reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Czyli takie bardziej brudzenia ..to faktycznie nie ma się czym martwić [emoji8] U mnie póki co czysto [emoji846][emoji3531] następna wizytę mam dopiero 25 lutego ale nie wiem czy tyle wytrzymam [emoji85]

Taaak, to prawda bardziej jakieś brudzenie :p może taki mój urok 🤣 a dupka nadal bierzesz? Mi ostatnio przepisała na wszelki następne opakowanie ale powiedziała ze ma nadzieje ze mi przejdzie i odstawimy :-)
Kuuuurcze to się naczekasz! Już na prenatalne się umawiałas? ❤️

reklama
Dobranoc dziewczyny, jestem taka spiaca ostatnio, ze padam czasem i po 21, wiec dzis to i tak prawie noc 😆 jutro dzieci sie rozjezdzaja, najmlodsza do babci, a my sami i malujemy.
Juz siedzialam godzine na allegro szukajac firanek i innych takich, ale dobrze, ze galerie otwieraja, to napadne na pepco, tam zapewne znajde troche dodatkow szaro mietowych.
Milej nocy i ciązowych snów 🥴🥴
Ps. Mi to sie nawet Magda Gessler snila wczoraj 😳

Dobrej nocki! :-) ja oglądam dokument o mordercach na Netlifixie moje guilty pleasure a weekend mam ze znajomymi i u rodziny wiec znowu to pewnie będę mieć nadrabiania ze 150 stron szalone kobiety!!! 🤣❤️

Taaak, to prawda bardziej jakieś brudzenie [emoji14] może taki mój urok [emoji1787] a dupka nadal bierzesz? Mi ostatnio przepisała na wszelki następne opakowanie ale powiedziała ze ma nadzieje ze mi przejdzie i odstawimy :-)
Kuuuurcze to się naczekasz! Już na prenatalne się umawiałas? [emoji3590]
Tak biorę. Lekarz powiedział, że do 16 tc mam brać[emoji846]
Na prenatalne już jestem umówiona 15 marca. Koszt takiego badania to 480 u mojego lekarza [emoji85]rzecz jasna z testem podwójnym..
Oby szybko zleciało.. a Ty już umówiona ?[emoji8]

@Elodia zapisałaś się już do Medi? 👏🏻
Pytanie mam laski która korzysta z Medicoveru, czy przy prenatalnych tez pobierają tam z automatu krew? Wg pakietu mam jakieś pappa w pakiecie ale nie wiem czy to dodatkowe skierowanie czy to zupełnie inne badanie. Akurat w tym jestem zielona jak trawa na boisku jakby któraś mogła wyjaśnić to czekam na info. Mam skierowanie tylko na usg 11-14tydz ale koleżanka pytała czy to tez badanie z krwi mam i zgłupiałam 🤣

Tak biorę. Lekarz powiedział, że do 16 tc mam brać[emoji846]
Na prenatalne już jestem umówiona 15 marca. Koszt takiego badania to 480 u mojego lekarza [emoji85]rzecz jasna z testem podwójnym..
Oby szybko zleciało.. a Ty już umówiona ?[emoji8]
tak mam już termin na 9.03, akurat będzie 12tc, ale właśnie będzie dyskusja z lekarzem czy to jest ten podwójny czy samo usg i pogadam z nim co tu w tym temacie zrobić :-) jeju teraz to trzeba się uzbroić w cierpliwość te terminy się wydają z kosmosu!

Dziewczyny które robiły już badania albo dostały już skierowanie na nie: co Wam lekarze kazali zrobić?
Moja mi dala: 1. Morfologia, 2. Glukoza, 3. Bad. ogólne moczu, 4. Tsh, 5. Antygen HBs, 6. AHCV, 7. Cytomegalia IgG i IgM, 8. HIV, 9. Toxoplazma IgG i IgM, 10. WR, 11. Grupa krwi
Na różyczke nie robię, bo jako dziecko przechorowalam. Czy to wszystko czy Wam coś dodatkowo zlecali?[emoji4]
Ja mam idę tuczna listę do badania.

A możecie mi kochane powiedzieć jak mam ta listę badań to muszę wszystko zrobić do następnej wizyty. Tak. Ale czy mogę te badania zrobić w ciągu kilku dni nie wszystko w jeden dzień? 😛🙈 dobry jak głupie pytanie 😂

A możecie mi kochane powiedzieć jak mam ta listę badań to muszę wszystko zrobić do następnej wizyty. Tak. Ale czy mogę te badania zrobić w ciągu kilku dni nie wszystko w jeden dzień? 😛🙈 dobry jak głupie pytanie 😂

Lepiej od razu za jednym, raz pójdziesz na oddanie krwi :-) pobiorą ile trzeba i papa :D
Tylko morfologia na czczo wiec w sumie do wszystkich musisz isc na głodniaka :D
Ja morfologię zrobiłam od razu w jakimś 4 tygodniu jak potwierdziłam ciąże to przez telefon mi zlecił morfologię i mocz :-) teraz już cała ta listę robię za jednym razem i mam mieć wyniki na wizycie wiec idę w poniedziałek i na środę będę gotowa :)

reklama
Do góry