reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny 🥰 dostałam od swojej gin zalecenie żeby się zaszczepić na krztusiec, szczepionka kupiona idę do rodzinnego się szczepić w środę. A wy się będziecie szczepić?

Ja też mam mnóstwo snów ostatnio, ale w tym połowa koszmarów :|
Jeśli do koszmarów zaliczyć to, że śniło mi się, że sąsiad chciał mi urwać parapet od okna kuchennego, a ja go pogoniłam łopatą, to też je mam 👍😂 a dziś śniło mi się, że Chris Martin z Coldplay rzucił mi z dachu jadącego pociągu swój portfel, żebym sobie wzięła kasę. Naliczyłam 260 zł i budzik zadzwonił ☹️🤣

Dziś zawiozłam mocz na badanie, tylko że hmm... Mocz powinien być poranny, z nocy, a jak mam taki uzyskać, jak muszę do toalety chodzić max co 2h? 😐 Myślicie, że z takiego słabego da się coś wyczytać? Mówiłam o tym pielęgniarce, stwierdziła, że wyniki mogą nie być miarodajne, ale kurczę co mam zrobić? ☹️ Miała któraś z Was tak?

Ja też o to pytałam i starsza pani która mi pobiera zawsze krew, doświadczona piguła powiedziała że najważniejsze to żeby był to środkowy strumieni i nie prawda jest ze wynik będzie niemirarodajny. Więc się nie przejmuj ja wstaje co 1,5co 2 godziny w nocy do łazienki i ustaliłam sobie ze o 6 pobieram i 7-8 jestem w laboratorium bo tak mi powiedzieli żeby w ciągu dwóch godzin przywieść

Mi się jakoś udaje zebrać całonocny na szczęście, tez dzisiaj oddawałam próbkę. Jutro wizyta u gin zapytam go o szczepienie przeciwko krztuścowi i covid bo się waham czy zrobic teraz czy poczekać do zakończenia połogu.

A mnie nurtuje jedno pytanie w głowie i chyba pójdę do innego gin bo moja obecna jak już wcześniej na nią narzekałam coś ściemę wali bo podała mi w piątek wagę malutkiej 1300-1400g a czytałam że w 31 tygodniu dziecko waży już 1700 jeszcze powiedziała że mała mieści się w normie,

A mnie nurtuje jedno pytanie w głowie i chyba pójdę do innego gin bo moja obecna jak już wcześniej na nią narzekałam coś ściemę wali bo podała mi w piątek wagę malutkiej 1300-1400g a czytałam że w 31 tygodniu dziecko waży już 1700 jeszcze powiedziała że mała mieści się w normie,
Dla świętego spokoju pójdź do innego lekarza raz, ale jeśli chodzi o wagę to każde dziecko jest inne, tak jak jedne rodzą się 3800, a inne 2800 i to jest ok więc tym się nie przejmuj 😊

reklama
Każde dziecko inne. Mój syn ważył w 31 tyg prawie 1900 i urodził się prawie 4 kg miał 😃 natomiast mojej znajomej syn w 31 tyg miał 1300 także są spore różnice ja idę w piątek ciekawe ile waży miesiąc temu 1100

Do góry