reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Zgadzam się, ale za pieniądze wiedzy i rozumu nie kupisz, więc może jednak coś się na tych studiach uczą skoro potem mają wiedzę, żeby prowadzić badania ;)
U nas studenci po studiach nie mają wiedzy praktycznej, potrafią wyrecytować formułkę, ale nie potrafią jej zastosować. U nas się kształci teoretyków.
Ni to jest to że jakby wypuścić na bezludną wyspę naszych studentów a skandynawskich to wiadomo kto by przetrwał 😂 mój siostrzeniec studiuje na Akademi sztuk pięknych architekturę a w weekendy studiuje biologię a nie umie pralki włączyć 😂😂

Dziewczyny, a macie tak że jak wdychacie powietrze ale tak mocno weźmiecie wdech to boli was "na dole"? Ja dzisiaj to zauważyłam..

Jak długo trwa taka szkoła ? Ile lat?
To zależy od Ciebie jak Ci idzie. Ogólnie nauczyciel decyduje o twoim przejściu do grup wyżej. Sfi to taka podstawówka. Mówią, że w rok jak chcesz to możesz nauczyć się języka, aby się komunikować potem możesz iść wyżej na sas itd. Na wszystko dostajesz papier. A później jak chcesz możesz iść na studia które są w SE bezpłatne.

Ni to jest to że jakby wypuścić na bezludną wyspę naszych studentów a skandynawskich to wiadomo kto by przetrwał 😂 mój siostrzeniec studiuje na Akademi sztuk pięknych architekturę a w weekendy studiuje biologię a nie umie pralki włączyć 😂😂

U nas się mówiło "jak sobie pomyślę jakim jestem inżynierem to boję się iść do lekarza" ;)

Ale ja już o tym pisałam - uczą się szukac informacji, a nie jak u nas wszystko na pamięć. Skandynawia ma jedne z najlepszych wyników badań naukowych w Europie (przynajmniej w naukach ścisłych), więc chyba ten system działa 

Tak uczą myśleć, a nie wkuwać na pamięć.

reklama
U nas się mówiło "jak sobie pomyślę jakim jestem inżynierem to boję się iść do lekarza" ;)
Mój M chodził do szkoły waldorfskiej, ostatnio w piwnicy czegoś szukalam, a tam książki które sami robili i taki podpisik Mats klasa 4 🤣🤣. Ta jego szkoła to just kompletnie jakieś inne metody miala

Do góry