reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Hejka :) A ja mam pytanko do doświadczonych już mam... jak to jest z tymi piżamami czy muszą być specjalne do karmienia co najmniej 3 do szpitala czy takie na ramiączkach się też sprawdza? Jak to jest w praktyce? Tak samo jeśli chodzi o biustonosz do karmienia bo słyszę różne opinie od koleżanek że strata kasy, a inne że jest jeden niezbędny,.

reklama
Analizę składów chusteczek i innych kosmetyków dla dzieci można znaleźć na blogu srokao, mi się naprawdę przydało przy wyborze kosmetyków dla pierwszego.dziecka 😊
Czy któraś była ostatnio na wizycie? Co słychać u maluchów?

Hejka :) A ja mam pytanko do doświadczonych już mam... jak to jest z tymi piżamami czy muszą być specjalne do karmienia co najmniej 3 do szpitala czy takie na ramiączkach się też sprawdza? Jak to jest w praktyce? Tak samo jeśli chodzi o biustonosz do karmienia bo słyszę różne opinie od koleżanek że strata kasy, a inne że jest jeden niezbędny,.
Do szpitala kupiłam rozpinane koszule nocne w h&m, szukałam po promocjach, ale myślę, że luźne na ramiączkach też mogą być ok.
Stanik do karmienia jak najbardziej, w domu jak w domu, możesz chodzić nawet bez, ale gdziekolwiek poza domem musisz mieć wygodnie rozpiąć bluzkę i odpiąć ten stanik żeby mieć swobodę, komfort i nie musieć połowy ciała rozbierać 😊

Mysle że staniki i koszule są bardzo dobre do karmienia i polecam teraz sama muszę kupić staniki ale chciałam usztywniany

A co do pampersów mleka w proszku itp radzę niekierowac się tym co piszą w internecie każde dziecko jest inne i każdemu służy co innego mojemu dziecku służy na odparzenie krem sudocrem był mega a mojego siostrzeńca uczulał ja miałam pieluszki dada a szwagierka z Lidla bo dada uczulaly teraz kupię to co wcześniej miałam ale czy dziecku bd służyć się bo każe

Analizę składów chusteczek i innych kosmetyków dla dzieci można znaleźć na blogu srokao, mi się naprawdę przydało przy wyborze kosmetyków dla pierwszego.dziecka 😊
Ja byłam dziś na usg III trym i lekarz mówi ze wszystko ok, mała wazy 1,5kg jest ta 66 centylu. I bardzo się z tego cieszę a jednocześnie w związku z tym ze jestem nerwicowiec to i tak się martwię czy na pewno jest ok 🙈
Zrobił mi się trochę asymetryczny brzuch z lewego boku mam taki bardziej wypukły… pokaże to jeszcze fizjoterapeutce ale nic mnie tam nie boli ani nic. Poza tym mam duszności i ciężko mi nabrać powietrza i tak jakbym hmmm nie mogła odkaszlnąć? Bardzo czekam już na wrzesień 💛

My idziemy w piątek to już 31 tydzień umieram z ciekawości jak moja tancerka urisla już 🙂dam znać

Ja byłam dziś na usg III trym i lekarz mówi ze wszystko ok, mała wazy 1,5kg jest ta 66 centylu. I bardzo się z tego cieszę a jednocześnie w związku z tym ze jestem nerwicowiec to i tak się martwię czy na pewno jest ok 🙈
Zrobił mi się trochę asymetryczny brzuch z lewego boku mam taki bardziej wypukły… pokaże to jeszcze fizjoterapeutce ale nic mnie tam nie boli ani nic. Poza tym mam duszności i ciężko mi nabrać powietrza i tak jakbym hmmm nie mogła odkaszlnąć? Bardzo czekam już na wrzesień 💛
Moja też 1,5kg 😁 też mam z jednej strony brzuch wypchany, i tam czuję najbardziej ruchy, nawet jak pomacam dobrze to prawie łapię ją za nogę 🙈 Ale mnie walsnie chwilami aż boli jak się rozpycha właśnie z tej strony. Główka już do wyjścia ułożona, zaczęliśmy 30 tydzień

reklama
Moja też 1,5kg 😁 też mam z jednej strony brzuch wypchany, i tam czuję najbardziej ruchy, nawet jak pomacam dobrze to prawie łapię ją za nogę 🙈 Ale mnie walsnie chwilami aż boli jak się rozpycha właśnie z tej strony. Główka już do wyjścia ułożona, zaczęliśmy 30 tydzień
U mnie tez główka na dole, ale nie dała sobie strzelić fotki bo stopki i raczki miała przy buzi 🙈 u nas 29t2d. Ja mam to „wypchnięcie” tak jakby na lewym boku a malutka czuje na środku także nie wiem do to tam wypchnięte 🤷🏻‍♀️

Do góry