reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Tak czy siak mieści się w normach. Wiesz jak lekarze na NFZ badają. Może bardziej ufam temu drugiemu;)
Myślę, że nie ma powodów do zmartwień. Ja właśnie dostałam wyniki na maila i jest wynik NT 2,1 chociaż lekarz mierzył trzy razy i za drugim było 1,8, a za trzecim 1,6. Tłumaczył mi lekarz, że taka jest metodologia i mam te pomiary na filmiku chociaż wynik jest zawsze podawany ten pierwszy.
W centylach mój wynik mieści się w normie i tak samo w wynikach badań nie ma wskazań do dalszej diagnostyki.

Odebrałam
emoji17.png

Będę miała robioną amniopunkcję
emoji17.png

Siedzę i rycze, załamała się.
Wynik: 1:256 Trisomi 21, czyli zespołu downa
Ohh :/ nie denerwuj się, tak jak pisałam wcześniej, w PAPPa często wychodzą bzdury :( sama chętnie bym tego testu nie robila...

Odebrałam [emoji17]
Będę miała robioną amniopunkcję[emoji17]
Siedzę i rycze, załamała się.
Wynik: 1:256 Trisomi 21, czyli zespołu downa
Trzymaj się kochana [emoji8] będzie dobrze i dzidzia będzie zdrowa. Jest mnóstwo takich przypadków. Tym bardziej, że w USG wszystko było dobrze...

olagie Tu jest link do rodzajow badan platnych z krwi ktore daja 99%, jesli tylko was stac a nie chcesz sie denerowac zeob ktores podstawowe gdzie jest trisomnia 21. To ze strony mamy ginekolog.

reklama
Do góry