reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Nie wiem, czy powoli zaczyna się u mnie poprawiać, ale nie czuję się już tak tragicznie jak ostatnio - tzn ciągle mam mdłości, bywam senna, ale nie jest to już codzienną regułą. OCzywiście naszły mnie negatywne myśli, ale mam nadzieję, że w piątek już zobaczę pięknego i ruchliwego bobasa, bo wybije 11 tydzień 😍

Co do szkoły rodzenia, to ja na pewno się udam do takiej, ponieważ to moje pierwsze dziecko i chciałabym być dobrze przygotowana, tym bardziej, że żyjemy tak daleko od rodziny i nie będziemy mieli za bardzo nikogo do pomocy (oprócz znajomych, którzy mają dzieci). Poza tym chciałabym się nauczyć oddychać do porodu.

Co do próbki moczu - to już kiedyś pisałam, ale w Malezji nie musi być pierwszy poranny mocz i nie mogę przynieść swojego kubeczka, bo pani w laboratorium stwierdziła, że może być "za stary", albo kubeczek nie taki, chciaż kupowałam w aptece 😅 Przez to miałam ostatnio dodatkowy przesiew i nic nie wyszło (ciekawe, czy na pewno...), a mocz mógł być właśnie rozcieńczony :/ Wkurza mnie podejście Azjatów...

Słuchajcie po tygodniu dojdzie do mnie dzisiaj paczka z Polski ze ŚLEDZIAMI haha :D

reklama
Ja dziś do pracy.. Ciężko było mi wstać 🤔 zjadłam już resztki pizzy czyli sam ser 🙃 śniło mi się że jadłam parówki.. I wiecie że przebudziłam sie z mdlosciami 🤣 myślałam że polecę zwrócić 😂 ale jakoś usnęłam 🙃

Miłego dnia i wizytujacym życzę powodzenia ❤❤❤

ro
Ja dziś do pracy.. Ciężko było mi wstać 🤔 zjadłam już resztki pizzy czyli sam ser 🙃 śniło mi się że jadłam parówki.. I wiecie że przebudziłam sie z mdlosciami 🤣 myślałam że polecę zwrócić 😂 ale jakoś usnęłam 🙃

Miłego dnia i wizytujacym życzę powodzenia ❤❤
to ja dzisiaj się obudziałm o 7, poszłam spać dalej i wstałam o 9:30... byłam trochę zdziwiona tą sennością... w każdym bądź razie pomyślałam "o ja Cię... nie mam mdłości! ale super :D"
wystarczy, ze wstałam z łóżka i taka fala mnie zalała 😂😭😭😭😭

Ja właśnie byłam na pobraniu krwi
Nie robiłam grupy bo nam w domu i pani powiedziała że mam z nią przyjść pobiorą jeszcze raz i potwierdzą
Najbardziej czekam na glukozę na czczo 🙄

Super że wszystko jest dobrze ❤
Kurcze ale przez to wszystko człowiek może się wykończyć naprawdę ale jak zobaczyłam to serduszko które tak bije i zarys małego człowieczka to do mnie doszło że jestem w ciąży. Może wydawać się to śmieszne ale tak się poczułam wcześniej nie przywiązywałam się bo to różnie bywa dziewczyny nieraz czytałam wasze historie czekam czekam niech minie ten 12 tydzień jeszcze 4 tyg

To dziwny system racja. Ale tylko moderatorzy moge kogos z grupy wywalic lub samemu mozna sie wypisac. Jednak patrzac sie na prywatne watki to jest duzo ,,podgladaczy" ktorzy nawet na prywatnym sie nie udzielaja. A jak ktos sie chce udzielic raz na kilka miesiacy powiedzmy to moze w głównym watku wtedy pisać. Pewnie wrzuce liste wywolujac wszystkie ktore sie do mnie zglaszały. Powiedzmy ze w poniedziałek. A we wtorek skontaktuje sie z zalozycielka z zapytaniem czy juz mozemy miec wątek. Ja tez mialam raz takie krwawienie i wysaje mi sie ze to tez bylo przez ta luteine. Potrafi czlowieka wystraszyc. Na szczęście jest wszystko w porządku[emoji173]
Ja też plamiłam przez luteinę przecież i w sumie chyba sporo dziewczyn plamiących tu na grupie jest 🙄

Dzięki, że zajęłaś się kierowaniem wątkiem prywatnym! :)

Hej dziewczyny [emoji846]jak tam samopoczucie z rana ? Ja od 6 na nogach bo syn się już wyspał [emoji85]
Dopiero Was nadrabiłam. Wczoraj za bardzo nie wchodziłam na forum bo mieliśmy intensywny dzień. Sporo czasu spędziliśmy na powietrzu, później walentynkowy obiad , a wieczorem jak już syn zasnął spędziliśmy trochę czasu sami z mężem [emoji16][emoji16][emoji3059]

Co do nastawienia to powiem Wam, że też jestem dziwnie spokojna. Zupełnie inaczej niż w poprzedniej ciąży [emoji846]mam nadzieję, że to dobry znak

reklama
Kurcze ale przez to wszystko człowiek może się wykończyć naprawdę ale jak zobaczyłam to serduszko które tak bije i zarys małego człowieczka to do mnie doszło że jestem w ciąży. Może wydawać się to śmieszne ale tak się poczułam wcześniej nie przywiązywałam się bo to różnie bywa dziewczyny nieraz czytałam wasze historie czekam czekam niech minie ten 12 tydzień jeszcze 4 tyg
Bardzo się cieszę, że wszystko się dobrze skończyło [emoji8] chociaż wiadomo że stresu się najadłas....

Do góry