reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Forum wciąż otwarte a to dosyć prywatna sprawa, problemy w rodzinie. Jest strasznie źle. Nie pilam meliski, poszlam spać, nic mnie tak nie uspokaja jak sen. Trochę lepiej... staram sie o tym nie myśleć. Moje dziecko jest teraz dla mnie piorytetem. Ale ciezko kiedy chodzi o najblizsza Ci osobe...

Co do cery, ja mialam tragedie jeszcze tydzien temu, codziennie 3 nowe pikle. Kupilam w rossmanie masło shea, z zamyslem na brzuszek ale jest tak twarde ze nadaje sie tylko do buzi i albo to mi pomogło albo 13 tydzień :) bo moze jakiejs super cery jeszcze nie mam, ale nic nowego mi nie wyskakuje.

Powyskakiwalo mi pełno niedoskonałości około 8-9 tygodnia..strszne to było. Pomogła maseczka oczyszczająca z yyves roche, woda różana i olejek różany z make me bio, A potem maseczka nawilżająca z bani Agafi. Teraz jest już dużo lepiej.

Forum wciąż otwarte a to dosyć prywatna sprawa, problemy w rodzinie. Jest strasznie źle. Nie pilam meliski, poszlam spać, nic mnie tak nie uspokaja jak sen. Trochę lepiej... staram sie o tym nie myśleć. Moje dziecko jest teraz dla mnie piorytetem. Ale ciezko kiedy chodzi o najblizsza Ci osobe...

Co do cery, ja mialam tragedie jeszcze tydzien temu, codziennie 3 nowe pikle. Kupilam w rossmanie masło shea, z zamyslem na brzuszek ale jest tak twarde ze nadaje sie tylko do buzi i albo to mi pomogło albo 13 tydzień :) bo moze jakiejs super cery jeszcze nie mam, ale nic nowego mi nie wyskakuje.
Trzymaj się dzielnie. I najważniejsze masz rację jest zdrowie Maluszka chociaż stres nieunikniony, tym bardziej jeśli chodzi o bliskie osoby. Odpoczywaj, staraj się oczyścić głowę a może i melisa pomoże.

Dziękuję, staram sie skupić na tym ze za 2 dni zobacze maluszka. Bo tak strasznie dziwnie jest nie czuc zadnych objawów ciazowych i wiadomo ze ruchow też jeszcze nie czuje. Tylko te wizyty jakos przekonuja mnie ze ja na serio jestem w ciąży. A na sytuacje ktora miala miejsce i tak nie mam wplywu, ale jest mi niemiłosiernie przykro:( cieszę sie ze chociaż tutaj po części mogę sie wygadać.
Trzymaj się dzielnie. I najważniejsze masz rację jest zdrowie Maluszka chociaż stres nieunikniony, tym bardziej jeśli chodzi o bliskie osoby. Odpoczywaj, staraj się oczyścić głowę a może i melisa pomoże.

Kurcze taka prosta niby rzecz że się zobaczy maluszka na usg a od razu jest się bezgranicznie szczęśliwą. Ja czuje wtedy taki wewnętrzny spokój. Ostatnio nawet przerwalam swojej Pani doktor, która pytała o moje samopoczucie itp. prosząc najpierw o usg bo chyba dostanę zawału. Uśmiała sie ze mnie.

ale jak to? Mogą sobie ot tak nie wypłacić ci zusu, bo stwierdzą, ze oszukujesz? Ale dowodów nie maja, to z jakiej racji?
Mogą podważyć umowę [emoji20] a moje zarobki nawet o złotówkę się nie zwiększyły od poprzedniej pracy więc mam nadzieję, że się nie doczepią ale z racji krótkiej umowy różnie to bywa[emoji20] I to bie są kwoty z kosmosu tylko moja wypłata to podstawa 1/2 etatu.

@Baciombre1984 ja znalazłam serduszko w 9tyg+4dni.. Sporo się naszukalam zanim znalazłam, teraz praktycznie wiem gdzie szukać.. Wcześniej szukałam zdecydowanie za wysoko [emoji23]
Ja mam detektor tętna ten z wyświetlaczem pulsu.

@supreme na mnie nic innego nie działa jak kefir. Nawet śliwek próbowałam i nic. Tylko kefir[emoji16][emoji108]

Mogą podważyć umowę [emoji20] a moje zarobki nawet o złotówkę się nie zwiększyły od poprzedniej pracy więc mam nadzieję, że się nie doczepią ale z racji krótkiej umowy różnie to bywa[emoji20] I to bie są kwoty z kosmosu tylko moja wypłata to podstawa 1/2 etatu.

@Baciombre1984 ja znalazłam serduszko w 9tyg+4dni.. Sporo się naszukalam zanim znalazłam, teraz praktycznie wiem gdzie szukać.. Wcześniej szukałam zdecydowanie za wysoko [emoji23]
Ja mam detektor tętna ten z wyświetlaczem pulsu.

@supreme na mnie nic innego nie działa jak kefir. Nawet śliwek próbowałam i nic. Tylko kefir[emoji16][emoji108]
No ja się naszukalam i nic, pewnie też szukam za wysoko albo po prostu jeszcze nic nie słychać, maluch lata i ciężko złapać tętno jak nie wie się gdzie szukać... no i ewentualnie detektor zepsuty hahaha... :-D teraz trochę żałuję że próbowałam szukać bo nie wiem czy ja źle robię czy coś jest nie tak:( jutro wizyta więc wytrzymam, mam nadzieję że zrobi usg :sorry2:

reklama
U mnie cera masakra, okropne przebarwienia i syfy [emoji849]

@supreme mi w poprzedniej bardzo mi pomagał sok ze śliwek ale taki 100%, kupowalam w jakimś ekosklepie. Tym razem na szczęście nie mam tych problemów

Do góry