reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Około 550 tys, około 70 metrów. I to do remontu :). Oczywiście na obrzeżach Gdańska na pewno mozna znaleźć taniej ale nie chcę tracić pol zycia na dojazdy.. Mega zagwozdka..

Ja tez w przyszłości chciałabym zmienić, nawet dzisiaj oglądałam ogłoszenia, ale w Krakowie ceny są kosmiczne [emoji15] na razie się musimy pomieścić, mamy trzy pokoje, wiec nie ma tragedii, ale przydałby się ten czwarty w przyszłości.

reklama
Mnie cos wlasnie przymulilo. Wstalam na insuline i myślałam cos zjeść bo jutro mam badania krwii i dooopa. Moze cos kolo 12 wcisne😑

tak jestem umówiona z kierowniczą że jak bym miała mega hard w tym tygodniu to w środę poproszę lekarza na wizycie o L4. A to L4 ciążowe nie podaje z jakiego powodu idzie się na zwolnienie? Boję się tego, że po kodzie ciążowym wyszło by na jaw czemu jestem na zwolnieniu. U mnie sprawa jest o tyle skomplikowana, że czekam na wyniki tej naszej rekrutacji i nie wiem jakby to zostało rozegrane jakbym była na L4. Ale chyba rzeczywiście jak w tym tygodniu będzie zbyt trudno to pójdę na L4 na jakiś krótki czas.

Kochana, jeśli nie chcesz żeby w pracy wiedzieli to musisz iść na inne zwolnienie. Ciążowe jest płat e 100% więc od razu będą wiedzieć. Rok temu jak byłam w ciąży, to po poronieniu dzwonili do mnie z kadr, czy się lekarz nie pomylił, bo nie mam zwolnienka ciążowego... Także jedynym rozwiązaniem jest telefon do rodzinnego, pamiętaj że może na 3 dni wstecz wypisać. Ewentualnie gin niech wypisze na coś innego - to zależy, jaką relacje macie.

Kochana, jeśli nie chcesz żeby w pracy wiedzieli to musisz iść na inne zwolnienie. Ciążowe jest płat e 100% więc od razu będą wiedzieć. Rok temu jak byłam w ciąży, to po poronieniu dzwonili do mnie z kadr, czy się lekarz nie pomylił, bo nie mam zwolnienka ciążowego... Także jedynym rozwiązaniem jest telefon do rodzinnego, pamiętaj że może na 3 dni wstecz wypisać. Ewentualnie gin niech wypisze na coś innego - to zależy, jaką relacje macie.
Ginekolog też może wystawić takie zwolnienie. Musi mu tylko powiedzieć, że nie chce aby wpisywał kod ciąży. Ale wtedy jest to platne 80%

Widze dziewczyny że nie śpicie🙈 ja ostatnio mam problem z zaśnięciem wieczorem za to w ciągu dnia co chwile mi sie chce spać.. we wtorek ide do pracy i już jestem przerażona jak ja dam rade😬 a pracuje do 21:00

A jak masz rozdysponowane te trzy pokoje?
Ja tez w przyszłości chciałabym zmienić, nawet dzisiaj oglądałam ogłoszenia, ale w Krakowie ceny są kosmiczne [emoji15] na razie się musimy pomieścić, mamy trzy pokoje, wiec nie ma tragedii, ale przydałby się ten czwarty w przyszłości.

Około 550 tys, około 70 metrów. I to do remontu :). Oczywiście na obrzeżach Gdańska na pewno mozna znaleźć taniej ale nie chcę tracić pol zycia na dojazdy.. Mega zagwozdka..
Trochę sporo :-) my kupilismy 3 pokoje w Poznnaiu, niecale 60m, o 200 tys mniej niż to twoje upatrzone. Noale Gdańsk to zdecydownaie atrakcyjniejsza lokalizacja niż Poznań :-)

reklama
Do góry