reklama
An-dzika96
Zaangażowana w BB
Ja czasem mam jak np dużo chodzę.. Albo jak nagle rozjadą mi się nogi na śniegu czy na chlapieCzy wy też macie klucia w szyjce macicy? jakby kilka razy ktoś igłą kłuł
Mnie też czasem w nocy budzi, wtedy przekręcam się na drugi bok i jest lepiej na jakieś 3-4 godzinki.Mnie dziś obudziło ciagniecie. Kuwa mówię wam dziewczyny bede sie toczyć pod koniec. Nie wiem. Że 3kg mam na plusie a ja wcale nie wpieprzam. Fakt jak plamilam to mniej się ruszalam, ale na Boga.... Wkurza mnie to strasznie
A co do wagi to jem sporo więcej niż przed ciążą a waga ledwie o 0,5kg ruszyła liczyłam że szybciej mi kilogramy wlecą... Bo ostatnio sporo schudłam i robiłam wszystko żeby trochę przybrać i nic z tego
Ja kilka dni pod rząd miałam normalne krwotoki jak tylko się podniosłam z łóżka i lekarz powiedział że to normalne i jeżeli nie trwa dłużej niż 10 minut to nie jest groźne.Ja mam od paru dni taka katar z krwią z rana. Nie jakos bardzo bo delikatnie ale jednak hmm
Ja też rocznikowo 25 ale na razie 24... Poród też w wieku 24 bo urodziny dopiero na koniec października.Tytule tematów się przewija, że połowy zapominam podczas odpisywania
Wygląda na to, że chyba tutaj na razie jestem najmłodsza - 24 lata, rocznikowo będzie 25
Co do sposobu rodzenia chciałabym SN, ale to dlatego że wolę czuć, przerażają mnie wszelkie operacje i znieczulenia. Jak wyjdzie w praktyce - zobaczymy...
Na razie jestem na etapie tak ciężkiego przechodzenia ciąży, że ja nie wiem jak mam myśleć o kolejnej - nawet mój mąż który marzy o wielkiej rodzinie mówi że to jest przerażające.
Mdłości nieco zelżały, ale ból brzucha który towarzyszył wieczorami i nocą ( pobudki co 30-45minut z bólu i tak już prawie tydzień...) Teraz rozciąga się na cały dzień. Wmawiałam że to pewnie każdy tak ma i objaw ciąży, a się okazuje że prowadząca stwierdziła że chyba jednak nie, dała leki i jak nie będzie zmian to do internisty...
Od początku odrzucało mnie od słodyczy (w sumie to dobrze... ), później doszło wszelakie mięso i wędliny... A teraz jem w zasadzie to co jestem w stanie przez mdłości i brzuch... Jest ciężko, z bezsilności płaczę bo mnie to już przerasta - czuć cały dzień ból, nie móc spać ani normalnie jeść. Prysznic to jakiś wyczyn... Liczę że będzie w końcu lepiej...
Ja mam termin na 27.09 aczkolwiek na zaśw mi wpisała lekarka 29.09(?) Aż się zdziwiłam
Mam już założoną kartę ciąży i dostałam wgl ankietę dotyczącą depresji w trakcie ciąży - aż miło jestem zaskoczona (spotkałyście się z czymś takim?).
To pytanie do już doświadczonych mam () opłaca się czymś smarować brzuszki? Czytałam gdzieś kiedyś że to i tak losowe, genetyczne a kremy to kwestia by kasę wydać, jakie macie doświadczenia, opinię?
Któraś z Was rodziła w Warszawie? Polecacie jakiś szpital konkretny? (Ostatnie 3-4 lata xD).
Teraz jeszcze złapało mnie przeziębienie i kaszel/katar to dodatkowe atrakcje - ciągnie, boli przynajmniej czuję, że faktycznie coś się zmieniło
Kolejne USG pod test Pappa mam 12.03, dziś mam 7+6
Brzuszek już lekko widać, patrzę rano, bo po posiłkach i wzdęciach od luteiny robi się większy wieczorami
A ból brzucha też mnie ostatnio męczy. 2 dni to tak dawał czadu ze rano zauważyłam znaczne zaokrąglenie od dołu i się cieszę że powoli rośnie
Aurorah
Fanka BB :)
super! dziękuję Ci bardzo za przesłane fotkiZobacz załącznik 1238335Zobacz załącznik 1238336Zobacz załącznik 1238338Zobacz załącznik 1238339Przykładowe zakładki z segregatora mamyginekolog (niestety nie wszystkie chcą się wczytać)
Pytanie do dziewczyn które używały detektora tętna płodu. Miałyście tak że nie mogłyście znalesc bicia serduszka gdzieś ok 11tc?
