reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
@Baciombre1984 spokojnie, wbrew pozorom to nic łatwego poszukać malucha przez detektor [emoji4]

@Mamawrzesniowa ja dzisiaj też byłam u fryzjera i nawet fryzjerka zobaczyła ze z moim kolorem jest coś nie tak... A dokładnie farbuje od zawsze tą samą farbą tylko tym razem wyszedl mi odcien rudosci od nasady[emoji35]
U mnie jednak hormony przeszkodziły w farbowaniu [emoji23]

u mnie jak zwykle, ponad godzina siedzenia ze sreberkami ( rozjaśniam bo jestem brunetką naturalną , a robię balejaż ;) kiedyś w ciąży było szybciej.

Laximama jest według mnie okropna w smaku, ale troszkę pomaga, w razie w syrop mnie czeka, bo mam tak samo dwojeczka raz na trzy dni, wody piję ogrom, owoce, warzywa w diecie, ziarna różne... I nic :/ a wcześniej było zatrzymanie zamiennie z przeciwnością... Teraz wiąże z dupkiem to zatrzymanie i mam nadzieję że minie niedługo bo się męczę już strasznie ;/

@Agnieszka kw bardzo bardzo wspaniałe wieści &&&

@Klaudia będzie dobrze ;)

W gardle mnie drapie, oczy pieką, katar i zatoki... Masakra nie wiem o co chodzi :/

@dory wypowiedzenie dalam w grudniu, od stycznia mialam zacząć nową pracę ale ostatecznie rozpoczęłam z dniem 02.02... A co do ciąży spodziewałam się jej w późniejszym terminie szczerze mówiąc.
Pracę zmieniłam ze względu na ruchome godziny pracy.. No i tam atmosfera była nie do zniesienia.. Nie wyobrażałam sobie, że mogłabym tam pracować będąc w ciąży.. Tym bardziej przy moich problemach kardiologicznych.

@Klaudia278 trzymaj się dzielnie... Problemy w rodzinie nigdy nie są proste, a tym bardziej, że jest to przykra sprawa i dotyczy najbliżej osoby.

Będziesz mamusią to najważniejsze teraz i Twój maluszek potrzebuje Twojego uśmiechu nawet gdy czasem o to ciężko.

Nie pamiętam, w którym tygodniu jesteś, ale od 4 miesiąca nasze bobaski czują już nasz dotyk kiedy głaszczemy brzuszek więc możesz mu w ten sposób dawać poczucie bezpieczeństwa i spokoju [emoji8][emoji8]

Madeline86 - są różne przypadki .. znajomi robili Pappa i wyszło prawdopodobieństwo 1:43. Badania inwazyjne potwierdziły wynik... ale fakt przeziarnosc wyszła duża bo 3.1. Każdy ma prawo wyboru test nieinwazyjny to statystyka... 1:800 znaczy ze jedno dziecko na 800 będzie miało wadę genetyczna... tutaj już kwestia wyboru indywidualna.. jeśli ktoś się bardzo boi i wie ze nie da rady wychowywać dziecka to chce mieć pewność..

U mnie usg wyszło super, zobaczymy jak wyniki Pappa..

@dory wypowiedzenie dalam w grudniu, od stycznia mialam zacząć nową pracę ale ostatecznie rozpoczęłam z dniem 02.02... A co do ciąży spodziewałam się jej w późniejszym terminie szczerze mówiąc.
Pracę zmieniłam ze względu na ruchome godziny pracy.. No i tam atmosfera była nie do zniesienia.. Nie wyobrażałam sobie, że mogłabym tam pracować będąc w ciąży.. Tym bardziej przy moich problemach kardiologicznych.
jak mowie, nie neguje tego, ze odeszłas itp. Zdziwienie wynika z faktu, ze w momencie, gdy podpisywalas umowę na cały etat byłaś już w ciąży, prawda? Chyba, ze nie miałaś jeszcze wtedy potwierdzenia od lekarza, to co innego. No, ale mowie, nie znam sie właściwie tak naprawdę ;)

Hej, hej. U nas się działo :D dzieci nie mają osobno pokoi tylko wspólną sypialnię i wspólną bawialnie [emoji28] dziś skończyłam przemeblowanie i sprzątanie uff. Pokaże wam efekt mojej pracy [emoji23]
Tak ogólnie u nas dobrze. Dziś już mi lepiej ale wczoraj i przedwczoraj byłam nie do życia.. znów was nie nadrobie.. [emoji849] teraz mam w końcu chwilę wolnego bo dzieci już (mam nadzieje) śpią [emoji108][emoji41]
20190306_180731.jpeg

reklama
jak mowie, nie neguje tego, ze odeszłas itp. Zdziwienie wynika z faktu, ze w momencie, gdy podpisywalas umowę na cały etat byłaś już w ciąży, prawda? Chyba, ze nie miałaś jeszcze wtedy potwierdzenia od lekarza, to co innego. No, ale mowie, nie znam sie właściwie tak naprawdę ;)
Wiedziałam, wiedziałam.. O aktualnej pracy w grudniu juz wiedziałam ale umowa jest taka sama.. Na pół etatu w dalszym ciagu, nie na cały.

Do góry