reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

I ta na pewno będzie szczęśliwa, przygotuj się na różowe szaleństwo :D
Ja na samiusieńkim początku miałam przeczucia, że będzie córeczka. Później nastąpił przełom i od jakichś 2 tygodni byłam przekonana, że synek, ale mimo wszystko jak sobie momentami wyobrażałam siebie z dzieckiem, to podświadomie widziałam córeczkę z ciemnymi włoskami spiętymi w koczek. To chyba jednak było jedno przeznaczenie od samego początku :-)
Narzeczony od początku wyczuwał córkę. Ale żeby tylko wzrostu po nim nie odziedziczyła, bo on prawie 2 metry ma!

reklama
@dora na opryszczkę na pewno można maść erazaban (w pierwszej ciąży stosowałam) i rzeczywiście jeśli masz ja nie pierwszy raz to na spokojnie.

Widzę, że nie tylko u mnie straszak chory, siedzę z moją 3latką w domu, bo dopadło ją zapalenie ucha. Zresztą ja też podziebiona. Wczoraj byłyśmy u lekarza, ale póki co ja tylko na bezpiecznych sposobach domowych :)

U mnie prenatalne też 13 marca ;) chyba nas będzie sporo tego dnia ;) (to już tylko 8 dni) u mnie to będzie 12t5d.
W czwartek jadę zrobić PAPA.

Ja na samiusieńkim początku miałam przeczucia, że będzie córeczka. Później nastąpił przełom i od jakichś 2 tygodni byłam przekonana, że synek, ale mimo wszystko jak sobie momentami wyobrażałam siebie z dzieckiem, to podświadomie widziałam córeczkę z ciemnymi włoskami spiętymi w koczek. To chyba jednak było jedno przeznaczenie od samego początku :-)
Narzeczony od początku wyczuwał córkę. Ale żeby tylko wzrostu po nim nie odziedziczyła, bo on prawie 2 metry ma!
Mój mąż też wysoki, a córka zawsze w dolnych centylach, choć ostatnio trochę nadrabia. Plus jest taki, że nie muszę za często zmieniać jej rozmiaru ubranek. A nawet jeśli Twoja córka będzie wysoka, to przecież nic złego, będzie miała szansę zostać modelką albo koszykarką :)

Mój mąż też wysoki, a córka zawsze w dolnych centylach, choć ostatnio trochę nadrabia. Plus jest taki, że nie muszę za często zmieniać jej rozmiaru ubranek. A nawet jeśli Twoja córka będzie wysoka, to przecież nic złego, będzie miała szansę zostać modelką albo koszykarką :)
No, pewnie, że nie [emoji6] Ja znowu mam tylko 160 cm wzrostu i bycie takim kurdupelkiem czasami jest trudne, hehe.

Cześć nowej mamusi :)

Mnie ten.antybiotyk juz zaczyna stawiac na nogi :) dzisiaj juz o niebo lepiej. Ale zarazilam męża i teściowa i dzisiaj oni jada do lekarza.. brawo ja [emoji14]

Od wczoraj mam takie dziwne poczucie ze tam w brzuchu cos czuje. Hmm az nie do uwierzenia zeby tak szybko? W pierwszej ciazy czulam późno ruchy córki.
A moze tak bardzo juz chce ze mózg plata mi figle [emoji14] ach te hormony.

I zaczelam mowic o dziecku on? Chyba córka mnie już przekonała ze bedzie chłopak [emoji14] jeszcze 6 dni!

Milego dnia dziewczyny!
Dzisiaj dzień teściowej i taki prezent sprezentowalas [emoji23] cieszę że się zdrówko już lepiej i trzymaM kciuki w takim razie za błękit [emoji6]

Melduję się po prenatalnych.
Na 90% Córunia. Wszystkie pomiary wzorowe.
Nie wiem, co mam Wam więcej napisać hehe. Jestem jeszcze chyba oszołomiona trochę tymi rewelacjami. Banan nie schodzi mi z buzi i śmieję się sama do siebie jak głupkowata.
Zaraz na spokojnie sobie płytkę odpalę i raz jeszcze obejrzę wszystko.
Gratuluję córci [emoji7][emoji8][emoji8]

reklama
Z tym wzrostem nie ma reguły [emoji6] my z mężem do wysokich nie należymy a nasz 6letni syn jest mi prawie do ramienia [emoji23][emoji23][emoji23] wzrost odziedziczył chyba po dziadku bo był naprawdę wysoki [emoji6]

Marzec będzie obfitować w wizyty te zwykłe i te prenatalne [emoji7]

Też ostatnio pisałam o zdrowym podejściu do ciąży a dzisiaj też zaczęłam fisować (chociaż tydzień temu byłyśmy na USG) i postanowiłam że kupię detektor serca płodu. Jakiej firmy macie?

Ostatnia edycja:
Do góry