reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
@Agnieszka kw , czekałam na wieści od Ciebie, cieszę się , że z Maluszkiem ok

@supreme , mi ostatnio bardzo leczo pomogło na zaparcie, zresztą zawsze tak na mnie działa

@Mooniaa_34 , no nareszcie tez ktoś z Wrocławia :)

@Klaudia278 , trzymaj się w tych trudnych chwilach

Ja jestem od wczoraj na antybiotyku, wybijam moje bakterie w moczu . Była akcja szukania recepty ( na szczęście wśród znajomych i rodziny sporo osób medycznych ) bo nie chciałam do przychodni iść, żeby jakiejś grypy nie załapać.

Co do forum zamkniętego , to myślę , że trzeba by zaktualizować tabelkę / listę bo co prawda dołączyłam trochę później ale niektórych nicków w ogóle nie kojarzę . Jak się dziewczyny obudzą to admin czy moderator doda do grupy.

Ja dzisiaj byłam u fryzjera , w życiu chyba takiego odrostu nie miałam ( 11 tyg ) , ale już chciałam przeciągnąć bo idę 11 maja na ślub. Dzisiaj też po CH trochę pochodziłam, w LCC Weikiki duzo ciązowych rzeczy ale wszystko w mega dużych rozmiarach , chyba trzeba polować . Jedynie spodnie od piżam sobie kupiłam fajne, z duzym zapasem , żeby pod brzuchem nosić . Jeszcze tylko jutro i w piątek wizyta u gin o 10.

Weź jakimś tonikiem czy spirytusem to wysusz i szybciej zejdzie. Ja kiedyś zawsze tak robiłam kiedyś miewałam co tydzień to paskudztwo. I Metronidazol żel albo triderm maść dwa dni i śladu nie było. Tylko nie wiem czy można w ciąży ale raczej odrobina nie zaszkodzi ja na sucha skore używam teidermu co jakiś czas bo tylko to pomaga odrazu ale ja nie boje się ze zaszkodzi bo i dzieci swoje smaruje tym
Tridem to chyba steryd więc nie mam pojęcia czy w ciąży można, obawiam się że nie, najlepiej zapytać farmaceuty, ale nie powiem świetna maść. Mi też na wiele problemów skórnych pomogła.

Dziewczyny, a co Wam na zaparcia pomaga?
Ja mam z tym naprawdę poważny problem. Męczę się strasznie. Ogólnie mnie brzuch nie boli, ale jak już nadchodzi w końcu ten moment toalety raz na trzy dni, to z pół godziny przynajmniej trwa.
Mi zawsze pomaga kapusta kiszona, sok z kapusty albo maślanka, ale też miałam taki czas.ze.mnie meczylo. Lekarz też mi polecał ten syrop lactulosum więc pewnie tez jest dobry. My na szczęście przeszło z 11tc

@Baciombre1984 spokojnie, wbrew pozorom to nic łatwego poszukać malucha przez detektor [emoji4]

@Mamawrzesniowa ja dzisiaj też byłam u fryzjera i nawet fryzjerka zobaczyła ze z moim kolorem jest coś nie tak... A dokładnie farbuje od zawsze tą samą farbą tylko tym razem wyszedl mi odcien rudosci od nasady[emoji35]
U mnie jednak hormony przeszkodziły w farbowaniu [emoji23]

Mogą podważyć umowę [emoji20] a moje zarobki nawet o złotówkę się nie zwiększyły od poprzedniej pracy więc mam nadzieję, że się nie doczepią ale z racji krótkiej umowy różnie to bywa[emoji20] I to bie są kwoty z kosmosu tylko moja wypłata to podstawa 1/2 etatu.
ja tego nie rozumiem po prostu, nie rozumiem, dlaczego nagle, dopiero kiedy byłaś w ciąży zmienilas umowę. No, ale pewnie nie rozumiem, bo nie znam szczegółów. Jesli wszystko zrobiłaś normalnie, to nie powinnaś mieć problemów :)

Ja też zrobię Pappa tylko jesli na usg wyjdzie coś nieprawidłowego (odpukać).

Kiedyś pisałam Wam o mojej przyjaciółce - jest teraz w 14 tc. Usg wyszło super. Pappa podwyższone ryzyko wad genetycznych 1:800. Dziewczyna złapała doła, a ten lekarz zamiast powiedzieć że to i tak niskie ryzyko, zaproponował od razu test Harmony. Chyba 2 tys płacili. Wczoraj dostała wyniki - dzidziuś zdrowy. Po 2 tyg mega stresu.

@Klaudia278 trzymaj się dziewczyno, przytulam mocno [emoji8]

Dzięki za sposoby na zaparcia. Mi też się przydadzą. Chyba zakupie ten specyfik z apteki Gemini. Bo domowe sposoby nie działają [emoji6]

reklama
Też się muszę wybrac do fryzjera. Zawsze na dzien kobiet m. Inn odświeżalam kolor, tzn rozjaśniam pasemka i podcinam. Pytanie czy nie szkodzi maluszkowi.

Do góry