reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

I ta na pewno będzie szczęśliwa, przygotuj się na różowe szaleństwo :D
Ja na samiusieńkim początku miałam przeczucia, że będzie córeczka. Później nastąpił przełom i od jakichś 2 tygodni byłam przekonana, że synek, ale mimo wszystko jak sobie momentami wyobrażałam siebie z dzieckiem, to podświadomie widziałam córeczkę z ciemnymi włoskami spiętymi w koczek. To chyba jednak było jedno przeznaczenie od samego początku :-)
Narzeczony od początku wyczuwał córkę. Ale żeby tylko wzrostu po nim nie odziedziczyła, bo on prawie 2 metry ma!

reklama
@dora na opryszczkę na pewno można maść erazaban (w pierwszej ciąży stosowałam) i rzeczywiście jeśli masz ja nie pierwszy raz to na spokojnie.

Widzę, że nie tylko u mnie straszak chory, siedzę z moją 3latką w domu, bo dopadło ją zapalenie ucha. Zresztą ja też podziebiona. Wczoraj byłyśmy u lekarza, ale póki co ja tylko na bezpiecznych sposobach domowych :)

U mnie prenatalne też 13 marca ;) chyba nas będzie sporo tego dnia ;) (to już tylko 8 dni) u mnie to będzie 12t5d.
W czwartek jadę zrobić PAPA.

Ja na samiusieńkim początku miałam przeczucia, że będzie córeczka. Później nastąpił przełom i od jakichś 2 tygodni byłam przekonana, że synek, ale mimo wszystko jak sobie momentami wyobrażałam siebie z dzieckiem, to podświadomie widziałam córeczkę z ciemnymi włoskami spiętymi w koczek. To chyba jednak było jedno przeznaczenie od samego początku :-)
Narzeczony od początku wyczuwał córkę. Ale żeby tylko wzrostu po nim nie odziedziczyła, bo on prawie 2 metry ma!
Mój mąż też wysoki, a córka zawsze w dolnych centylach, choć ostatnio trochę nadrabia. Plus jest taki, że nie muszę za często zmieniać jej rozmiaru ubranek. A nawet jeśli Twoja córka będzie wysoka, to przecież nic złego, będzie miała szansę zostać modelką albo koszykarką :)

Mój mąż też wysoki, a córka zawsze w dolnych centylach, choć ostatnio trochę nadrabia. Plus jest taki, że nie muszę za często zmieniać jej rozmiaru ubranek. A nawet jeśli Twoja córka będzie wysoka, to przecież nic złego, będzie miała szansę zostać modelką albo koszykarką :)
No, pewnie, że nie [emoji6] Ja znowu mam tylko 160 cm wzrostu i bycie takim kurdupelkiem czasami jest trudne, hehe.

Cześć nowej mamusi :)

Mnie ten.antybiotyk juz zaczyna stawiac na nogi :) dzisiaj juz o niebo lepiej. Ale zarazilam męża i teściowa i dzisiaj oni jada do lekarza.. brawo ja [emoji14]

Od wczoraj mam takie dziwne poczucie ze tam w brzuchu cos czuje. Hmm az nie do uwierzenia zeby tak szybko? W pierwszej ciazy czulam późno ruchy córki.
A moze tak bardzo juz chce ze mózg plata mi figle [emoji14] ach te hormony.

I zaczelam mowic o dziecku on? Chyba córka mnie już przekonała ze bedzie chłopak [emoji14] jeszcze 6 dni!

Milego dnia dziewczyny!
Dzisiaj dzień teściowej i taki prezent sprezentowalas [emoji23] cieszę że się zdrówko już lepiej i trzymaM kciuki w takim razie za błękit [emoji6]

Melduję się po prenatalnych.
Na 90% Córunia. Wszystkie pomiary wzorowe.
Nie wiem, co mam Wam więcej napisać hehe. Jestem jeszcze chyba oszołomiona trochę tymi rewelacjami. Banan nie schodzi mi z buzi i śmieję się sama do siebie jak głupkowata.
Zaraz na spokojnie sobie płytkę odpalę i raz jeszcze obejrzę wszystko.
Gratuluję córci [emoji7][emoji8][emoji8]

reklama
Z tym wzrostem nie ma reguły [emoji6] my z mężem do wysokich nie należymy a nasz 6letni syn jest mi prawie do ramienia [emoji23][emoji23][emoji23] wzrost odziedziczył chyba po dziadku bo był naprawdę wysoki [emoji6]

Marzec będzie obfitować w wizyty te zwykłe i te prenatalne [emoji7]

Też ostatnio pisałam o zdrowym podejściu do ciąży a dzisiaj też zaczęłam fisować (chociaż tydzień temu byłyśmy na USG) i postanowiłam że kupię detektor serca płodu. Jakiej firmy macie?

Ostatnia edycja:
Do góry