PaulinaMalina91
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, mam już swoje lata, inne ciało nie to co u 20latki moja pierwsza ciąża 17 lat temu była idealna.. Później dwa poronienia samoistne,przy pierwszym wyleciała taka kulka,drugie trwało długo bo 14 dni mi krew leciała, po drugim poronieniu, po 3 miesiącach zaszłam znów w ciążę urodziłam córkę ma obecnie 2.5roku, kolejne poronienie bylo w maju, dzień przed Dzień matki. Pochowałam moje dzieciątko w ogrodzie pod różą.byl to 9tydzien. Cichaczem schowałam w chusteczkę to co mi w szpitalu wyleciało. Taki odruch.. Staraliśmy sie tyle czasu i teraz sie udało.. Boję się naprawdę bo to okropnie boli. Chociaż mam dwójkę cudownych dzieci. dlatego wiek naprawdę robi swoje..
Byly w różnym odstępie czasowym poza tym nie myślałam o badaniachI nie robiłaś żadnych badań? Przy trzecim poronieniu to już się chyba nawet na NFZ należą.
B
Byly w różnym odstępie czasowym poza tym nie myślałam o badaniach
Wydaje mi się, że nie. Zależy też jakie są normy w labo, ale w poprzedniej ciąży robiłam bete dzień po terminie @ (też było 4+1) i miałam wynik 120, a wszytko było dobrze. Bardziej chyba liczy się przyrost po 48 godz. ale postanowiłam wtedy, że nie chce się stresować i skoro potwierdziłam ciąże to poczekam spokojnie do wizyty. Tym razem zamierzam wogole nie badać bety.Dziewczyny, kompletnie nie wiem jak zinterpretować mój wynik Bety wynosi 249,2 IU/L. Czy nie jest za niski jak na początek 5 tyg?
Tzn wiesz ogólnie mam padaczkę, biore leki więc możliwe że to i przez to. Generalnie nikt mi żadnych badań nie robił z tego tytułuMyślałam o badaniach Ciebie ja mimo, że poronienie tylko jedno, miałam zrobiony cały pakiet genetyczny (prywatnie). Wyszła mi jakaś jedna mutacja, niegroźna, ale miałam brać acard od początku ciąży i być może to pomogło.
Dziękuję Chyba też tak zrobię, bo już się na samą myśl stresujęWydaje mi się, że nie. Zależy też jakie są normy w labo, ale w poprzedniej ciąży robiłam bete dzień po terminie @ (też było 4+1) i miałam wynik 120, a wszytko było dobrze. Bardziej chyba liczy się przyrost po 48 godz. ale postanowiłam wtedy, że nie chce się stresować i skoro potwierdziłam ciąże to poczekam spokojnie do wizyty. Tym razem zamierzam wogole nie badać bety.
Pierwszy raz poronienie zatrzymane czy nie mialam objawów dopiero na USG serduszko już nie biło. Drugi raz w 8 tyg zaczęłam plamić i ostatecznie się rozkręciło i mega bólStrasznie współczuje poronień a powiedz czy to objawiło się nagłym bólem i krwawieniem czy dopiero na usg ? Czy są objawy które mogą świadczyć ze zaczelo się poronienie ?
Super wiadomość który to tydzień?Byłam na badaniach.
Serduszko bije.
Fasolka ma 1.7mm