0Asiak0
Fanka BB :)
Dziwne to dla mnie. Ja byłam na usg to wg apki miałam 7+0, wg wyliczeń lekarza 6+5 a na usg jak zmierzył dzidzie to wyszła 0,84 cm co wskazywało na 6+6 (obliczył to aparat usg), także nie rozumiem dlaczego niecały centymetr miałoby być za mało. Poza tym jedna z dziewczyn na bardzo zbliżonym etapie miała prawie identyczne wymiary (przepraszam nie pamietam która) Nie stresuj się bo moim zdaniem jest wszystko okCześć dziewczyny.Wg OM 7 tydzień. Od poniedziałku mam plamienia. Nie są mocne, widoczne tylko na papierze, lekko brazowe i widoczne tylko ciągu dnia. Nie mam żadnych dolegliwości bólowych. Lekarz przepisał luteinę 3x dziennie pod język i kazał się obserwować. Dzisiaj byłam na kontroli, upławy się utrzymują. Raz mniej a raz bardziej widoczne. Nie mam krwiaka. Natomiast pojawiła się akcja serca. Nie obyłoby się jednak bez jakiegoś ALE. A no właśnie.. Lekarz powiedział, że maleństwo jest jednak troszkę malutkie jak na 7tc. O ile się nie mylę to niecały 1cm i że mogłoby być więcej płynu w pęcherzyku. Oczywiście jestem świadoma zagrożenia jakie niesie za sobą takie plamienie.. Lekarz mówi, że ryzyko poronienia jest większe niż przy "statystycznej" ciąży , ale równie dobrze wszystko może być w porządku... Zglupieje...