A ile minęło od Twojego rozwodu?Ja na chrzestna biorę przyjaciółkę, za dwa tygodnie będę podawać jej córeczkę do chrztu. Tutaj nie ma akurat dyskusji, bo obiecałyśmy to sobie 10 lat temu![]()
Co do unieważnienia.. podobno teraz droga jest prostsza. Oboje z moim M jesteśmy po rozwodzie, ksiądz nam zaproponował, ze może nam załatwić unieważnienie żebyśmy mogli się pobrać [emoji14] ale jakoś mi już nie zależy na kościelnym ślubie.. weźmiemy cywilny, najważniejsze, by dziecko miało nazwisko ojca. Gdybyśmy nie wzięli, to w USC uznaliby za ojca mojego byłego męża, bo takie mamy chore prawo..
reklama
justyndziuk
Fanka BB :)
@justyndziuk aaa no to tak.. Bo 365dni od daty rozwodu jest tak, ze automatycznie ojcem "jest" były mąż.
U mnie w lipcu będzie 4lata od rozwodu więc problem mnie omija.. (yy z tego co wiem) [emoji848]
U mnie w lipcu będzie 4lata od rozwodu więc problem mnie omija.. (yy z tego co wiem) [emoji848]
justyndziuk
@justyndziuk ja też zawsze mówiłam, że głupie jest to ze decydujesz się samemu na ślub a o rozwodzie musi decydwac jakis kolo w sądzie, któremu praktycznie prosisz się o rozwód [emoji58]
Ja tylko żałuję ślubu kościelnego bo dla mnie był bardzo ważny.. No cóż, tylko dla mnie.
Ale dziewczyny : oswiadczam! KARMA DZIAŁA [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ja tylko żałuję ślubu kościelnego bo dla mnie był bardzo ważny.. No cóż, tylko dla mnie.
Ale dziewczyny : oswiadczam! KARMA DZIAŁA [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Koko88
Tak jak mówią dziewczyny.. trwa to wieki i pierze się wszystkie brudy przy czym ksiądz wie po tym wszystkim więcej o Tobie niż twoja mama :/ proces jest straszny. Przyjaciółka była z nim 7 lat a po ślubie wytrzymali niecały rok. To jakis szajbus, mam nadzieje ze służba kościelna to dostrzeże. Czasem powodem może być zwykla niedojrzałość emocjonalna..
justyndziuk
No ja z moim byłym mezem byłam 4 lata przed ślubem, a po ślubie po roku poszłam złożyć papiery rodowodowe.
Z ludzi wychodzi prawdziwe JA po ślubie. Myślał, ze będę jego na zawsze i będzie mógł robić co zechce. [emoji849] się grubo pomylił [emoji5]
I macie racje, mnie w sądzie tak maglowali powiedziałam wszystko co się działo, co przyczyniło się do rozpadu, oboje chcieliśmy rozwodu, a i tak nie dostaliśmy. Paranoja
Nie wiem czy chciałabym przejsc przez kościelny magiel, chyba bym nie wytrzymała tego nerwowo.
Z ludzi wychodzi prawdziwe JA po ślubie. Myślał, ze będę jego na zawsze i będzie mógł robić co zechce. [emoji849] się grubo pomylił [emoji5]
I macie racje, mnie w sądzie tak maglowali powiedziałam wszystko co się działo, co przyczyniło się do rozpadu, oboje chcieliśmy rozwodu, a i tak nie dostaliśmy. Paranoja
Nie wiem czy chciałabym przejsc przez kościelny magiel, chyba bym nie wytrzymała tego nerwowo.
@Koko88 czy tą Twoją przyjaciółką jestem ja? Hahaha mam bardzo podobne doświadczenie hehehe... Z tym, że u niego dochodzi uzależnienie... 5lat zwiazku, ślub i po półtora roku zakochał się [emoji23] (całe szczęście). Dzisiaj jak na to patrzę to tak jakby śmieci same się wyniosły [emoji23][emoji23][emoji23]
Anastazja35x
@asiek08 yyy.. sprawę rozwodowa miałam 27 lutego, wiec ile? Niecałe dwa tygodnie. To była już druga sprawa, na pierwszej nie dostałam rozwodu.
Mam to samo tylko ja rozwiodłam się w styczniu .Prawo beznadziejne
![Female sign :female_sign: ♀️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/2640.png)
reklama
Anastazja35x
No ja z moim byłym mezem byłam 4 lata przed ślubem, a po ślubie po roku poszłam złożyć papiery rodowodowe.
To mega słabo ja chciałam rozwodu on tez i bez problemu dostaliśmy na 1 sprawie .