reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

@Greta826 miałam straszne bóle, ale już przeszły. Lekarz powiedział, że to całkiem normalne. Spokojnie Kochana, tam wszystko przechodzi rewolucję :) choc wiem, że łatwo mówić.
@Kelly. Wszystko zależy od tego kiedy była owulacja i zagnieżdżenie. Beta musi być powyżej 1000 albo 1500. Ja byłam wczoraj 5+2 i dopiero byl pęcherzyk. Ale idź dla własnego spokoju :)
@Ewelina0103 wszystko będzie dobrze! Mdłości zawsze mogą wrócić i będziesz tęsknić za ich brakiem. U mnie też 3 dziecko ;) chłopcy 8 i 6 lat :) teraz też pewnie będzie chłopiec.

reklama
Jeszcze takie pytanie dziewczyny. Z jaką wagą startujecie? Mi lekarz powiedział, że w ciąży powinnam przytyć między 5, a 9 kg ale wydaje mi się to coś niemożliwego... w pierwszej ciąży przytyłam 37 kg, w drugiej 16 kg 😱

Jeszcze takie pytanie dziewczyny. Z jaką wagą startujecie? Mi lekarz powiedział, że w ciąży powinnam przytyć między 5, a 9 kg ale wydaje mi się to coś niemożliwego... w pierwszej ciąży przytyłam 37 kg, w drugiej 16 kg [emoji33]

Startuje niestety z duża wagą ;) z taka samą startowałam w poprzedniej ciąży. Wtedy trafiłam raz na wizytę do lekarki, która mnie nieźle nastraszyła czym grozi duża nadwaga w ciąży. Bardzo się pilnowałam i przed porodem miałam tylko +8kg. Wiec to możliwe :) teraz tez mam zamiar się powstrzymywać, bo wiem jak ciężko to potem zrzucić.

Jeszcze takie pytanie dziewczyny. Z jaką wagą startujecie? Mi lekarz powiedział, że w ciąży powinnam przytyć między 5, a 9 kg ale wydaje mi się to coś niemożliwego... w pierwszej ciąży przytyłam 37 kg, w drugiej 16 kg 😱
Ja ważę 60 kg przy wzroście 170 cm

Dziewczyny was też męczą takie kłucia w dole brzucha? Raz lewo, raz prawo, czasami na środku. Do tego do dochodzą mdłości praktycznie całodniowe :o
Ja jeszcze nic nie czuje. Ale w poprzednich ciążach też nie miałam żadnych objawów, mdłości itp. oprócz braku okresu. A takie uklucia to ponoć normalne, nawet bóle jak na okres.
Ja 61 kg przy wzroście 173. W pierwszej ciąży przytyłam 16 kg, w drugiej się pilnowałam i 10. Teraz też będę się starała tyle, bo za drugim praktycznie 2 miesiące po porodzie bez wysiłku wróciłam do wagi z przed ciąży. Startowałam wtedy z 65kg. Później zrzucilam jeszcze dodatkowe 10 między innymi dlatego, że karmiłam piersią przez 13 miesięcy.

Ja mam 57kg i 175cm, to moja pierwsza ciąża nie wiem czego się spodziewać 😱 myśle ze zamknę się w +15kg, tak bym przynajmniej chciała

reklama
Ja w pierwszej ciąży startowałam z waga 62 przy wzroście 160 cm. Przytylam 14kg . Po porodzie zeszlo mi do 67 i raz lepiej raz gorzej. Teraz startuje z 68 i mam zamiar sie pilnować i zamknąć się w 80😂😂

Do góry