reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Ja to mam nadzieje ze jak cos tam widać mimo wciagnietego brzucha, to ciąża z nami do września zostanie :-)
Nie no teraz to już nie ma innej opcji i tego się trzymajmy. Mam nadzieję, że teraz już wszystkie zostaniemy do września w tym samym składzie.
@CiuCiu88 w takim razie rzeczywiście jeszcze poczekajmy.

reklama
Dziewczyny które robiły już badania albo dostały już skierowanie na nie: co Wam lekarze kazali zrobić?
Moja mi dala: 1. Morfologia, 2. Glukoza, 3. Bad. ogólne moczu, 4. Tsh, 5. Antygen HBs, 6. AHCV, 7. Cytomegalia IgG i IgM, 8. HIV, 9. Toxoplazma IgG i IgM, 10. WR, 11. Grupa krwi
Na różyczke nie robię, bo jako dziecko przechorowalam. Czy to wszystko czy Wam coś dodatkowo zlecali?[emoji4]
Ja w poniedziałek mam wizytę u Pani ginekolog i właśnie jestem ciekawa jakie badania dostane do wykonania.Mam jeszcze pytanie-możecie się śmiać :D ale jestem ciemna w tym temacie (to moja pierwsza ciąża) jak dostajecie skierowanie na badania krwi i moczu to musicie je wykonać w konkretnym miejscu? Czy może to być laboratorium albo szpital wybrany przez nas? Ja chodzę do ginekologa prywatnie i właśnie się tak zastanawiam jak to będzie wyglądać :)

+ jestem po morfologii, glukozie na czczo i tsh i jednym moczu
Cytologię miałam na początku zeszłego roku wiec na następnej wizycie poproszę o powtórzenie :-)

Załączniki

• IMG_1004.jpg
    IMG_1004.jpg
    52,2 KB · Wyświetleń: 58
U mnie wszystko gra. Opowiadaj jak u Ciebie? Plamienia się uspokoiły? [emoji8]

Kochana plamienia pojawiają się czasem raz dziennie mała plamka, albo na dwa/trzy dni. Cały czas jest to przy podtarcia i jest brązowe, żadnych takich „uplawow” Nie przejmuje się jakoś tym zbytnio, w środę jeszcze idę na wizytę a potem 17.02 o ile nie powie ze mam przełożyć na później :-) a jak u Ciebie? ❤️

Kochana plamienia pojawiają się czasem raz dziennie mała plamka, albo na dwa/trzy dni. Cały czas jest to przy podtarcia i jest brązowe, żadnych takich „uplawow” Nie przejmuje się jakoś tym zbytnio, w środę jeszcze idę na wizytę a potem 17.02 o ile nie powie ze mam przełożyć na później :-) a jak u Ciebie? [emoji3590]
Czyli takie bardziej brudzenia ..to faktycznie nie ma się czym martwić [emoji8] U mnie póki co czysto [emoji846][emoji3531] następna wizytę mam dopiero 25 lutego ale nie wiem czy tyle wytrzymam [emoji85]

reklama
Dobranoc dziewczyny, jestem taka spiaca ostatnio, ze padam czasem i po 21, wiec dzis to i tak prawie noc 😆 jutro dzieci sie rozjezdzaja, najmlodsza do babci, a my sami i malujemy.
Juz siedzialam godzine na allegro szukajac firanek i innych takich, ale dobrze, ze galerie otwieraja, to napadne na pepco, tam zapewne znajde troche dodatkow szaro mietowych.
Milej nocy i ciązowych snów 🥴🥴
Ps. Mi to sie nawet Magda Gessler snila wczoraj 😳

Do góry