reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Dzień dobry. U mnie o 6 pobudka. Niestety moj syn chyba nie da mi do porodu przespac calej nocy. Ma prawie 14miesiecy a dalej 3 pobudki w nocy. Dzisiaj jestem jak zombie [emoji32]
Nie wiem jak ja ogarne dwojke chyba wgl spac nie bede [emoji28]
Dzisiaj mi daly o sobie znac objawy. Rano mialam mdłości zjadlam ale nadal trzymaja [emoji1785]

reklama
Właśnie miałam pytać: czyli wyniki z krwi mogą przyjść wcześniej?

Ja robię krew w osobnym laboratorium i mam przenieść wynik na wizytę, wiec będę mieć wcześniej. Ale jeśli robisz krew u lekarza to czesto tylko on ma podgląd. W sumie chyba bym tak wolała, bo ja jestem taka, ze każda liczbę muszę przeanalizować, takie zboczenie zawodowe ;)

Jak powiedziałam mojemu ginowi czy ten test PAPPa to czy koniecznie muszę robić. To mi powiedział ze samo usg daje 50% pewności i żebym do końca się nie radowała samym wynikiem z usg a przeanalizowane wraz z PAPPa ponad 90% pewności.. Wkurzyl mnie troche ale chłop w końcu ma 20 pare lat doświadczenia i mówi że prowadził wiele ciąż dzięki ktorym test PAPPa wykryl nieprawidłowości czego nie pokazało dokladnie usg które później potwierdzono w aminopunkcji 🤷‍♀️więc jak to mówią life is life.. Jak ma być dobrze to będzie 😉
A ja znów mam w głowie historię koleżanki której USG wyszło super a pappa podała spore ryzyko ZD. Cała ciążę miała stres a później okazało się że dziecko urodziło się zupełnie zdrowe. Dlatego ja do tej pappy zupełnie nieprzekonana jestem.

Ooo to malutki jeszcze. Mojemu do roku zdarzało się coś walnąć w chacie, albo zepsuć. Rok skończył i jak reka odjął
Mój jak chwilę zostaje sam w domu, to czesto broi [emoji23] ostatnio dorwal moje miętowe pastylki, i cale opakowanie walało się po dywanie lacznie z zawartoscią, ale najczesniej skadś skubany dorwie papierek i potem pelno papieru się wala po chacie, raz też młodej buty pogryzł i zaraz musielismy jej lecieć nowe kupić, ale jakichś wiekszych szkód to jeszcze nie było [emoji23] moze to jeszcze przed nami [emoji23]

Ojaaa zazdro. Ja mam 3 miesięcznego pieska także na razie straszny łobuz i jeszczcze w domu się załatwia 🤬🤬🤬
Nasz ma 4,5msc. i w życiu na śnieg nie wyjdzie, więc czekamy na wiosnę 😁
Więc jak u Ciebie, sprzątania jest...

U mnie noc z malymi bolami brzucha, ale nad ranem wszystko od początku. Internistę mam około południa, ale sądzę że nie wiele to da niestety.

Drucik retencyjny po aparacie stałym jakoś się wygiął i rani język, mam ortodontę - 25 minut na piechotę i nie wiem jak ja dojdę... Przysięgam - wyzwanie życia będzie, ale... Jak nie dam rady to zawrócę 😁

reklama
Do góry