reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
To jak moja ciotka pielęgniarka, spadla z 2m na taras jak okna myla. Mówimy, że jedziemy do szpitala (do niej na oddział) ona nie jedzie bo ona wie jak tam leczą 🤣🤣
ja akurat bardzo narzekam na służbę zdrowia, może nie koniecznie na jej jakość a na dostępność, bo jak mam gdzieś czekać 3 mc to wole zapłacić i iść prywatnie no nie oszukujmy się 😊

Laski, super pomysł z tym terminem, też tak jutro po wizycie zrobię, bo na razie mam 2 i nie wiem, którego się trzymać 🤷

Dziś się czuję w miarę ok, siły witalne wróciły i byłam na 3 godzinnym spacerze, skończył się tak, że siedzę teraz w aucie, nadrabiam forum i zbieram sily, żeby wdrapać się na 4. piętro kamienicy 🙁

Tez tak macie, że jak spacerujecie, to zapięcie jakby to był 9. Miesiąc? Ja nawet jak przez telefon gadam o pracy i się irytuję, to oddycham 3x szybciej...
Miłego dnia życzę!
Oj tak.. A idę jakbym miała bebek ogromny już 🤔 i zadyszka mnie łapie 😂

Zgadzam się, ale za pieniądze wiedzy i rozumu nie kupisz, więc może jednak coś się na tych studiach uczą skoro potem mają wiedzę, żeby prowadzić badania ;)
U nas studenci po studiach nie mają wiedzy praktycznej, potrafią wyrecytować formułkę, ale nie potrafią jej zastosować. U nas się kształci teoretyków.
Jest jedną duża różnica miedzy studentami polskimi a szwedzkimi, bo nie wiem jak jest w innych krajach. W Szwecji student to w 80℅ ktoś po 35/40 roku życia. Młodzi Szwedzi nie idą na studia zaraz po Liceum. Robią sobie przerwy. A z racji, że jest to bezpłatne studiują Ci którzy naprawdę chcą a nie na zasadzie " Muszę iść na studia bo jestem po ogólniaka"nie ma tu ciśnienia na studiowaniem nie jest to prestiżem

Jest jedną duża różnica miedzy studentami polskimi a szwedzkimi, bo nie wiem jak jest w innych krajach. W Szwecji student to w 80℅ ktoś po 35/40 roku życia. Młodzi Szwedzi nie idą na studia zaraz po Liceum. Robią sobie przerwy. A z racji, że jest to bezpłatne studiują Ci którzy naprawdę chcą a nie na zasadzie " Muszę iść na studia bo jestem po ogólniaka"nie ma tu ciśnienia na studiowaniem nie jest to prestiżem

Tak, w Polsce wszyscy muszą studiować...też tego nie rozumiem, dobre technikum czasem daje lepsze perspektywy niż studia w Wyższej Szkole Lansu i Bansu 🙄

Tak, w Polsce wszyscy muszą studiować...też tego nie rozumiem, dobre technikum czasem daje lepsze perspektywy niż studia w Wyższej Szkole Lansu i Bansu 🙄
Albo dobra zawodówka :)
Pracowałam kiedyś w szkole ponadgimnazjalnej gdzie było i LO, i technikum i zawodówki i wtedy przekonałam się, że osoby po zawodówce były w pełni przygotowane do pracy w zawodzie od zaraz po ukończeniu szkoły (i nie miały żadnych problemów ze znalezieniem pracy). Miały porobione kursy, wypracowane doświadczenie na praktykach. Były to zawody m.in.: fryzjer, mechanik samochodowy, hydraulik.

reklama
Albo dobra zawodówka :)
Pracowałam kiedyś w szkole ponadgimnazjalnej gdzie było i LO, i technikum i zawodówki i wtedy przekonałam się, że osoby po zawodówce były w pełni przygotowane do pracy w zawodzie od zaraz po ukończeniu szkoły (i nie miały żadnych problemów ze znalezieniem pracy). Miały porobione kursy, wypracowane doświadczenie na praktykach. Były to zawody m.in.: fryzjer, mechanik samochodowy, hydraulik.
Mam znajomą, z której za dzieciaka wszyscy się śmiali bo szła do zawodowki na fryzjerke, że głupia itd... Minęło lat... Dużo 😁 dziewczyna ma swoje atelier na jednej z głównych warszawskich ulic, obstawia te wszystkie top trendy i inne dziadostwa..

Do góry