@MamaMalina30 wszystkiego najlepszego!
reklama
MamaMalina30
Fanka BB :)
Dziękuję@MamaMalina30 wszystkiego najlepszego!
RissRose
Dziewczynki, śpicie na plecach? Bo ja uwielbiam spać ma plecach, praktycznie od początku ciąży spie na plecach, a teraz naczytalam się, że od 3 trymestru nie powinno się spać na plecach, bo zatyka to żyły i dziecko może być niedotlenione. Preferowany jest raczej lewy bok. Co o tym myślicie?
Twardnieje mi też brzuch miejscami dość często ( parę razy w ciągu dnia) ale myslalam ze to bobo się rozpycha i po prostu czuje synka, niekiedy jak nacisnę parę razy palcem w to miejsce to zaraz robi się miększe tak jakby się odsuwał. A teraz czytam, że to mogą być jakieś skurcze macicy... tez tak macie?
Twardnieje mi też brzuch miejscami dość często ( parę razy w ciągu dnia) ale myslalam ze to bobo się rozpycha i po prostu czuje synka, niekiedy jak nacisnę parę razy palcem w to miejsce to zaraz robi się miększe tak jakby się odsuwał. A teraz czytam, że to mogą być jakieś skurcze macicy... tez tak macie?
Jesli
Na plecach tez leżę i spie bo mam wrażenie ze mojej małej jest wtedy najwygodniej, ma wtedy najwiecej miejsca na swoje akrobacje, oczywiście przekręcam się tez na boki. No i jak poczuje ze mi się gorzej oddycha to wtedy tez staram się zmieniać pozycje.
jesli po przyłożeniu ręki to miejsce miękknie to mysle ze to dzidziuś ja od 20tc mam skurcze B-H i wtedy brzuch jest mocno twardy i przyłożenie ręki nie pomaga, samo mija po kilkunastu/kilkudziesięciu sekundach. Obecnie 30tc i mam tak z 10-15 x dziennie.Dziewczynki, śpicie na plecach? Bo ja uwielbiam spać ma plecach, praktycznie od początku ciąży spie na plecach, a teraz naczytalam się, że od 3 trymestru nie powinno się spać na plecach, bo zatyka to żyły i dziecko może być niedotlenione. Preferowany jest raczej lewy bok. Co o tym myślicie?
Na plecach tez leżę i spie bo mam wrażenie ze mojej małej jest wtedy najwygodniej, ma wtedy najwiecej miejsca na swoje akrobacje, oczywiście przekręcam się tez na boki. No i jak poczuje ze mi się gorzej oddycha to wtedy tez staram się zmieniać pozycje.
Ja śpię jak mi wygodnie, na plecach też. Trudno żebym w nocy była w stanie panować nad tym jak się przekręce, ale słyszałam o tym już kiedyś. Brzuch mi też twardnieje, cały czas biorę luteinę, jedne dni są lepsze inne gorsze, ale myślę, że w normie
Mam dokładnie to samo I strasznie brakuje mi spania na brzuchu... Na plecach nie oddycha mi się gorzej, ale za to jak mam wyprostowane nogi to mnie po krótkim czasie ciągnie w dole brzucha. Z ugiętymi lekko w kolanach już jest ok.Jesli
jesli po przyłożeniu ręki to miejsce miękknie to mysle ze to dzidziuś ja od 20tc mam skurcze B-H i wtedy brzuch jest mocno twardy i przyłożenie ręki nie pomaga, samo mija po kilkunastu/kilkudziesięciu sekundach. Obecnie 30tc i mam tak z 10-15 x dziennie.
Na plecach tez leżę i spie bo mam wrażenie ze mojej małej jest wtedy najwygodniej, ma wtedy najwiecej miejsca na swoje akrobacje, oczywiście przekręcam się tez na boki.
Ja biore tylko magnez i w razie potrzeby nospe. Luteinę lekarz odstawił w 25tc.Ja śpię jak mi wygodnie, na plecach też. Trudno żebym w nocy była w stanie panować nad tym jak się przekręce, ale słyszałam o tym już kiedyś. Brzuch mi też twardnieje, cały czas biorę luteinę, jedne dni są lepsze inne gorsze, ale myślę, że w normie
Eliza2020
Miala ktoras z Was na KTG spowolnienie? Ja mialam z ok.2 min.80..potem juz ok, i juz sama nie wiem usg III trymestru ok, zwykle USG po zwolnieniu ok..przeplywy itp.ok..serduszko tez ok..w szpitalu tylko obserwacja i obserwacja i jakies kilkusekundowe spadki, nie wiedza dlaczego..więc sie wyoisalam bo chce znac przyczyne i to leczyc prywatnie..jutro mam zamiar wypożyczyc KTG pregnabit..ale juz sama nie wiem co robic moja prowadzaca napisala ze moze glowka uciska na pepowine i jak zobaczy zapisy KTG to podejmiemydalsze dzialania
Oli55
Ja mam cały czas twardy brzuch jak chodzę albo stoję jak leżę jest ok chyba taka moja urodaDziewczynki, śpicie na plecach? Bo ja uwielbiam spać ma plecach, praktycznie od początku ciąży spie na plecach, a teraz naczytalam się, że od 3 trymestru nie powinno się spać na plecach, bo zatyka to żyły i dziecko może być niedotlenione. Preferowany jest raczej lewy bok. Co o tym myślicie?
reklama