reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
A ja za to odwrotnie. Wcześniej zajadałam około 1 kg na tydzień a teraz na samą myśl mnie odpycha 😞i bardzo nad tym ubolewam

Nam zgodnie się podoba dla chłopca Marcel, a dla dziewczynki Amelka albo Liliana ☺️mąż jeszcze próbował mnie namówić na Zuzię ale kategorycznie odmawiam ☺️

Mój brat ma na imię Marcel, to dorosły chłop już, mama opowiadała, że wszyscy pukali się w czoło jak to będzie pasowało do dorosłego człowieka, a pasuje idealnie i zawsze wszyscy wiedzą o kogo chodzi :D

Mój brat ma na imię Marcel, to dorosły chłop już, mama opowiadała, że wszyscy pukali się w czoło jak to będzie pasowało do dorosłego człowieka, a pasuje idealnie i zawsze wszyscy wiedzą o kogo chodzi

Ale po co ja w drugim miesiącu ciąży mam zastanawiać się nad cesarka? Przecież jak bedzie wszystko okej to będę sie starała urodzin normalnie a nie cc. Nie będę się kilka miesięcy nad tym zastanowiac ;) a ćwiczyć i tak mam zamiar bo jednak zawsze to mniejszy flak przy jakieś kolwiek aktywności :)

Ja nic o zastanawianiu się nie pisałam, tylko o zapoznaniu.
Jeśli planujesz SN - to już warto wiedzieć jak ćwiczyć i jak masować i co :) żeby uchronić się przed pęknięciem/nacięciem krocza. Im wcześniej się zacznie tym lepiej.

Powiedzcie mi jedno, czy jestescie nadal takie słabe? Bo ja już wymiękam..serio.
Ogolnie jestem osobą, ktora robi pare rzeczy na raz, a teraz robie jedba rzecz na raz...leżę 🤨
Jak juz jest dzień, ze ani w żołądku kluchy nie ma, ani zmeczona nie jestem, to myślę, ze bedzie juz dobrze..po czym rano sie budze i co? 🥴🥴🥴
Zmusilam sie dzis do spaceru z córką, M dalej malował....bylysmy 40 min, rece mi odmarzly, nogi tez i teraz leze jak kłoda i sie grzeje...
Juz zapowiedziałam M, ze ma isc do sklepu po czipsy solobe albo paprykowe, koniecznie lays i bede lezec do 22, a pptem spac 😆

Jeśli planujesz SN - to już warto wiedzieć jak ćwiczyć i jak masować i co :) żeby uchronić się przed pęknięciem/nacięciem krocza. Im wcześniej się zacznie tym lepiej.

Chyba do któregoś tygodnia nie powinno się masować krocza, bo można sobie za wcześnie poród wywołać. Ja zaczęłam chyba w okolicach 35 tc i wystarczyło, żeby nie popękać.
Moim zdaniem na tym etapie wystarczy po prostu prowadzić dość aktywny tryb życia, na ile siły pozwalają :)

Kurcze, u mniesie nie da planowac, jak nie ma wskazan do cc, to nie ma cc 🤷‍♀️
Aczkolwiek racja z tymi cwiczeniami, warto cwiczyc cala ciążę, to duzo pomaga.

reklama
My nie robimy sobie prezentów na walentynki, bo moim zdaniem to przesada. Kwiatek zazwyczaj sobie wybieram jakiś w doniczce, żeby został na dłużej (aż go nie wykończę). Natomiast zawsze robimy sobie jakaś przyjemność razem, dzisiaj mąż zrobił dobry obiad, a ja na deser zrobiłam sałatkę owocowa z bitą śmietaną :) wczoraj wieczorem zamówiliśmy pizzę i mieliśmy oglądać film, ale syn miał inne plany [emoji23] i takie świętowanie ;)

Do góry