reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

witam się późną porą
nadrobiłam trochę Was dziewczyny

mi kręgosłup daje bardzo znać o sobie, stać w jednym miejscu czy siedzieć w jednej pozycji - nie ma opcji, po chwili przy zmianie pozycji boli odcinek krzyżowy, także się kiwam bujam rozciągam, ma któraś podobnie, jakieś rady?

ja dziś byłam u lekarza u którego planuję ciążę prowadzić
miałam drugie usg z którego wyszło 6t6d, ludek ok 9 mm :)
lekarz powiedział, że wszystko jest tak jak trzeba..... ale oczywiście najbliższe 8/9 miesięcy to będzie strach i obawy po prostu
w poniedziałek idę na pobranie

trzymajcie się ciepło

reklama
@Elodia zapisałaś się już do Medi? [emoji1319]
Pytanie mam laski która korzysta z Medicoveru, czy przy prenatalnych tez pobierają tam z automatu krew? Wg pakietu mam jakieś pappa w pakiecie ale nie wiem czy to dodatkowe skierowanie czy to zupełnie inne badanie. Akurat w tym jestem zielona jak trawa na boisku jakby któraś mogła wyjaśnić to czekam na info. Mam skierowanie tylko na usg 11-14tydz ale koleżanka pytała czy to tez badanie z krwi mam i zgłupiałam [emoji1787]

Pakiet mam ważny od 1 lutego, i dopiero 1 lutego będę mogła sję umówić.

A to 0renatalne w Medicover jest też w ramach pakietu czy trzeba już osobno dopłacać?

Piatka :). U nas w marcu byłby rok od pierwszych staran. A udalo sie za ósmym stymulowanym cyklem ;).
My w sum8e bez żadnej stymulacji, jedyn8e miedzy świętami a 4 stycznia to praktycznie codziennie działaliśmy i to najwyraźniej było skiteczne :-) a powiedzieliśmy sobie, że jesli by się teraz znowu nie udalo to będziemy się badać.

Dziewczyny a jak to z tym kwasem jest. Biorę folik który ma 0,4 mg kwasu. A narzeczony dokupił mi Mama Dha czy jakoś tak w którym są witaminy ale kwas również dawka dzienna 0,4 mg (0,2 po 1 tablecie 2x dziennie). Nie biorę narazie tego bo czy 0,8 mg kwasu dziennie to nie za duzo skoro dzienna dawka to 0,4? Na niektórych stronach pisze że nadmiar kwasu w ciąży jest wydalany z moczem i nie jest to niebezpieczne a na innych że może powodować autyzm. Więc jak to jest...
Po co brać 2x więcej niż jest zalecane ? Odstaw :-)

Odebrałam wyniki moczu i się okazało, ze leukocyty wyszły mi powyżej 20, a norma to 8... niby jakiejś supwr nadwyżki nie ma, ale się stresuje. Dostałam saszetki do picia na trzy dni i dzisiaj jeszcze przesiew moczu - któraś z Was może spotkała się z taka sytuacja? :(

Odebrałam wyniki moczu i się okazało, ze leukocyty wyszły mi powyżej 20, a norma to 8... niby jakiejś supwr nadwyżki nie ma, ale się stresuje. Dostałam saszetki do picia na trzy dni i dzisiaj jeszcze przesiew moczu - któraś z Was może spotkała się z taka sytuacja? :(
Kurczę ja jeszcze nie robiłam moczu wogole 😐

Miałam w planach iść dzisiaj na badanie krwi i moczu ale całą noc nie spałam. Jak liczyłam barany to była jeszcze grubo po godz 3. Myślicie że lepiej próbować w inny dzień? Wyniki mogą być sfałszowane po zarwanej nocy?

A co to za szaszetki? Jakiś antybiotyk typu monural czy coś innego? A inne parametry np. bakterie też masz poza normą?

reklama
Dzień dobry😊 Ja miałam wczoraj kiepskie samopoczucie, cały dzień bolała mnie głowa, snułam się jakoś bez sensu, a mój 2.5latek tak dawał czadu, że ciężko było odpocząć 😅 Co do brzucha to ja już w tamtym tygodniu wyjęłam z szafy spodnie ciążowe 🙈 I tak jak w pierwszej ciąży wyczekiwałam brzuszka, ( a pojawił się około 18tc) tak teraz mi się nie spieszy, a tu szybciej zaczyna odstawać. Przynajmniej ciepło w plecy jak się tę gumę podciągnie 🤣 Planujecie kupować typowo ciążowe ciuchy? Ja mam spodnie z poprzedniej ciąży( i to meeega polecam 👌), jakieś bluzki, ale teraz mam plan spróbować skompletować sobie ubrania na ten czas z normalnych działów. Jakieś oversizowe bluzki, kiecki, spódnice, leginsy. Myślicie, że da radę? Bo jakoś te ciążowe i nie są najpiękniejsze i cena też wyższa 🙄 Miłego dnia dla Was 🥰 dziś ktoś ma wizytę?

Do góry