody wyciekają codziennie, ale to nie jest tak, że wszystko naraz wylatuje 😉
No Mi z pierwsza wszystko wyleciało od razu, z druga partiami bo w szpitalu im zalałam korytarz w kilku miejscach 🙈 Ale akcja się zaczęła bo rozwarcie szło.. A u ciebie jak z rozwarciem? Co mówią lekarze?

reklama
No Mi z pierwsza wszystko wyleciało od razu, z druga partiami bo w szpitalu im zalałam korytarz w kilku miejscach 🙈 Ale akcja się zaczęła bo rozwarcie szło.. A u ciebie jak z rozwarciem? Co mówią lekarze?
No to dlatego, że Ci pękł po prostu przy porodzie, a mi pękł sam z siebie, nie ma innych objawów porodu, ale w takich przypadkach jest duże ryzyko infekcji i ogólnie się poród wywołuje tylko narazie każdy dzień jest dobry żeby jeszcze zdążyły zadziałać leki żeby dziecko urodziło się jak najzdrowsze w tym tygodniu ciąży. Kontrolują narazie czy z dzieckiem ok, ale myślę, że w przyszłym tygodniu już będzie poród

Do góry