reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

W którym tygodniu chciałabyś odejść na l4?
Ja mam interakcje z dziećmi i obawiam się pracy powyżej 2-3 miesiąca. Choć to moja pasja i życie, ale pod serce zycie jest na 1 miejscu. Dopiero po wizycie pewnie porozmawiam o moim stanie 🤰🙂zwolnieniu, powrocie

reklama
Ja myślę, że powiem pod koniec miesiąca (oczywiście, jeśli po środowej wizycie będzie wszystko ok). Najpierw chce powiedzieć rodzinie i najbliższym znajomym. Przełożona sama namawia na ciąże, bo wg niej jest dobry moment, a obecnie firma przechodzi zmiany, więc powinno pójść gładko 😎

Hej dziewczyny 🤰 powiedzcie kiedy mówicie w pracy o ciąży? (Mianowicie pracodawcy) ja pracuje w szkolnictwie i zastanawiam się, najprawdopodobniej przy najbliższej wizycie 25.01.
Kto jest w podobnej sytuacji 🙌❤️🤰
Trzymam kciuki za cała grupę styczniowa
Ja tez bardzo sie stresuje powiedzeniem w pracy. Pracujemy teraz w okrojonym skladzie. Niedawno kolezanka tez zaciazyla, ale bardzo chcialabym jak najszybciej isc na zwolnienie glownie ze wzg na strsze dzieci. Maja nauke zdalna i chialabym z nimi wiecej byc. Z drugiej strony wiem ze zostawie ekipe w trudnej sytuacji. Do pon mam czas na rozmyslania bo wtedy mam wizyte.

Ładnie stron się nazbierało dzisiaj :) parę godzin tylko bez telefonu 😁 co do wizyty u lekarza, to też czekam jeszcze z 2-2.5 tygodnia, w poniedziałek się umówię. Nie chcę powtarzać sytuacji z pierwszej ciąży.
A co do zwolnienia, to powiem Wam... Że nie chce mi się pracować. Ostatnie stresy i nerwy w pracy tylko przychyliły się do tej decyzji, ale.. Nie bardzo mogę. Pokombinuje ze zdalnym ;) poza tym.. Córka na roczek poszła do żłobka, mam teraz jakieś wyrzuty, więc myślę, że udawało by się nam być więcej w domu, mimo wszystko :)

Ja szefowej chyba też po potwierdzeniu przez lekarza. Poprzednio czekałam dłużej i jakoś tak mi to ciążyło. Jeśli bedzie wszystko dobrze to i tak mam zamiar pracować ile sie da. Pewnie nikt nic nie powie, ale wiadomo, że nie będą zbyt zadowoleni, że kolejna zaciążyła. Trudno. Trzeba patrzeć na siebie, w końcu rodzina ważniejsza niż najlepsza nawet praca.

Ja tez bardzo sie stresuje powiedzeniem w pracy. Pracujemy teraz w okrojonym skladzie. Niedawno kolezanka tez zaciazyla, ale bardzo chcialabym jak najszybciej isc na zwolnienie glownie ze wzg na strsze dzieci. Maja nauke zdalna i chialabym z nimi wiecej byc. Z drugiej strony wiem ze zostawie ekipe w trudnej sytuacji. Do pon mam czas na rozmyslania bo wtedy mam wizyte.
O to witaj w klubie, ja przedszkole, wiec zdalnej nie ma mowy.
W którym miesiącu jesteś

Dokładnie, ja niestety mam dzieci przedszkolne, tak wiec nie ma mowy o zdalnej nauce ♥️ Jednak narazie się wstrzymuje, bo u mnie 3-4 tydzień a Ty w którym jesteś Ewelina?:)

Ja szefowej chyba też po potwierdzeniu przez lekarza. Poprzednio czekałam dłużej i jakoś tak mi to ciążyło. Jeśli bedzie wszystko dobrze to i tak mam zamiar pracować ile sie da. Pewnie nikt nic nie powie, ale wiadomo, że nie będą zbyt zadowoleni, że kolejna zaciążyła. Trudno. Trzeba patrzeć na siebie, w końcu rodzina ważniejsza niż najlepsza nawet praca.
Tak rodzina najważniejsza 🙌 a każdy (raczej) pracodawca ma dzieci - starsze, młodsze ale ma 🙂

To jest moja ,,Fasolka''❤️ ma 4t5d 🥰 za 3 tyg mam nadzieję że będzie serduszko i pięknie urośnie ❤️ trzymam za nas wszystkie mocno kciuki 🥰🥰🥰❤️

Załączniki

• IMG_20210109_211424.jpg
    IMG_20210109_211424.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 111
reklama
Do góry