reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Ja z moja corka mialam wedlug om termin 22.12 a z wielkości dziecka 05/07.01 :D. Takze wszystko jest mozliwe.
No bo appka liczyła mi od poprzedniej miesiączki - 6.12 była ostatnia, owulacja była 12.12 i złoty strzał, więc wg tego zgadzało się idealnie, 20.01 było równiutko 5tc3d :D więc matematyka się zgadzała, gorzej z liczeniem od okresu :D

Ja z moją listą badań byłam parę dni temu w Diagnostyce i wygląda to tak:

Grupa krwi 33,90 zł
Morfologia 14 zł
Mocz 12 zł
WR 26 zł
Poziom glukozy 10 zł
TSH 31 zł

Od reumatologa mam w wykazie badań ze skierowania zrobić w szpitalu między innymi : Morfologie z rozmazem automatycznym. Zastanawiam się czy to będzie ta sama morfologia czy będzie się różnić? Bo jeśli tak to dwie morfologie robić, bez sensu [emoji849]
Dziewczyny a lekarz rodzinny wypisałby na parę badań z tej listy Bym nie musiała tyle płacić za to?
Mój rodzinny wypisał mi na nfz mocz morfo TSH glukozę i kile

Dziewczyny wczoraj zrobiłam betę i wynik 14,4
Według apki flo to 4+3 tc. Czy wynik nie jest za mały? Owu według flo była miałabyc 6 stycznia ale ze śluzu uważam ze między 7-8 stycznia. Mogła się owu przesunąć? [emoji848] jutro idę powtórzyć będę i trochę się stresuje
Oczywiście ze sie mogla przesunac. Mi w tym cuklu tez sie spoznila i tym sposobem zaszlam [emoji23]. No ale los sam zadecydowal kiedy dobry moment bedzie na drugie.
Hm wczoraj wchodziłam po schodach i bylo ok, dziś weszłam po tych samych schodach i miałam zadyszkę... Też tak macie?
Ojoj to poczekaj na 3 trymestr[emoji23]wtedy to ci to pewnie 5 razy wolniej wyjdzie zanim wejdziesz na te schody. Ja tak sie czulam jakbym biegala po wolnym spacerze na plaskim a o schodach nie mowie nawet.

Hej. I ja jestem po wizycie. Dziś apka pokazywała 5.6 tydzień ( mam ustawione ze ostatnia @była na 13.12 ale teraz zajrzałam do kalendarza, ze była jednak 12.12). Lekarz powiedział, ze według niego ciąża jest młodsza bo wychodzi 5.2 tydzień. Powiedział, ze jest pecherzyk z ciałkiem zoltym o prawidłowym kształcie. Powiedział, że na sile nie będzie dopatrywał się serduszka czy zarodka bo to by świadczyło, że ma zwidy :).. Zapytał czy wytrzymam dwa tygodnie. Powiedziałam, ze nie ma szans. Kazał mi przyjść 01.02. powiedział, że już powinien być człowiek. :). Myślałam, ze mam piekny progesteron ale z tą jednostką z labo okazalo się,ze jest przy dolnej granicy.. mam w pon zbadac i jak cos to mam wziąć dupaka.. niby jestem spokojna ale wiecie jak jest.
Mi też dziś pokazuje 5+6 i też om 12 grudnia , dobrze że nie poszłam jeszcze do lekarza , może w środę będzie ❤️

Nie bylo mnie caly dzien i tyle stron nadrabiania [emoji16]
Jesli ktoras z nowych na grupie chce sie znalesc na liscie prosze napisac do mnie na pv swoje imie, ile lat,ktora ciaza ile dzieci i na kiedy termin [emoji3]. Liste wrzuce po zrobieniu watku prywatnego. Ktory mysle pojawi sie za okolo 2 tyg. Zobaczymy kto sie bedzie w miare regularnie odzywal bo samych podgladaczy tam nie chcemy [emoji121][emoji6]

Witam się i ja 😳 podpatruję Was od jakiegoś czasu, ale ciężko nadążyć z czytaniem na bieżąco 🙄
Jestem po wizycie, 6t+4d, serduszko bije, fasolka 7mm.😍 Termin na 14 września, a po domu buszuje prawie roczna córeczka 😋 karmię piersią a brodawki zrobili się ultra wrażliwe, ale póki co nie chce jeszcze z tego rezygnować.

Byłam prywatnie na wizycie a dostałam skierowanie na prenatalne na NFZ, a z tego co czytam trudno o terminy więc w poniedziałek będę dzwonić.

Pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamuśki, zdrówka i cierpliwości!

reklama
Hej dziewczyny, ja dziś mam mieszane uczucia, wstalam ożywiona, żadnych mdłości, wsunęłam śniadanie i rozmyślam czy jest ok, piersi dalej wrażliwe, nos wyostrzony, ale glowka jednak pracuje, a jak już mi się zachciało kawy dziś gdzie wcześniej nie mogłam nawet o niej myśleć to już wgl siedzę i rozkminiam czy jest dobrze, czy nie dobrze. Szkoda, że to nie jest wszystko prostsze, wgl po co kobietom mdłości w ciazy jakby wgl taki objaw nie istniał to wszystkim byłoby łatwiej :)

Do góry