reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Ja z moja corka mialam wedlug om termin 22.12 a z wielkości dziecka 05/07.01 :D. Takze wszystko jest mozliwe.
No bo appka liczyła mi od poprzedniej miesiączki - 6.12 była ostatnia, owulacja była 12.12 i złoty strzał, więc wg tego zgadzało się idealnie, 20.01 było równiutko 5tc3d :D więc matematyka się zgadzała, gorzej z liczeniem od okresu :D

Ja z moją listą badań byłam parę dni temu w Diagnostyce i wygląda to tak:

Grupa krwi 33,90 zł
Morfologia 14 zł
Mocz 12 zł
WR 26 zł
Poziom glukozy 10 zł
TSH 31 zł

Od reumatologa mam w wykazie badań ze skierowania zrobić w szpitalu między innymi : Morfologie z rozmazem automatycznym. Zastanawiam się czy to będzie ta sama morfologia czy będzie się różnić? Bo jeśli tak to dwie morfologie robić, bez sensu [emoji849]
Dziewczyny a lekarz rodzinny wypisałby na parę badań z tej listy Bym nie musiała tyle płacić za to?
Mój rodzinny wypisał mi na nfz mocz morfo TSH glukozę i kile

Dziewczyny wczoraj zrobiłam betę i wynik 14,4
Według apki flo to 4+3 tc. Czy wynik nie jest za mały? Owu według flo była miałabyc 6 stycznia ale ze śluzu uważam ze między 7-8 stycznia. Mogła się owu przesunąć? [emoji848] jutro idę powtórzyć będę i trochę się stresuje
Oczywiście ze sie mogla przesunac. Mi w tym cuklu tez sie spoznila i tym sposobem zaszlam [emoji23]. No ale los sam zadecydowal kiedy dobry moment bedzie na drugie.
Hm wczoraj wchodziłam po schodach i bylo ok, dziś weszłam po tych samych schodach i miałam zadyszkę... Też tak macie?
Ojoj to poczekaj na 3 trymestr[emoji23]wtedy to ci to pewnie 5 razy wolniej wyjdzie zanim wejdziesz na te schody. Ja tak sie czulam jakbym biegala po wolnym spacerze na plaskim a o schodach nie mowie nawet.

Hej. I ja jestem po wizycie. Dziś apka pokazywała 5.6 tydzień ( mam ustawione ze ostatnia @była na 13.12 ale teraz zajrzałam do kalendarza, ze była jednak 12.12). Lekarz powiedział, ze według niego ciąża jest młodsza bo wychodzi 5.2 tydzień. Powiedział, ze jest pecherzyk z ciałkiem zoltym o prawidłowym kształcie. Powiedział, że na sile nie będzie dopatrywał się serduszka czy zarodka bo to by świadczyło, że ma zwidy :).. Zapytał czy wytrzymam dwa tygodnie. Powiedziałam, ze nie ma szans. Kazał mi przyjść 01.02. powiedział, że już powinien być człowiek. :). Myślałam, ze mam piekny progesteron ale z tą jednostką z labo okazalo się,ze jest przy dolnej granicy.. mam w pon zbadac i jak cos to mam wziąć dupaka.. niby jestem spokojna ale wiecie jak jest.
Mi też dziś pokazuje 5+6 i też om 12 grudnia , dobrze że nie poszłam jeszcze do lekarza , może w środę będzie ❤️

Nie bylo mnie caly dzien i tyle stron nadrabiania [emoji16]
Jesli ktoras z nowych na grupie chce sie znalesc na liscie prosze napisac do mnie na pv swoje imie, ile lat,ktora ciaza ile dzieci i na kiedy termin [emoji3]. Liste wrzuce po zrobieniu watku prywatnego. Ktory mysle pojawi sie za okolo 2 tyg. Zobaczymy kto sie bedzie w miare regularnie odzywal bo samych podgladaczy tam nie chcemy [emoji121][emoji6]

Witam się i ja 😳 podpatruję Was od jakiegoś czasu, ale ciężko nadążyć z czytaniem na bieżąco 🙄
Jestem po wizycie, 6t+4d, serduszko bije, fasolka 7mm.😍 Termin na 14 września, a po domu buszuje prawie roczna córeczka 😋 karmię piersią a brodawki zrobili się ultra wrażliwe, ale póki co nie chce jeszcze z tego rezygnować.

Byłam prywatnie na wizycie a dostałam skierowanie na prenatalne na NFZ, a z tego co czytam trudno o terminy więc w poniedziałek będę dzwonić.

Pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamuśki, zdrówka i cierpliwości!

reklama
Hej dziewczyny, ja dziś mam mieszane uczucia, wstalam ożywiona, żadnych mdłości, wsunęłam śniadanie i rozmyślam czy jest ok, piersi dalej wrażliwe, nos wyostrzony, ale glowka jednak pracuje, a jak już mi się zachciało kawy dziś gdzie wcześniej nie mogłam nawet o niej myśleć to już wgl siedzę i rozkminiam czy jest dobrze, czy nie dobrze. Szkoda, że to nie jest wszystko prostsze, wgl po co kobietom mdłości w ciazy jakby wgl taki objaw nie istniał to wszystkim byłoby łatwiej :)

Do góry