reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, czy Was też tak boli brzuch...? Niby koniec 8 tygodnia i myślałam, że już nie będzie boleć i trochę się martwię. Wzielam nos**pę i leżę :(
Mnie wieczorem może nie, ale zauwazylam, ze cos na ksztalt ciągnięcia? Napinania? Czuję popoludniem. Tydzien temu czulam to bardzo nisko, teraz trochę wyżej. Więc pewnie ladnie się wszystko rozciąga.

W ogole dzisiaj mialam numer. Wstawałam po południu, i nawet za mocno się nie ruszalam, ale że wszystko tam jest napięte i rozciąga się powoli, to z lewej strony mnie tak moocno zakłuło że aż się zdziwiłam. Z kolei po tym spokój, a teraz kłuje mnie po prawej [emoji28] ech, te uroki ciąży.

Prawie 76 nmol. I podobno tę jednostkę dzieli sie przez 3. Co nam daje około 25. Czyli dolna granice.
Hmm ja w 5 tygodniu miałam 61.7 nmol/l a na wizycie byłam w 7 i lekarz powiedział że to jest dobry wynik :) nie dostałam ani dupka ani luteiny 🤔

Znajdź sobie w necie jakiś kalkulator jednostek i normy i zobacz po swojemu :)

Mnie wieczorem może nie, ale zauwazylam, ze cos na ksztalt ciągnięcia? Napinania? Czuję popoludniem. Tydzien temu czulam to bardzo nisko, teraz trochę wyżej. Więc pewnie ladnie się wszystko rozciąga.

W ogole dzisiaj mialam numer. Wstawałam po południu, i nawet za mocno się nie ruszalam, ale że wszystko tam jest napięte i rozciąga się powoli, to z lewej strony mnie tak moocno zakłuło że aż się zdziwiłam. Z kolei po tym spokój, a teraz kłuje mnie po prawej [emoji28] ech, te uroki ciąży.
Mam to samo, cały dzień, aż boje się kichać 😱

Ja idę na pierwsza wizytę w 8+1 i uważam ze jeśli nie dzieje się nic niepokojącego to jest to dobry czas bo masz pewność ze usg jest wiarygodne
Mój mąż też cały czas mi powtarza, że 7 tydzień będzie ok. Bo jeśli pojedziemy teraz nic nie zobaczę to będę przezywać i się zamartwiać. 😊

Załączniki

• Screenshot_20210122-202721_Chrome.jpg
    Screenshot_20210122-202721_Chrome.jpg
    179,4 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Do góry