Kurde może skonsultuj jeszcze raz z jakimś lekarzem żeby przed amio zrobić te droższe testy NIFTY. One są bardziej prawdopodobne@Mama1990 W usg nie było nic niepokojącego;(
reklama
supreme
Fanka BB :)
Myślę, że nie ma powodów do zmartwień. Ja właśnie dostałam wyniki na maila i jest wynik NT 2,1 chociaż lekarz mierzył trzy razy i za drugim było 1,8, a za trzecim 1,6. Tłumaczył mi lekarz, że taka jest metodologia i mam te pomiary na filmiku chociaż wynik jest zawsze podawany ten pierwszy.Tak czy siak mieści się w normach. Wiesz jak lekarze na NFZ badają. Może bardziej ufam temu drugiemu
W centylach mój wynik mieści się w normie i tak samo w wynikach badań nie ma wskazań do dalszej diagnostyki.
Aleeksandraa
Zaangażowana w BB
Ohh :/ nie denerwuj się, tak jak pisałam wcześniej, w PAPPa często wychodzą bzdury sama chętnie bym tego testu nie robila...Odebrałam
Będę miała robioną amniopunkcję
Siedzę i rycze, załamała się.
Wynik: 1:256 Trisomi 21, czyli zespołu downa
Madeline86
Aktywna w BB
Ooo no to tym bardziej! Usg jest znacznie ważniejsze, bo tam dzidziusia naprawdę widać@Mama1990 W usg nie było nic niepokojącego;(
moniczka2609
Trzymaj się kochana [emoji8] będzie dobrze i dzidzia będzie zdrowa. Jest mnóstwo takich przypadków. Tym bardziej, że w USG wszystko było dobrze...Odebrałam [emoji17]
Będę miała robioną amniopunkcję[emoji17]
Zuzanna1234
Ej spokojnie. Badanie usg było okej. Wiec głowa do góry będzie dobrze. Musi być ! Dzidzia napewno jest zdrowa ! To są statystyki, nic nie jest przesadzone.Odebrałam [emoji17]
Będę miała robioną amniopunkcję[emoji17]
reklama