reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Cześć dziewczyny. Melduję się, bo zaczęłam obserwować. Wygląda na to, że będę wrześniówką. Mam 36 lat, córkę 13 lat z 2008 i synka półtorarocznego z czerwca 2019. Okres jak nigdy mi się spóźnia 4 dni więc popoluniu zrobiłam test- jak widać pozytyw. Powtórzę rano, ale to chyba formalność. Aktualnie 4+5, tp z OM na 11.09. Jeszcze to do mnie nie dociera, bo myślałam, że już nam starczy dzieci. Mam ułożone życie, dzieci już właściwie odchowane, niedawno wróciłam do pracy, dawnego życia, a tu znowu wszystko od początku. Z drugiej strony synek będzie miał rodzeństwo z mniejszą różnicą wieku, wyprawki nie zdążyłam jeszcze sprzedać, otrząsne się z pierwszego szoku i tylko się cieszyć. Życzę wszystkim spokojnych ciąż.

Załączniki

• 20210105_211546.jpg
    20210105_211546.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 120
Cześć dziewczyny. Melduję się, bo zaczęłam obserwować. Wygląda na to, że będę wrześniówką. Mam 36 lat, córkę 13 lat z 2008 i synka półtorarocznego z czerwca 2019. Okres jak nigdy mi się spóźnia 4 dni więc popoluniu zrobiłam test- jak widać pozytyw. Powtórzę rano, ale to chyba formalność. Aktualnie 4+5, tp z OM na 11.09. Jeszcze to do mnie nie dociera, bo myślałam, że już nam starczy dzieci. Mam ułożone życie, dzieci już właściwie odchowane, niedawno wróciłam do pracy, dawnego życia, a tu znowu wszystko od początku. Z drugiej strony synek będzie miał rodzeństwo z mniejszą różnicą wieku, wyprawki nie zdążyłam jeszcze sprzedać, otrząsne się z pierwszego szoku i tylko się cieszyć. Życzę wszystkim spokojnych ciąż.

Mój syn jest z kwietnia 2019 :) gratulacje!

Hej, gratulacje dla wszystkich przyszłych mam 🙂
Trochę was podczytuję ale jestem jeszcze przed testem więc się nie nakręcam :)
Małymi kroczkami zaczęliśmy starać się o drugiego dzidziusia dlatego moje przeczucia na 99% mówią mi, że to TO :p
Wolę odczekać jeszcze kilka dni, dopiero mam termin okresu, a regularnych objawów jak co miesiąc póki co brak :p

Którego dnia cyklu robiłyście test ?
25 albo 26 cykle mam 29 dniowe i już wyszedł cień cienia

Fajnie! Witaj. Ja mam corke z 2007 ;) U mnie tez bedzie 3 ;)

Dziewczyny was też męczą takie kłucia w dole brzucha? Raz lewo, raz prawo, czasami na środku. Do tego do dochodzą mdłości praktycznie całodniowe :o

Dziewczyny was też męczą takie kłucia w dole brzucha? Raz lewo, raz prawo, czasami na środku. Do tego do dochodzą mdłości praktycznie całodniowe :o
Mnie tylko czasami raz coś zakluje ale nie jest to też mega dokuczliwe. Odczuwalne ale zaraz mija i zapominam i nie zdarza się często. 🤷‍♀️

Wina bezalkoholowe są miedzy innymi w rossmannie. Problem jest niestety taki jak z piwami-nie zawsze są to wina 0,0%, jeśli nie jest to zaznaczone to dopuszczalne jest stężenie alkoholu do 0,5%. Wtedy to już według własnego sumienia ;)

Zobacz załącznik 1223101
A to nie ma co ;)
Kiedyś właśnie słyszałam żeby dokładnie sprawdzać czy na etykiecie są trzy zera czyli 0,00% niektóre piwka tak maja

Mdłości nie mam, ale kłucia co jakiś czas od kilku dni :) aż sobie wmawiam ze chyba się jakaś przewrażliwiona zrobilam :)

umówiłam wizytę na 7.01, będzie wtedy dopiero 4+4 ale kiedyś miałam problemy z infekcjami, chce się upewnić ze teraz na pewno nic nie mam :)
Na serduszko wiadomo za szybko, ale pęcherzyk będzie widoczny?

reklama
Wiecie co, mi wlasciwie przeszly mdlosci. Do tego opuscil mnie taki spokoj jaki mialam w sobie jak tylko sie dowiedzialam o ciazy. Nie wiem czy to nie swiadczy o czyms niepokojacym. Ale mam nadzieje ze sie myle.

Do góry