reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Hej dziewczyny 🤰 powiedzcie kiedy mówicie w pracy o ciąży? (Mianowicie pracodawcy) ja pracuje w szkolnictwie i zastanawiam się, najprawdopodobniej przy najbliższej wizycie 25.01.
Kto jest w podobnej sytuacji 🙌❤️🤰
Trzymam kciuki za cała grupę styczniowa
Niestety musze powiedzieć już we wtorek, głównie ze względu na to, że będziemy robić plan na najblizszy rok, a chciałabym być fair. Ogólnie mam super szefostwo, bardzo cieszyli się z mojej pierwszej ciąży, ale wiem, że teraz trochę im pokrzyżuje plany, więc mam lekki stres...

reklama
Ja mam i syna i corke i jest mi wlasciwie obojetne co bedzie teraz. Maz mowi ze teraz czas na corke ;) Ja czuje ze bedzie chlopiec. Byle zdrowe bylo.
Dzis dowiedzialam sie ze moj tata ma nowotwor zlosliwy i nie moge znalezc sobie miejsca. Ach to zycie, raz radosc , zaraz smutek. Pozdrawiam Was serdecznie i witam wszystkie nowe mamy ;) Duzo nas juz tu :) Prawdziwy covidowy baby boom 😉
kochana bardzo mi przykro :( ja dowiedziałam się we wrześniu,ze mój tata ma nowotwór z przerzutami :( stad pewnie nasza decyzja,i starania o dziecko wcześniej niż pierwotnie planowaliśmy,ale zaparzyłam sobie,ze tacie powiem ze jestem w ciąży i powiedziałam :)

Także nosek do góry!

Niestety musze powiedzieć już we wtorek, głównie ze względu na to, że będziemy robić plan na najblizszy rok, a chciałabym być fair. Ogólnie mam super szefostwo, bardzo cieszyli się z mojej pierwszej ciąży, ale wiem, że teraz trochę im pokrzyżuje plany, więc mam lekki stres...
U mnie robią luty-marzec, ale chce być pewna co powie doktor, bo nie mam pewności jeszcze na 100%. A po wizycie lekarskiej będę pewna :-) choć teraz mam ferie i wiem, ze jest czas na takie rozmowy. Dyrekcje są bardzo wporządku, ale wiadomo pierwszy raz czeka mnie taka rozmowa :-)

Hej dziewczyny 🤰 powiedzcie kiedy mówicie w pracy o ciąży? (Mianowicie pracodawcy) ja pracuje w szkolnictwie i zastanawiam się, najprawdopodobniej przy najbliższej wizycie 25.01.
Jak zobaczę bijące serduszko to powiem 😊 Ciąże na 1 wizycie mam już potwierdzona ale to bardzo wczesny etap.

Taki temat jest mi niezmiernie bliski - u mojego męża wykryto nowotwór łagodny guz. Póki co jest po operacji. Dwa dni temu zobaczyłam dwie kreski, ciąża pierwsza to dla Nas szansa do powrotu normalności
Ściskam mocno!
Odnośnie mówienia w pracy ja nie chcę tego mówić wcześniej niż po skończeniu 1 trymestru. Chociaż z drugiej strony lada chwila u nas będzie przetasowanie zespołu i coś jakby rozmowy kwalifikacyjne na nieco inne stanowiska. Biję się z myślami czy powinnam o tym powiedzieć wcześniej i ewentualnie nie brać udziału w tych rozmowach zostając na swoim obecnym miejscu. Nie chciałabym np. podjąć się nowego zadania i za miesiąc poinformować o ciąży. Ale z drugiej strony większą obawę mam, że powiem teraz a później coś się wydarzy z ciążą. Chyba trudniej jest to w tą stronę odkręcić.
Ciężki to temat z tym informowaniem i napawa stresem.

Dzis dowiedzialam sie ze moj tata ma nowotwor zlosliwy i nie moge znalezc sobie miejsca. Ach to zycie, raz radosc , zaraz smutek. Pozdrawiam Was serdecznie i witam wszystkie nowe mamy ;) Duzo nas juz tu :) Prawdziwy covidowy baby boom 😉
Bardzo mi przykro😥mam nadzieję że będzie dobrze

Ja mam zamiar powiedziec po wizycie, chcę sie określić do kiedy mniej więcej myślę pracować. Bardzo lubię swoją pracę i chciałabym mieć do czego wrócić.

Ściskam mocno!
Odnośnie mówienia w pracy ja nie chcę tego mówić wcześniej niż po skończeniu 1 trymestru. Chociaż z drugiej strony lada chwila u nas będzie przetasowanie zespołu i coś jakby rozmowy kwalifikacyjne na nieco inne stanowiska. Biję się z myślami czy powinnam o tym powiedzieć wcześniej i ewentualnie nie brać udziału w tych rozmowach zostając na swoim obecnym miejscu. Nie chciałabym np. podjąć się nowego zadania i za miesiąc poinformować o ciąży. Ale z drugiej strony większą obawę mam, że powiem teraz a później coś się wydarzy z ciążą. Chyba trudniej jest to w tą stronę odkręcić.
Ciężki to temat z tym informowaniem i napawa stresem.
Czuje to samo, pracodawcy to tez ludzie, ale napawa lekiem trochę rozmowa o samej sytuacji- choć moje panie dyrektor totalne kobiety, matki:) same były nie raz w takiej samej sytuacji.
Ja teraz widzę, ze aktualnie nie wszystko da się zaplanować, a cud pod sercem to skarb najważniejszy na swiecie🤰😊✊✊ owocnych i spokojnych rozmów

reklama
Do góry