helloitsmeanna
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A mi frytkiDobranoc dziewczyny, jestem taka spiaca ostatnio, ze padam czasem i po 21, wiec dzis to i tak prawie noc jutro dzieci sie rozjezdzaja, najmlodsza do babci, a my sami i malujemy.
Juz siedzialam godzine na allegro szukajac firanek i innych takich, ale dobrze, ze galerie otwieraja, to napadne na pepco, tam zapewne znajde troche dodatkow szaro mietowych.
Milej nocy i ciązowych snów
Ps. Mi to sie nawet Magda Gessler snila wczoraj
A mi frytki
Kobietki jestem już po. Zarodek już jest, pęcherzyk ma ok 1cm, chociaż na usg ledwo go widać Dostałam duphaston 2 razy dziennie, kolejna wizyta za dwa tygodnie. Póki co serduszka nie widać, ale mam nadzieje, ze na kolejni wizycie już je usłyszę Wstępny termin porodu na 29.09
Dziękuję na prenatalne jestem umówiona na 12 marca ale dostałam skierowanie z nfz więc pewnie tylko te usg. Teraz niewiem czy robić te drugie dodatkowe, wy robicie dziewczyny?Tylko test Papp-a jest dodatkowy, nie obowiązkowy jak usg pierwszego trymestru
Kochana nie przejmuj się . Ja byłam wczoraj 5+5 ijefyne co widziałam to pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy na następnej pewnie fasolek pokaże ci piękne serducho
Mi lekarz mowil, że do 13 tyg później zmiana na tabletki jakieś.Dziewczyny biorące heparynę. Ja dopiero w tej ciąży biorę. Mąż mi robi te zastrzyki . Dzisiaj 11. I stwierdził że już nie wie gdzie kłuć i do kiedy to będę brac. Myślicie że to już do końca będę musiała brać? Nie robiłam badań na ten coś antyfosfolipidowy ale babka stwierdziła że ta heparyna może nas uratować. I tak nie dppytalam czy do 12 tyg czy dluzej
Kochana nie przejmuj się . Ja byłam wczoraj 5+5 ijefyne co widziałam to pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy na następnej pewnie fasolek pokaże ci piękne serducho
Dziękuję na prenatalne jestem umówiona na 12 marca ale dostałam skierowanie z nfz więc pewnie tylko te usg. Teraz niewiem czy robić te drugie dodatkowe, wy robicie dziewczyny?
Rozmawiałam z lekarzem i powiedział , że dobrze by było zrobić więc jestem raczej na tak[emoji846]Dziękuję na prenatalne jestem umówiona na 12 marca ale dostałam skierowanie z nfz więc pewnie tylko te usg. Teraz niewiem czy robić te drugie dodatkowe, wy robicie dziewczyny?
Ja poroniłam w 6 tygodniu, teraz już zaczął się 8 a ja wcale nie jestem spokojniejsza i nie wiem czy do września będęMi na 27 termin wychodzi więc daleko w tyle jestem [emoji23]
Też jestem po poronieniu, 3 lata temu ciążę stracilam. W 8+3 miałam zabieg, także pewnie dopiero po tym dniu się uspokoję, jeśli do tego dnia dotrwam :-) licząc od jutra, to tylko 2 i pół tygodnia [emoji23] może szybko zleci
To samo dodatkowo jeszcze ft3 i ft4 ale ja choruje na tarczyceDziewczyny które robiły już badania albo dostały już skierowanie na nie: co Wam lekarze kazali zrobić?
Moja mi dala: 1. Morfologia, 2. Glukoza, 3. Bad. ogólne moczu, 4. Tsh, 5. Antygen HBs, 6. AHCV, 7. Cytomegalia IgG i IgM, 8. HIV, 9. Toxoplazma IgG i IgM, 10. WR, 11. Grupa krwi
Na różyczke nie robię, bo jako dziecko przechorowalam. Czy to wszystko czy Wam coś dodatkowo zlecali?[emoji4]