reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny 🥰 dostałam od swojej gin zalecenie żeby się zaszczepić na krztusiec, szczepionka kupiona idę do rodzinnego się szczepić w środę. A wy się będziecie szczepić?

Ja też mam mnóstwo snów ostatnio, ale w tym połowa koszmarów :|
Jeśli do koszmarów zaliczyć to, że śniło mi się, że sąsiad chciał mi urwać parapet od okna kuchennego, a ja go pogoniłam łopatą, to też je mam 👍😂 a dziś śniło mi się, że Chris Martin z Coldplay rzucił mi z dachu jadącego pociągu swój portfel, żebym sobie wzięła kasę. Naliczyłam 260 zł i budzik zadzwonił ☹️🤣

Dziś zawiozłam mocz na badanie, tylko że hmm... Mocz powinien być poranny, z nocy, a jak mam taki uzyskać, jak muszę do toalety chodzić max co 2h? 😐 Myślicie, że z takiego słabego da się coś wyczytać? Mówiłam o tym pielęgniarce, stwierdziła, że wyniki mogą nie być miarodajne, ale kurczę co mam zrobić? ☹️ Miała któraś z Was tak?

Ja też o to pytałam i starsza pani która mi pobiera zawsze krew, doświadczona piguła powiedziała że najważniejsze to żeby był to środkowy strumieni i nie prawda jest ze wynik będzie niemirarodajny. Więc się nie przejmuj ja wstaje co 1,5co 2 godziny w nocy do łazienki i ustaliłam sobie ze o 6 pobieram i 7-8 jestem w laboratorium bo tak mi powiedzieli żeby w ciągu dwóch godzin przywieść

Mi się jakoś udaje zebrać całonocny na szczęście, tez dzisiaj oddawałam próbkę. Jutro wizyta u gin zapytam go o szczepienie przeciwko krztuścowi i covid bo się waham czy zrobic teraz czy poczekać do zakończenia połogu.

A mnie nurtuje jedno pytanie w głowie i chyba pójdę do innego gin bo moja obecna jak już wcześniej na nią narzekałam coś ściemę wali bo podała mi w piątek wagę malutkiej 1300-1400g a czytałam że w 31 tygodniu dziecko waży już 1700 jeszcze powiedziała że mała mieści się w normie,

A mnie nurtuje jedno pytanie w głowie i chyba pójdę do innego gin bo moja obecna jak już wcześniej na nią narzekałam coś ściemę wali bo podała mi w piątek wagę malutkiej 1300-1400g a czytałam że w 31 tygodniu dziecko waży już 1700 jeszcze powiedziała że mała mieści się w normie,
Dla świętego spokoju pójdź do innego lekarza raz, ale jeśli chodzi o wagę to każde dziecko jest inne, tak jak jedne rodzą się 3800, a inne 2800 i to jest ok więc tym się nie przejmuj 😊

reklama
Każde dziecko inne. Mój syn ważył w 31 tyg prawie 1900 i urodził się prawie 4 kg miał 😃 natomiast mojej znajomej syn w 31 tyg miał 1300 także są spore różnice ja idę w piątek ciekawe ile waży miesiąc temu 1100

Do góry