No pewnie, że tak, te dzieciaki maja jakieś 4 cm, a serduszko, nie wiem, z kilka mm?
A szukasz? To szukaj nad wzgórkiem łonowym, macica na razie nie jest zbyt wysoko.
_Loczek_
Aktywna w BB
Też mam 25 rocznikowo[emoji16]Tytule tematów się przewija, że połowy zapominam podczas odpisywania
Wygląda na to, że chyba tutaj na razie jestem najmłodsza - 24 lata, rocznikowo będzie 25
Co do sposobu rodzenia chciałabym SN, ale to dlatego że wolę czuć, przerażają mnie wszelkie operacje i znieczulenia. Jak wyjdzie w praktyce - zobaczymy...
Na razie jestem na etapie tak ciężkiego przechodzenia ciąży, że ja nie wiem jak mam myśleć o kolejnej - nawet mój mąż który marzy o wielkiej rodzinie mówi że to jest przerażające.
Mdłości nieco zelżały, ale ból brzucha który towarzyszył wieczorami i nocą ( pobudki co 30-45minut z bólu i tak już prawie tydzień...) Teraz rozciąga się na cały dzień. Wmawiałam że to pewnie każdy tak ma i objaw ciąży, a się okazuje że prowadząca stwierdziła że chyba jednak nie, dała leki i jak nie będzie zmian to do internisty...
Od początku odrzucało mnie od słodyczy (w sumie to dobrze... ), później doszło wszelakie mięso i wędliny... A teraz jem w zasadzie to co jestem w stanie przez mdłości i brzuch... Jest ciężko, z bezsilności płaczę bo mnie to już przerasta - czuć cały dzień ból, nie móc spać ani normalnie jeść. Prysznic to jakiś wyczyn... Liczę że będzie w końcu lepiej...
Ja mam termin na 27.09 aczkolwiek na zaśw mi wpisała lekarka 29.09(?) Aż się zdziwiłam
Mam już założoną kartę ciąży i dostałam wgl ankietę dotyczącą depresji w trakcie ciąży - aż miło jestem zaskoczona (spotkałyście się z czymś takim?).
To pytanie do już doświadczonych mam ([emoji3059]) opłaca się czymś smarować brzuszki? Czytałam gdzieś kiedyś że to i tak losowe, genetyczne a kremy to kwestia by kasę wydać, jakie macie doświadczenia, opinię?
Któraś z Was rodziła w Warszawie? Polecacie jakiś szpital konkretny? (Ostatnie 3-4 lata xD).
Teraz jeszcze złapało mnie przeziębienie i kaszel/katar to dodatkowe atrakcje - ciągnie, boli przynajmniej czuję, że faktycznie coś się zmieniło [emoji849]
Kolejne USG pod test Pappa mam 12.03, dziś mam 7+6 [emoji110]
Brzuszek już lekko widać, patrzę rano, bo po posiłkach i wzdęciach od luteiny robi się większy wieczorami [emoji2960]
Miałam to samo brzuch mnie bolał codziennie teraz już sporadycznie, do słodyczy i mięsa już też coraz bardziej się przyzwyczajam bo początkowo nawet zapach mięsa mi przeszkadzał xd
Dziewczyny zazdroszczę że macie takie dobre samopoczucie i apetyt ja jestem ciągle głodna, ale naprawdę na niewiele rzeczy mam smak, jak już coś jem to za chwilę i tak jestem głodna... A jak jestem choć odrobinę głodna to zaraz mi niedobrze... I tak w kółko
Fasolka2021
Dziewczyny wiele z Was pisało że wam zimno np mi cholera też. A jaką macie temperaturę ciała
reklama
Dalam
Ja mam taka w normie .Mi do tej zimno,ale nie aż tak jak wcześniej.Dziewczyny wiele z Was pisało że wam zimno np mi cholera też. A jaką macie temperaturę ciała