reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

My mamy 15tc. Ale niestety pierwszy raz z plamieniem trafiliśmy do szpitala. Obudziłam sie przed 5 i odrazu pobudka i szpital. Lekarz powiedział, że z maleństwem jest wszystko w porzadku, łożysko, macica również, ale obserwacja musi być. To mamy przymusowe leżenie[emoji849] normalnie nie potrafie leżeć, a tu przymus[emoji849]
Oj to się najadłaś strachu, ale teraz tylko odpoczynek i wszystko będzie dobrze. Super, że z dzidziusiem wszystko ok.

reklama
A kiedy masz kolejna wizyte? Wszystkie tu trzymamy kciuki, tym razem musi być dobrze. Bedziesz po wizycie to chyba odetchniesz z ulgą :)
U mnie z usg i OM jeden dzień różnicy:) jutro wskakuje w nieszczęsny 12 Tc.
Ja dzisiaj wstałam i trochę lepiej. Oswoilam się z myslami, trudno, juz i tak nie jestem w stanie nic zmienic, wiec troche spokojniej. W dodatku tez wczoraj na wieczór czulam takie falowanie w brzuszku. Nie zastanawiam się czy to dzidzius, chce w to wierzyć bo wlasnie to mi wczoraj pomogło...

Wiecie, że ja boję się pójść do fryzjera w ciąży. Kurde jestem zaboboniara i tyle w temacie. Włosy akurat w ciąży tak mi się poprawiły, że aż miło i trochę żal ścinać. Na pewno nie zdecydowałambym się na malowanie itd. Któraś z Was pisała o samopalaczu i tak szczerze ja bym się bała. Jednak żeby nie było że potępiam każda z Nas jest dorosła i świadoma swojego stanu więc bez hejtu na mnie ;)

Hej dziewczyny [emoji4] Ja dzisiaj od rana trzaskałam krem z brokułów i teraz leżę bo trochę mnie pobolewa podburzsze. Mam przy okazji do Was takie pytanko bo być może któraś ma to samo - chodzi o to, że od początku ciąży mam czasem zatkany nos i jak idę się „wysmarkać” [emoji12] to na papierze jest dosłownie odrobina krwi. Czym to może być spowodowane?

Wiecie, że ja boję się pójść do fryzjera w ciąży. Kurde jestem zaboboniara i tyle w temacie. Włosy akurat w ciąży tak mi się poprawiły, że aż miło i trochę żal ścinać. Na pewno nie zdecydowałambym się na malowanie itd. Któraś z Was pisała o samopalaczu i tak szczerze ja bym się bała. Jednak żeby nie było że potępiam każda z Nas jest dorosła i świadoma swojego stanu więc bez hejtu na mnie ;)
Każdy ma prawo do własnego zdania ;) ja uważam że to bezpieczne ale przed poprzednią ciążą zaszłam z blondu i wróciłam do naturalnego koloru żeby nie farbowac. Uzywam kosmetyków ze sprawdzonym składem, takie które miałam z 'zakazanymi' składnikami wyrzuciłam i dobrze mi z tym. Polecam Ci bloga srokao, fajne rzeczy pisze, o składnikach których należy unikać w ciąży:)

Hej dziewczyny [emoji4] Ja dzisiaj od rana trzaskałam krem z brokułów i teraz leżę bo trochę mnie pobolewa podburzsze. Mam przy okazji do Was takie pytanko bo być może któraś ma to samo - chodzi o to, że od początku ciąży mam czasem zatkany nos i jak idę się „wysmarkać” [emoji12] to na papierze jest dosłownie odrobina krwi. Czym to może być spowodowane?
Też tak miałam, Chyba chodzi o to że progesteron powoduje przesuszanie śluzówki, gin mi mówił że to norma. Tak jak krwawienie z dziąseł może się zdarzyć.

Wiem, że pewnie mało która z was ekscytuje się piłką nożną ale własnie mój ukochany Manchester United wszedł do 1/4 finału Ligi Mistrzów :D Cholera! :D
Musiałam to wyrzucić bo dziś chyba nie zasnę :D
GLORY GLORY MAN UNITED :D

(to tak dla zmiany tematu co by te chłopy nasze nie myślały że my tylko o dzieciach i brzuchach :p)
A ja tam kibicowałam Paryżowi [emoji23]

Link do: Krwawienie z nosa w ciąży

reklama
Do góry