reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Dziewczyny Wy tygodnie liczycie od OM czy z Usg. Mi w kartę wpisał 12 tydzien. Z pomiarów usg. A tak z OM mam mniej, bo 11.
Ja liczę według OM, dzisiaj 13+1, z USG wychodzi 13+2 więc niewielka różnica, a dzidzia i tak wyjdzie wtedy kiedy będzie miała ochotę [emoji6]
U mnie się dzisiaj fajny dzień zapowiada. Muszę coś klientowi zawieźć do Poznania, a że nie mam nic innego do roboty w domu, to sobie wymyśliłam, że do Ikei sobie pojadę. SAMA! Bez marudzącego i pospieszającego mnie Narzeczonego... Nie wiem jak u Was, ale u nas wspólna wizyta w Ikei zawsze kończy się kłótnia. Na kawkę i torcik Daim sobie pójdę, w spokoju zasłony wybiorę i inne pierdoly. Ale będzie fajnie, hehe :-)
Mój uwielbia chodzić po sklepach bardziej niż ja, a jak już chodzi o wystrój i wyposażenie wnętrz to już w ogóle, ja większość rzeczy kupuję w internecie, szkoda mi czasu na łażenie po sklepach, a mąż jak gdzieś wejdzie to nie może wyjść [emoji23] Też wybieramy się do Ikei w najbliższym czasie, tylko u nas to wyprawa, do najbliższej mamy ok 100 km. Dlatego czekam, aż poznamy płeć maluszka to i dla niego coś kupimy.

Przed chwilą wróciłam z paznokci, a teraz leże i odpoczywam, taki prezent na wcześniejszy dzień kobiet sobie zrobiłam [emoji4]

reklama
Ja liczę według OM, dzisiaj 13+1, z USG wychodzi 13+2 więc niewielka różnica, a dzidzia i tak wyjdzie wtedy kiedy będzie miała ochotę [emoji6]Mój uwielbia chodzić po sklepach bardziej niż ja, a jak już chodzi o wystrój i wyposażenie wnętrz to już w ogóle, ja większość rzeczy kupuję w internecie, szkoda mi czasu na łażenie po sklepach, a mąż jak gdzieś wejdzie to nie może wyjść [emoji23] Też wybieramy się do Ikei w najbliższym czasie, tylko u nas to wyprawa, do najbliższej mamy ok 100 km. Dlatego czekam, aż poznamy płeć maluszka to i dla niego coś kupimy.

Przed chwilą wróciłam z paznokci, a teraz leże i odpoczywam, taki prezent na wcześniejszy dzień kobiet sobie zrobiłam [emoji4]
Już się wystraszylam, ze tylko mój tak ma... Bys widziała jak wyglądają nasze zakupy w sieciowkach z ciuchami.. Ja szukam konkretnej rzeczy np. Czarnych spodni, a później szukam mojego bo z boku przymierza już 2 sweterki i kurtki[emoji848][emoji23]
A mówią, ze z kobietami są ciężkie zakupy.. No way!!! [emoji23]

Haa mam podobnie... Tatuś jak poinformował swojego dobrego kolegę, że zostanie tatą to odrazu nawiązał, że szafe z sypialni będzie trzeba przenieść która w maju 2018 stawiali[emoji23][emoji23][emoji23]
Na kiedy planujesz takie przemeblowanko, żeby szykować miejsce dla malucha?
Szafa jest ogromna I liczymy też na pomoc mojego taty przy tym, a on z kolei wyjeżdża za granicę za jakiś miesiąc więc w najbliższym czasie będę to ogarniać. Oczywiście łóżeczko i inne gadżety sobie daruję narazie ale szafę przeniose do pokoju córki, a od niej wezmę komodę i szafę pojedynczą. Jeszcze nie przemyslalam tego jakoś dokładnie ale będzie totalny sajgon bo szafa w sypialni jest pełna wszystkiego.

U mnie się dzisiaj fajny dzień zapowiada. Muszę coś klientowi zawieźć do Poznania, a że nie mam nic innego do roboty w domu, to sobie wymyśliłam, że do Ikei sobie pojadę. SAMA! Bez marudzącego i pospieszającego mnie Narzeczonego... Nie wiem jak u Was, ale u nas wspólna wizyta w Ikei zawsze kończy się kłótnia. Na kawkę i torcik Daim sobie pójdę, w spokoju zasłony wybiorę i inne pierdoly. Ale będzie fajnie, hehe :-)
To tak jak u mnie. Tez uwielbiam zakupy sama i przeważnie nie chodzę z mężem bo mój nie cierpi tego. A jak jesteśmy gdzieś na wakacjach i ja idę to on siedzi biedny taki aż zal mi go czasem. Ja jestem zakupoholiczka a mój mąż przeciwieństwem

Boże u mnie 15 tydzień leci a dziś zygalam w sumie niczym a tak dużo ze aż krztusil się, dalej mam jadłowstręt i obrzydzenie do wszystkiego. Matko czy to minie czy już nastawić się psychicznie ze do końca pozostanę wierna sedesowi:wściekła/y:

A ja dzisiaj byłam na badaniach, glukoza zaś wyszła mi 93 [emoji39] No cóż, znów najwyżej zrobię szybciej krzywą. [emoji37] oby tylko nie wyszła cukrzyca, z młoda wyszedł mi cukier na czczo 92 i cukrzycy nie było... to może teraz też mi się upiecze [emoji120]

reklama
Do góry