reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Każde dziecko inne. Mój syn ważył w 31 tyg prawie 1900 i urodził się prawie 4 kg miał 😃 natomiast mojej znajomej syn w 31 tyg miał 1300 także są spore różnice ja idę w piątek ciekawe ile waży miesiąc temu 1100
Byłam u położnej dzisiaj i zbadała mnie, stwierdziła że 1700 waży to ogromna różnica czyli Franca na odczepnego podała wagę ale położna mi doradziła żeby nie zmieniać bo to tylko niecałe dwa miesiące zostały a u niej zawsze się zetelnej prawdy dowiem :) także już luzuje :)

reklama
Dziewczyny pisałam wcześniej, że mam podniesione leukocyty w moczu mialam na początku 60 potem, 30, a teraz uwaga! Po braniu urofuraginum 255! CRP 14,4. O co chodzi ? Zaczynam się bardzo martwić 😭😭😭

Doktor przepisał mi Monural, ale jak przeczytalam ulotkę to tak niezbyt ponoc to już w razie konieczności w ciąży się stosuje.....

Doktor przepisał mi Monural, ale jak przeczytalam ulotkę to tak niezbyt ponoc to już w razie konieczności w ciąży się stosuje.....
To jak ze wszystkimi lekami, oni muszą tak pisać bo nie robi się testów na kobietach w ciąży więc to tak bardziej na wszelki wypadek. Na pewno lekarz wie co robi 😊

Racja z tym lekiem, ja brałam Diphergan, Torecan, a w szpitalu podawali mi nawet hydroksyzynę, a każdy z tych leków jest na czarnej liście w ciąży.

Jestem po wizycie u lekarza. Jak zwykle waga, ciśnienie, sprawdzenie czy brzuch miękki, kilka pytań o samopoczucie, dziękuję, 100zl, do widzenia. A kiedy usg III trymestru? Na następnej wizycie. I tak całą ciążę słyszę, jeśli chodzi o usg 🙄 Na NFZ w moim rodzinnym mieście miałam lepszą opiekę...

Racja z tym lekiem, ja brałam Diphergan, Torecan, a w szpitalu podawali mi nawet hydroksyzynę, a każdy z tych leków jest na czarnej liście w ciąży.

Jestem po wizycie u lekarza. Jak zwykle waga, ciśnienie, sprawdzenie czy brzuch miękki, kilka pytań o samopoczucie, dziękuję, 100zl, do widzenia. A kiedy usg III trymestru? Na następnej wizycie. I tak całą ciążę słyszę, jeśli chodzi o usg 🙄 Na NFZ w moim rodzinnym mieście miałam lepszą opiekę...
Oszalałabym jakby tak miały wyglądać moje wizyty 😱

Jutro będę próbowała umówić się do innego, ale tu gdzie teraz mieszkam jest mały wybór w lekarzach, a ten do którego chce dzwonić, ma długie terminy oczekiwania 😔

też ostatnio mi wyszly podniesione leukocyty. 15 - 20 w polu widzenia było napisane. Dostałam monural i wysłała mnie na posiew moczu. Też czytając tą ulotkę miałem wątpliwości. Szczególnie przeraziło mnie że może wystąpić ostre zapalenie jelita grubego prowarzace do zgonu. Ale wypiłam i nic mi nie było. Z posiewu też nic nie wyszło więc nie wiem o co chodzi. Teraz staram się pić dużo wody i też żurawinę żeby oczyszczac drogi moczowe.

reklama
Zaczęłam pranie ciuszków, jejku, ile ja tego mam 🙈 Samych białych/jasnych ubranek cała suszarka, wczoraj pół szaro/ciemnych, a jeszcze dwie kupki kolorów leżą w kolejce 🙈 przesadziłam chyba z ilością 🙈😅 dziś przyszło wyposażenie łóżeczka, jeszcze tylko pieluszki, kosmetyki i wózek i czekamy na godzinę zero 😉😉
Jak Wasze ogarnianie wyprawki?

Do góry