reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrześniowe mamy 2021

Mi sie trochę kimneło 🙃 teraz robię gołąbki wegetariańskie ,pierwszy raz 🤔 córa sobie zażyczyła 🙃 pochłaniam dziś wszystko co mam w zasięgu ręki i pije do tego wszystko ,od soków słodkich po wyciskane i wodę gazowana z cytryną 😲 aż dziw że pawia jeszcze nie puściłam.. 🤢 bo mdlosci mam ale słabe choć upierdliwe 🤔
Oo a jakie to wegetariańskie? Ja dzisiaj też gołąbki ale z mięsem i w papryce 😍

Załączniki

• received_1485390541671132.jpeg
    received_1485390541671132.jpeg
    120,2 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Za dwa tygodnie idę na badania cały ten komplet co trzeba i chyba zrobię ta krzywą cukrową choć na razie mi nie kazała,ale trochę się dygam no jak czytam to piszą że trzeba zrobić niezwłocznie po podwyższonym wyniku na czczo

Cześć dziewczyny.Wg OM 7 tydzień. Od poniedziałku mam plamienia. Nie są mocne, widoczne tylko na papierze, lekko brazowe i widoczne tylko ciągu dnia. Nie mam żadnych dolegliwości bólowych. Lekarz przepisał luteinę 3x dziennie pod język i kazał się obserwować. Dzisiaj byłam na kontroli, upławy się utrzymują. Raz mniej a raz bardziej widoczne. Nie mam krwiaka. Natomiast pojawiła się akcja serca. Nie obyłoby się jednak bez jakiegoś ALE. A no właśnie.. Lekarz powiedział, że maleństwo jest jednak troszkę malutkie jak na 7tc. O ile się nie mylę to niecały 1cm i że mogłoby być więcej płynu w pęcherzyku. Oczywiście jestem świadoma zagrożenia jakie niesie za sobą takie plamienie.. Lekarz mówi, że ryzyko poronienia jest większe niż przy "statystycznej" ciąży , ale równie dobrze wszystko może być w porządku... Zglupieje...
Kochana mogę napisać trzymam kciuki bo niewiem ile powinien mieć maluszek cm w 7 tyg trzeba być dobrej myśli. A masz skończony 7 tydzień? Też mam plamienia jestem na duphastonie j luteinie

Za dwa tygodnie idę na badania cały ten komplet co trzeba i chyba zrobię ta krzywą cukrową choć na razie mi nie kazała,ale trochę się dygam no jak czytam to piszą że trzeba zrobić niezwłocznie po podwyższonym wyniku na czczo

Na krzywa potrzebujesz skierowanie, nawet jesli robisz prywatnie.

Dziewczyny czy wy zauważylyscie jakaś poprawę włosów ? Ja miałam zawsze cienkie i suche. Wypadają po każdym myciu. Gdzieś kiedyś usłyszałam ze w ciąży ich kondycja się poprawia i nie wypadają. Ale jak na razie nic nie zauważyłam u siebie i nie mogę się doczekac kiedy przestaną wylatywać i mój kucyk będzie trochę grubszy. A może to tylko mit ?🙈
Pamiętam z dwóch poprzednich ciąż, że mniej wypadało włosów, i po porodzie, faktycznie tak do pół roku, roku było ich więcej, ale jak zaczęły wypadać, to garściami :(

Ja dziś w dzień drzemkę zaliczyłam. Takie mnie od tygodnia w połowie dnia ścina z nóg :(

reklama
Bez mięsa, usmażyłam pieczarki paprykę cebulę cukinię ,zblendowalam dodałam do ryżu ugotowanego owinęłam kapusta i teraz smażę, później zaleje sosem pomidorowym,zobaczymy co z tego wyjdzie 😂😂😂😂 przepis wyszedł mi w głowie;)
Oo to daj znać jak smakuje ;) widzę jakieś gołąbkowe zachcianki dzisiaj mamy 😊

Do góry